Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Przepraszam bo może nie zawsze byłeś na bieżąco;

Krótki przegląd zasad funkcjonowania opinii botów o exach ps z ostatnich trzech lat CW:

Skrypt nr 1:

Jeśli ex ps otrzymywał śr. powyżej 80% - to dowód na to że była to słaba gra, bo większość recenzentów było przekupowanych

Skrypt nr 2:

Jeśli ex ps otrzymywał śr. poniżej 80% - to dowód na to że jest to słaba gra, bo sony nie stać już na przekupywanie recenzentów.

Skrypt nr 2 funkcjonuje jako uniwersalna odp. na wyniki exów ps4 poniżej 80% i wyraz kłopotów finansowych Sony, których nie stać już na przekupywanie mediów (np. 71% dla KZ:SF). Skrypt nr 1 funkcjonował przez cały okres VII gen. kiedy jeszcze nie miało problemów finansowych (np. 91% dla KZ2). 

Mam nadzieję że pomogłem.

Ale co to ma wspólnego z tym co pisałem? Jakie hity gry zrobiły słabe zespoły od SONY? Order? KZ? Knack? Chyba nie pisałem o tym, że słabe gry dostają dobre oceny z kasę SONY, ale może coś przeoczyłem...

Starh- no właśnie, a tutaj niektórzy robią w gacie, jakie SONY dobre, jak uczy się na błędach...

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Akurat Vita i ps3 ma dużo więcej exów :P Faktem, że na ps4 jest bieda - nawet większa niż po 2 latach od premiery ps3 w US, a przecież ta konsola dostawała wtedy taki hejt za brak tytułów na wyłączność.

Wiem, że ma więcej exów, ale mówie o dobrych grach a nie tylko zapchaj dziurach listy exów :lapka:

Opublikowano

Nodobody na bank będą znaczniki na mapie xD a co mnie obchodzi, że zwolnienie czasu to skill - rak gier aaa i tyle, zresztą gra rpg od guerilli jak to absurdalnie brzmi lol, rpg to tam bedzie drzewko skilli i czasem pewnie dwie opcje wyboru dialogu 

ach czyli jednak nie ma, ale będą :teehee:. no cóż tak samo jak masz je w Dishonored, KZ2, Human Revolution, KZ2, MGS V... no ludzie ogarnijcie że wydawców nie stać na robienie gier za kilkadziesiąt mln. $ by ich mechanika wciąż była robiona pod mniejszość około 30-letnich nerdów. jeśli da się je wyłączyć t.j. w wymienionych wyżej tytułach, to mi to rybka. zwyczajnie pogodziłem się że tak działa ten biznes.

@nobody - po co marnujesz czas? Lepiej w coś pograj.

tak. chyba w pasjansa na nocnej zmianie. :usmiech:

Opublikowano

pożycz od kolegów jakiś sprzęt przenosny do tych genialnych exów od sony :cool:

Opublikowano

Akurat Vita i ps3 ma dużo więcej exów :P Faktem, że na ps4 jest bieda - nawet większa niż po 2 latach od premiery ps3 w US, a przecież ta konsola dostawała wtedy taki hejt za brak tytułów na wyłączność.

Wiem, że ma więcej exów, ale mówie o dobrych grach a nie tylko zapchaj dziurach listy exów :lapka:

Jedziemy:

- Ys: Memories of Celceta (świetny jrpg)

- Project Diva 1&2 

- Soul Sacrifice Delta

- Toukiden

- Killzone: Mercenary

- Tales of Hearts R (remake z DS'a, to praktycznie inna gra)

- Steins;Gate (bo VN najlepiej gra się na przenośkach, a nie dużej konsoli)

- Nadchodząca Danga (1 września w US, 4 w EU - 30h gry)

- Dopakowane wersje Neptunii 

- God Eater 2

Pewnie znalazłoby się więcej, ale nie chce mi się myśleć o tej porze.

Zresztą niewymienienie w exach ps3 Uncharted to jak zlanie Halo u M$.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Ps No i gdzie ty widziałeś na tamtej prezentacji jakiekolwiek znaczniki na mapie?  :teehee:     

Poczekasz, zobaczysz. :reggie:

Ku.rwa już się nie mogę doczekać jak Ci sie skończy sezon i będziemy napier.dalać w Bloodborne'a w coopie.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Konsole przenośne Sony zaczęły się i skończyły na PSP. Niestety przedwczesną śmiercią spowodowaną piractwem jej właścicieli. Nie muszę chyba dodawać, że gry ściągali oni z zatoki od której to tak bardzo cisną PCtowcom. Hipokryzja level klapy.

:reggie:

Idę spać. Po skończeniu Ori jutro obudzę się z mniejszą nienawiścią do świata.

Opublikowano

Konsole przenośne Sony zaczęły się i skończyły na PSP. Niestety przedwczesną śmiercią spowodowaną piractwem jej właścicieli. Nie muszę chyba dodawać, że gry ściągali oni z zatoki od której to tak bardzo cisną PCtowcom. Hipokryzja level klapy.

No bo na DS'a ludzie nie piracili na potęgę xD 

PSP właśnie dzięki emulacji i odpalaniu gier ze starych systemów odniosło taki sukces.

Opublikowano

nobody nie dorabiaj już ideologii exy na konsolach sony są słabe a dobre można policzyć na palcach dwóch rąk

ps3: 

-tlou

-demon souls

-journey

-kolekcja sotc&ico

-wipeout hd

Celowa skreślasz:

Valkyria Chronicles

Yakuza 3,4, 5

Dragon;s Crown

Tekken 5 DR HD

Ratchet Tools Of Destruction

Ratchet A Crank In Time

GT6

Resistance 2&3

U2&3

online KZ

i wyjeżdasz z trajhardem i tekstem o  liczeniu na palcach jednej dłoni?  :rotfl:

vita:

persona 4

dangany 

od biedy gravity rush

także ten bez tryhardu

Vita ma sporo swietnych gier, Janusze_PL mowia ze nie ma gier bo oni by chcieli 20 assassins creedow, unchartedów i przenosnego Ordera. Dla fana jrpg i japonskich gierek to swietna konsola. 

Tak jak piszesz Januszu_PL.  :reggie:

Opublikowano

No bo na DS'a ludzie nie piracili na potęgę xD 

PSP właśnie dzięki emulacji i odpalaniu gier ze starych systemów odniosło taki sukces.

Czyli wszystko w porządku.

Opublikowano

Powtórka z historii. To tłumaczy dlaczego konsole Sony zdobywały u nas taką popularność.

Nie, to jest za mocne nawet jak na CW...

Opublikowano

Wolałbym sapera, ale pasjans nadal lepszy od silenia się na rzeczową dyskusję z xbockim betonem.

Opublikowano

Powtórka z historii. To tłumaczy dlaczego konsole Sony zdobywały u nas taką popularność.

Nie, to jest za mocne nawet jak na CW...

Bo napisałem prawdę? xD 

Xbox dlaczego tak sprzedawał się w Hiszpanii, Włoszech, Polszy czy Francji, ba popatrz na Ameryke Południową - słupki szły do góry, bo ludzie to przerabiali, a M$ się cieszył bo hajs ze sprzedaży dostał, a pudło tym debilom i tak padło po 6 miesiącach czy tam roku. 

PS2? Przecież przeciętnego Polaka nie było stać na kupno 2-3 gierek w skali roku w tamtym okresie (premiera) xD (pipi) święty się znalazł.

Na PSX miałem 3 oryginalne gry i katowałem aż płyta zeszła - Spyro, FF VII i crash chyba 2. Gry w tamtych czasach kosztowały krocie.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Ale co to ma wspólnego z tym co pisałem? Jakie hity gry zrobiły słabe zespoły od SONY? Order? KZ? Knack? 

Nie wiem co za nojnejmy zrobiły Knacka, ale jeśli napiszę że multiplayer a co za tym idzie fun z gameplayu nawet najgorszego KZ chwalili nawet ludzie jadący po ps4 w CW jak po łysej kobyle, to pewnie w ogóle na nic cię to nie naprowadzi? (Zresztą niedawno już to robiłem).

Przepraszam jest zbyt profesjonalnie. Może w Konsolowej Tęczy można by o tym pogadać bez tej mieszanki trolingu i ignorancji, skoro tak merytorycznie to ciągniemy. :<

Opublikowano

Rozróżniasz pojęcie "hit" od "chwalanie jakiego elementu przeciętnej/dobrej w ogólnym rozrachunku gierki"? Chyba, że źle rozumiem intencje podniecania się tego typu zapowiedziami, bo może chodzi o coś takiego "O boże, PS4 dostanie średniaka! A xboty dupa cicho!". Nie, nie wierze w tę gierkę i mam ku temu solidniejsze podstawy niż ci, którzy spodziewają się hitu.

Opublikowano

no ale w sumie do tego doszlo, ze jest jaranko jak na konsolach w ogole jakas gra wyjdzie.

Opublikowano

Rozróżniasz pojęcie "hit" od "chwalanie jakiego elementu przeciętnej/dobrej w ogólnym rozrachunku gierki"?

Dla niektórych singiel, a już w szczególności singiel w shooterze fpp nie musi istnieć w ogóle, bo i tak dziesiatki h spedzą w multi. no ale jakiś element...

Doprawdy jeśli ich nowe ip da radę samym funem z systemu walki, a wszelkie casulowe znaczniki da się wyłączyć, to gra trafi w moje gusta, tak jak tobie swego czasu nazywany tu crapem drugi Anczartet. Dla ciekawości zajrzałem sobie na średnie ocen samych graczy dla KZ2 i KZ Najemnik. Wynosiły odpowiednio 8.1/10, oraz 8.9/10. Przez chwilę pomyślałem czy byłby sens podania ich jako choć minimalnie miarodajnego wyznacznika jakości danej produkcji, ale chyba skończyłoby się to tekstem o januszach, i (pipi)zką xd przez grupkę samozwańczych koneserów.

Opublikowano

Rozróżniasz pojęcie "hit" od "chwalanie jakiego elementu przeciętnej/dobrej w ogólnym rozrachunku gierki"?

Dla niektórych singiel, a już w szczególności singiel w shooterze fpp nie musi istnieć w ogóle, bo i tak dziesiatki h spedzą w multi. no ale jakiś element...

No nie musi, ale w nowej gierce Horizon chodzi chyba o granie w kampanie, a nie rozgrywkę online? Chłopcy od Ordera przecież też sobie poradzili z mission packiem do GoDa na PSP -nie przeczę-, ale co to ma wspólnego z robieniem dobrej, nowej strzelanki? GG zrobiła kilka nudnych linowych kampanii i teraz wielce prawdopodobne, że dadzą radę w trudniejszym, otwartym terenie, w gatunku który wymaga ciekawej linii fabularnej... Ok, ciebie może jarać fajna walka na otwartym terenie i tyle ci wystarczy, każdy ma swoje zboczenia, ja też mam słabość do kilku/kilkunastu nisko ocenianych tytułów, ale my tu piszemy o potencjalnych "hitach". Czy nie?

Opublikowano

Nie będę zaprzeczać; sam obawiam się jakości sp Horizon. Z drugiej strony deklaracje deva, o gameplayu polegającym na rozgryzaniu metodą prób i błędów słabości nietypowych przeciwników, obecność gości w spół odpowiadających za udane fabularnie i systemowo produkcje głośnych rpg, czy w końcu sama prezentacja walki i skradania dają podstawy by przynajmniej interesować się wywiązaniem z tego miszmaszu. Tak, to jest potencjalny hit.

W końcu 6 lat po trzaskaniu serii kapiszonów inne studio zrobiło kompletnie nowe ip, które zdołało trafić w gusta nawet większości hejterów ich poprzedniej serii (tak przez pryzmat singla jak i mp), a coraz bardziej odcinające kupony od Ratcheta Insomaniac zauroczyło większość nabywców świeżym Sunset Overdrive. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Przecież SO to jest wariacja na temat Infamousa, a nie coś z zupełnie innej beczki. KZ w stosunku do Horizon oprócz tego, że w sumie też się strzela różni się zdecydowanie bardziej (inny gatunek, inny perspektywa z jakiej ukazana jest akcja, inny podejście do przedstawienia historii, nieliniowość vs liniowość itd.).

Opublikowano

no a HZD to wariacja n.t. Monster Huntera w open worldzie z domieszką Wieśka (jedna grywalna postać, walka w czasie rzeczywistym) dla obu studiów to jednak coś zupełnie nowego. plus za samo porównywanie Sunset z Infamous sypią się tu zyeby od fanów tego pierwszego, więc uważałbym z takimi porównaniami, bo można dostać dynią w twarz. 

Opublikowano

Wolałbym sapera, ale pasjans nadal lepszy od silenia się na rzeczową dyskusję z xbockim betonem.

Powiedział klaperski mur beton.

DALEJ CZEKAM NA ŹRÓDŁO CO DO SPRZEDAŻY SUNSETA AMSTERDAM

Opublikowano

Jedziemy:

- Ys: Memories of Celceta (świetny jrpg)

- Project Diva 1&2 

- Soul Sacrifice Delta

- Toukiden

- Killzone: Mercenary

- Tales of Hearts R (remake z DS'a, to praktycznie inna gra)

- Steins;Gate (bo VN najlepiej gra się na przenośkach, a nie dużej konsoli)

- Nadchodząca Danga (1 września w US, 4 w EU - 30h gry)

- Dopakowane wersje Neptunii 

- God Eater 2

Pewnie znalazłoby się więcej, ale nie chce mi się myśleć o tej porze.

Zresztą niewymienienie w exach ps3 Uncharted to jak zlanie Halo u M$.

Nie no gierki na 8 to chyba nie są warte uwagi exy tylko gry do zagrania jak się ma wybór pomiedzy indykami a brakiem gier. Krapczarted hehe.

@nobody Valkyrie Chronicles jest na pc więc to nie jest ex :rotfl:

Opublikowano

dangany wg sredniej z recenzji to tez gierki na 8 a wymieniles je obok persony4golden jako turbo exy vity wiec gdzie konsekwentnosc?

ogolnie bekowa dyskusja o exach, zwlaszcza na ps4 i xone, juz dawno udowodnilem srednia z pudelkowych exow z obu platform, ze obie konsole maja ja praktycznie identyczna (o ile mnie pamiec nie myli 0,2% lepsza ps4), ta generacje ciagna jak dotad tylko multipatformy (zreszta poprzednia tez przez dlugi czas), koniec roku troche namiesza bo raczej na pewno halo,tr i f6 sprawia, ze srednia z exow na xone urosnie i pokona ta z ps4 ale na tu i teraz obie konsole w kwestii exow moga sobie przybic high5

Opublikowano

No to zostaje persona 4, którą można ograć na ps2 czyli vita nie ma gier. Dzięki Ficek rozwiązalismy te kwestie raz na zawsze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.