MaZZeo 14 182 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 Forza 5 miała, tak jakby, darowane to że miała tyle conentu. Gra się obroniła sprzedażowo i w mediach faktem że był to tytuł na launch konsoli, pierwsza next genowa symulacja. No i nowością były chociażby auta open wheel. FM6 musi być czymś reklamowane, nie będą przecież mówić że "ma tyle samo aut i tras co FM4, 4 letnia gierka". Moim zdaniem pewnikiem jest cykl dnia i nocy oraz warunki atmosferyczne, ale raczej nie będzie to dynamiczne - raczej jedynie do ustawienia przed wyścigiem. Liczę też na lepszą grafikę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Oski918 63 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 Jak tylko będą zmienne warunki pogodowe oraz cykl dnia i nocy to na pewno wezmę w okolicach premiery. Mam ochotę na Forze, ale że piątka była trochę, co by nie mówić, uboga w zawartości to poczekam na szóstkę, która nie jest robiona w pośpiechu, żeby tylko zdążyć na premierę konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 Dzisiaj odpaliłem pierwszy raz FM5 i na tych dopakowanych trasach jak Alpy czy Praga grafika + 60 FPS topi twarz, a gra była robiona na prowizorycznych devkitach i SDK. Do tego ten model jazdy Jestem teraz pewien, że przynajmniej moje realistyczne oczekiwania zostaną spełnione. O grafikę i wydajność nie ma co się martwić. Ciekawe tylko czy uda im się wprowadzić jakieś nowe ciekawe ficzery. Na dynamiczną pogodę i zmiany pory dnia raczej bym nie liczył, bo T10 to chyba jedyny developer na konsolach, który stawia na betonowe 60 FPS i zerowy tearing. Dla nich brak spadków o chociażby 5 FPS to jest kwestia idei całej serii FM i dlatego zawsze sobie zostawiają pewien zapas wydajności na sprzęcie. Ale alternatywne warunki na trasach są do zrobienia w tej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 taa... już widzę te wystąpienia Dan'a i to jego pieprzenie o pasji, sraniu i jaka ta gra będzie cudowna z każdą nową odsłoną gra jest cięta na kawałki, coraz uboższa w zawartość czy potraktowana po macoszemu społeczność i bankowo fm6 nic nowego nie wniesie - no chyba że więcej opłat za dodatkową zawartość Cytuj Odnośnik do komentarza
Janush 224 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 z każdą nową odsłoną gra jest cięta na kawałki, coraz uboższa w zawartość czy potraktowana po macoszemu społeczność Ja rozumiem, że Forza 5 mogła zawieść pod względem zawartości, ale pisania, że jest to jakaś tradycja to chyba słabe prowo ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 No też nie łapię co to niby miało znaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 TUrn 10 tnie w chvja na DLC i taki jest fakt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Janush 224 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 A to tak spytam się teraz serio, bez żadnego hejtu, bo nie wiem. Paczki z samochodami do Gran Turismo są niby darmowe ? Albo jest ich jakoś dużo mniej ? Ja tych DLC z samochodami nie popieram i ich nie kupuję, ale dla mnie ilość samochodów w podstawce jest wystarczająco duża i nie mam jakiejś nie wiadomo jakiej chcicy na nowe autka. W nowej Forzie na 100% będzie ich sporo więcej niż w piątce, tak samo z trasami i ogólnie wszystkim, więc myślę, że każdy powinien być usatysfakcjonowany zawartością tego co jest już na płycie z grą biorąc pod uwagę, że kosztuje 200zł. Jeśli, jednak ktoś jest maniakiem Forzy i cały rok w nią gra to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dokupić parę autek I wilk syty i owca cała.Jechanie po Forzie za to, że ma małą zawartość biorąc pod uwagę to, jak często wychodzi i to, że nie ma tutaj jakiś śmiesznych standardów to chyba żart jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 nie muszę nikogo prowokować, serię objeździłem wzdłuż i wszerz Cytuj Odnośnik do komentarza
