Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Patrząc na te dwie generacje w tył, zawsze któraś konsola była tą teoretycznie słabszą,a i tak większość gier wyglądała identycznie. 

Nie licząc wojny PS3 vs Xbox 360, gdzie słabsza 360 i tak wygrywała ( GTA IV, Bioshock, H-L2   8) )

Akurat w przypadku środkowego przykładu było na odwót (po wyjściu patcha, ale jednak). No i Infinite na x-boxa chodził jak kupsko przy wersji na 360-tkę (spadki framerate przy tej samej rozdzielczości).
  • Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Witajcie zieloni przyjaciele  :bye:    czy ktoś wie/potrafi znaleźć jak nazywa sie same audio z tej gry?  dobrze sie słucha tego podczas pisania czegoś

GOTY!!! <lezka>

Opublikowano

mam nadzieję, że wyjdzie OST z tego. o ile ta sama osoba odpowiada za ścieżkę dźwiękową i nie jest to jednorazowa fucha do trailera.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Bomba prawdy na dziś.

Weź może zapisz się do alphy bloodborne żebyś nie poległ tak jak z Demon's Souls bo teksty dzisij wybitnie słabe masz

Już zapisany, na dwa konta.

Na dobry początek dnia trochę designerskiego geniuszu ludzi z Japonii.

maxresdefault.jpg

Ascani_PS4-48.jpg

whiteps4-2.jpg

Też wam drygnął?

59290183_2_644x461_biale-toalety-wc-doda

49_SS003AR_1.jpg

oraz

8f2f86afb149edf89aef472520cff0f3.jpg

145689686539d855671a15.jpg

przypadek ? nie sądzę  

Opublikowano

Patrząc na te dwie generacje w tył, zawsze któraś konsola była tą teoretycznie słabszą,a i tak większość gier wyglądała identycznie. 

Nie licząc wojny PS3 vs Xbox 360, gdzie słabsza 360 i tak wygrywała ( GTA IV, Bioshock, H-L2   8) )

Akurat w przypadku środkowego przykładu było na odwót (po wyjściu patcha, ale jednak) No i Infinite na x-boxa chodził jak kupsko przy wersji na 360-tkę (spadki framerate przy tej samej rozdzielczości).

No i po roku premiery do tego lul, a co do infinite to kłamiesz (fakt, ma większe dropy niż ps3, ale za to mniejszy tearing)

@daddy skisłem xD

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Daddy jak coś zapoda to aż klapki spadają.

Podziwiam i szanuję. :hi:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Daddy mistrz, ujawnił tajne materiały konceptualne japońskich designerów.

A najlepsze te podstawki. Znowu jak za czasów PS2 będą chcieli 119zł za kawałek plastiku? Dziękuję, wolę to wydać na grę lub karmę dla kota.

Opublikowano

@bluber

tak szczerze poiedziawszy to wolałbym chodzącego poprawnie HL2 wraz z epizodami i Portalem, miast lepiej chodzącego fałszywego Obywatela Kane alias Infinite ;/ w sumie jedyna gjerka, której skopanej wersji nie odżałowałem. [*]

E:Jak kłamie, jak pisałem tylko o framerate, co mi zresztą przyznajesz. xD Tearing i tak zdarzał się głównie na dużych otwartych przestrzeniach.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

@bluber

tak szczerze poiedziawszy to wolałbym chodzącego poprawnie HL2 wraz z epizodami i Portalem, miast lepiej chodzącego fałszywego Obywatela Kane alias Infinite ;/ w sumie jedyna gjerka, której skopanej wersji nie odżałowałem.

Tylko PC jesli chodzi o Infinite. HL2 i Epizody to chodzą na każdym kompie przecież. No i wracając do Bioshocka pierwszego na ps3 to też kłamiesz bo on chodzi w 680p i częściej mial dropy do 20 fps oraz większy blur.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

A najlepsze te podstawki. Znowu jak za czasów PS2 będą chcieli 119zł za kawałek plastiku? Dziękuję, wolę to wydać na grę lub karmę dla kota.

koniecznie ze skrobi o smaku wołowiny !

Opublikowano

E:Jak kłamie, jak pisałem tylko o framerate, co mi zresztą przyznajesz. xD Tearing i tak zdarzał się głównie na dużych otwartych przestrzeniach.

No, są dipsy framerate większe niż ps3, ale i tak obie wersje raczej chodzą jak gów.no. Anyway choćbym nie wiem jak się starał multiplatformy chodziły gorzej na ps3, poniżej 720p i 30 fpsów (HELLOU NOWE GENERACJA JAK MOŻNA BYŁO COŚ TAKIEGO AKCEPTOWAĆ) a ludzie i tak ten szrot kupowali. Więc stawiam znicz dla piesków wytrenowanych sony (*)

Opublikowano

Daddy, a literki na padzie myślisz że skąd są?

Widziałeś kiedyś taką tablicę z literkami u okulisty? Tak, oznacza to tyle że osoby tworzące Xboxa to emerytowani starzy ślepcy, ściągnęli wiec literki na guziki a czy 720p czy 1080p to dla nich bez różnicy, bo jej nie widzą.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Stosuję dietę BARFową.

Opublikowano

Daddy, a literki na padzie myślisz że skąd są?

Widziałeś kiedyś taką tablicę z literkami u okulisty? Tak, oznacza to tyle że osoby tworzące Xboxa to emerytowani starzy ślepcy, ściągnęli wiec literki na guziki a czy 720p czy 1080p to dla nich bez różnicy, bo jej nie widzą.

omg...tak słaba kontra że Kula by ciebie zmasakrował w swoich kawałkach.

ale najlepsze to ''guziki''

guziki

guziki

guziki-ozdobne-papermani_1665.jpg

Opublikowano

Po Śląsku knefle haha

Opublikowano

Stosuję dietę BARFową.

propsuje.

Po Śląsku knefle haha

trefne te knefle, hehe.

Opublikowano

Tylko PC jesli chodzi o Infinite. HL2 i Epizody to chodzą na każdym kompie przecież. No i wracając do Bioshocka pierwszego na ps3 to też kłamiesz bo on chodzi w 680p i częściej mial dropy do 20 fps oraz większy blur.

To nie ja kłamię tylko ty nie uwzględniasz tego co napisałem o poprawkach w patchu:

http://forums.highdefdigest.com/gaming-smackdown/68881-ign-review-bioshock-ps3-higher-resolution-textures-because-blu-ray.html

Originally Posted by IGN

2K Games went out of their way to make sure that the larger capacity of the Blu-Ray was used to implement higher resolution textures across the title, as well as improve some of the in-game cutscenes. For the most part, you'll see these appear as a slightly sharper Rapture across the board, and you'll be able to pick up some features that look better than on the 360, such as pools of water or neon signage. However, there does appear to be a strange mix of the older textures scattered in the title as well, so you'll find quite a lot of texture pop in that will occur as you move through levels.

http://www.ripten.com/2008/10/08/2k-responds-again-to-ps3-bioshock-complaints/

http://forums.2k.com/showthread.php?23044-A-message-from-the-team-about-the-visuals-in-BioShock-PS3-(UPDATED-on-October-23rd)

A message from the team about the visuals in BioShock PS3

Hi there,

Of course, the PS3 is a very different machine to code a game on, and so the team used a combination of optimization and filtering to maximize the overall visual experience of the game. These optimizations improved frame rate and added the slight “blur filter” that some of you have pointed out in comparison screenshots. This solution offered the best performance benefit with minimum visual cost or change from the 360 version. 

(...)

Also, some of you asked about the resolution of BioShock PS3. The team decided to include 1080 support for the game specifically for the benefit of some older-model HDTVs that don’t correctly respond to 720 and force the user to play on 480 instead. Our 1080 implementation is a scaled version of what you see in 720p, so therefore, the discerning gamer may notice the visuals are a bit less sharp when compared to the 720 mode. We did investigate rendering to true 1080 mode, but were not able to support it given the game’s memory demands.

Bioshock po patchu wygląda znacznie lepiej ale wtedy już nikt o fachowe porównanie się nie pokusił. Screen tearing w Infinite, czy zauważalne spadki animacji miały miejsze tylko podczas największych eksplozji, czy rozglądania się na dużych otwartych lokacjach. Przy pc to (pipi), ale zestawianie obu wersji konsolowych szkodzi tylko jednej. Co do ostatniego posta, porównaj sobie na DF jak chodziły RE5, GTA V, Dead Space 1-3, Batmany od Rocksteady, czy DMC4 miast pisać bzdury. Zauważalne różnice to wbrew myśleniu życzeniowemu zdecydowana mniejszość. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

10653419_743371545730339_627392585010343

#sonytakieDOBRE

Opublikowano

Jak zresztą wszystko.

Opublikowano

Wcześniej Sony było takie dobre,bo można było grać za darmoszkę cały rok. Teraz rzucili dwudniowy ochłap jak psu a klapki już klękają  :D  Teraz nie dość, że trzeba płacić za (pipi)owy online, to jeszcze dają (pipi)owe gry. W PS+ dawno już powinien być Knack, powinien być Killzone SF a zamiast nich jakieś indory za 1 zł i demo #DC w fałszywych szmatach :D

Opublikowano

To ja płacę abonamenty, żebym po ciężkim tygodniu pracy mógł pograć onlajn w niedzielę po mszy, a teraz sąsiad co nie płaci też może? Nie no... tak być nie może!

Opublikowano

#sonytakieDOBRE

Ciekawe, czy będzie konserwacja.

Opublikowano

chris85 kleka od paru ładnych lat do miecza M$ i jest ok, bluber mówi ze Sony kopiuje wszystko od M$ i takie są właśnie efekty ze trzeba płacić za online dzięki kochanemu ms

Opublikowano

#sonytakieDOBRE

Ciekawe, czy będzie konserwacja.

pierdo.lnie bankowo od zalewu januszy. a jak nie od zalewu januszy to ISIS dokona sabotażu/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.