Janush 224 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 Co nie zmienia faktu, że tylko Forza 5 to taka "wykastrowana" część. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 co nazywasz żartem? że po 2 latach jeżdżenia w ligach puszczam pawia na widok fm4 że jak widzę content w fm5 to mi się odechciewa tego brać kariera która usypia i nie stanowi żadnego wyzwania co mi po autach, nawet tych z podstawki kiedy nie ma gdzie nimi jeździć oj, jakie to t10 dobre bo dało n-ring w fm5 w paczu, śmiech społeczność już od trójki domaga się nowych tras, forum pęka od postów a piątka wykastrowana w tym temacie że głowa boli deszcz? noc? x360 za słaby? xone też? no byśmy wam dali ale wiecie... 60fps, tym razem kupcie sobie na osłodę nową paczkę aut którą wycięliśmy względem poprzedniej części jak dadzą te warunki pogodowe takie jak w fh2 to ich wyśmieję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pleju 208 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 A to tak spytam się teraz serio, bez żadnego hejtu, bo nie wiem. Paczki z samochodami do Gran Turismo są niby darmowe ? Albo jest ich jakoś dużo mniej ? W GT6 nie ma płatnego DLC, trasy i nowe auta wrzucają za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 223 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 jeśli będzie taki przeskok wizualny jak pomiędzy fm2 a fm3 to o ja pierdole Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 Tak jeszcze mnie naszło jedno przemyślenie, mogli się chłopaki nieco bardziej postarać i mogli dać w tym jakże jubileuszowym roku na okładkę nowego NSX-a który też miał właśnie premierę, byłoby to fajne nawiązanie dla fanów do pierwszej okładki Forzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Janush 224 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 Maciek, ale ty się tak nie spinaj Sam przecież napisałem, że jeżeli w FM6 nie będzie zmiennych warunków pogodowych i pory dnia i nocy to będę to hejtował. Uważam po prostu, że warto z narzekaniem powstrzymać się do premiery gry, bo bez sensu jest zakładać z góry, że będzie na pewno źle. Cytuj Odnośnik do komentarza
rafcio007 3 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 (edytowane) a ja chciałbym, aby w końcu był dobry soundtrack, przygodę z FM zaczałem od 3 części i tam jest świetny soundtrack, w FM4 średni, a w FM5 nie istnieje..... oby w FM6 była na prawdę dobra muza i trochę jest racji w tym że Turn10 powoli spada na pysk, o ile FM3 było świetne pod każdym względem, to FM4 mozna nazwac patchem do FM3, tak FM5 to krok wstecz(tylko grafika lepsza) Edytowane 13 stycznia 2015 przez rafcio007 Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 (edytowane) Dlatego miejmy nadzieje ze pojawi sie trzecia odnoga serri Forza i MS przejdzie na trzy letni plan wydawniczy Dzieki temu bedzie mozna kazda gre dopakowac masa kontentu. Edytowane 13 stycznia 2015 przez hav3n Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 223 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 imo soundtrack fm3 i fm4 GOTY, fm5 gówno obesrane. Marzenia - model jazdy z fm5, zawartość większa o 20-40% od fm4 + noc i warunki pogodowe, nie muszą być dynamiczne, mnie to nie robi na zamkniętych trasach. Cytuj Odnośnik do komentarza
marcin33 599 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 (edytowane) Mnie tylko zastanawia czy te 2 lata im starczą na wprowadzenie tych wyczekiwanych zmian Edytowane 14 stycznia 2015 przez marcin33 Cytuj Odnośnik do komentarza
funnylukePLG 2 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 W sumie premiera będzie szykowana w pierwszym połowie 2016 roku, więc można powoli zbierać na Xbox One. Jednak czy jest sens kupować wyłącznie dla tego tytułu konsoli, jeżeli na samym starcie niezbędna z pewnością będzie droga kierownica Cytuj Odnośnik do komentarza
Oski918 63 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 W sumie premiera będzie szykowana w pierwszym połowie 2016 roku, więc można powoli zbierać na Xbox One. Jednak czy jest sens kupować wyłącznie dla tego tytułu konsoli, jeżeli na samym starcie niezbędna z pewnością będzie droga kierownica Gra wyjdzie jeszcze w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Karas 433 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 W sumie premiera będzie szykowana w pierwszym połowie 2016 roku :facepalmz: premiera tradycyjnie czyli w okolicach październik/listopad nie wiem skąd niektórzy sobie ubzdurali rok 2016 w tedy to wyjdzie FH3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 ..lub trzeci wariant Forzy obstawialbym go bardziej niz horizona 2 w 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza
Karas 433 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 Nie ukrywam chciałbym trzecią Forze (mix PGR'a z RalliSport Challenge ^_^) tylko pozostaje pytanie kto ? kto miałby ją robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 O Playground Games też nikt wcześniej nie słyszał, a okazali się mesjaszem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi