Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

dafuq? nie wiem czy drugi mendrek rosnie na forum czy co ale wymienilem gry z konsol ktorych nie ma na pc'tach. Tak, czekam bo ich kurfa nie ma ? To chyba logiczne? MGS'y, Wiedzminy i inne rocket league'y juz sa na pctach.

Nie wiem takze czemu tak sie podniecasz moim wyczekiwaniem przemiany rynku konsolowego. Ty takze na tym skorzystasz - jesli jestes zagorzalym botem ktory chce raz na 4-5 lat kupowac konsole, dalej bedziesz mogl to robic. Dalej bedziesz mogl kupowac sprzet na ktorym nie bedziesz robil nic innego niz granie (vide Steam: http://store.steampowered.com/universe/machines/).Inni ludzie ktorzy sa chetni wpyerdolic do konsoli-kompa tysiaka rocznie beda takze mieli ta mozliwosc. Developerzy natomiast beda zarabiac wiecej niz teraz bo nie bedzie stricte podzialu sprzetowego na ps4/xone - jeden code bedzie smigal na wszystkim. Performance, audio i wideo bedzie jednak w rekach gracza - tak jak to byc powinno od DAY 1. Nie chce (pipi) grac w wiedzmina w 20fpsach. Po prostu nie chce. Jesli widzisz w tym problem, to sorry, nic na to nie poradze. Jesli ty uwazasz to za normalne ze gry smigaja czasami w 720/900p na xone - to pozdrawiam serdecznie.

Rynek gier wideo nie jest juz ten sam jak ten z roku 1997. W przeciagu jednego roku sa postepy w dziedzinach kart grafiki, ramu, procesorow. Nie dziwne wiec ze niecale dwa lata po premierze ps4/xone obie konsole technicznie sa juz po prostu przestarzale. Czemu my, gracze, mamy z tego powodu cierpiec? 

Edytowane przez Gość

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 987,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Wiadomo ze zyskam, gdzie indziej będę miał bekę ze na płycie w pudelku byl plik z instalatorem do Stema, a nie full gra? XD

Opublikowano

pecetowcy czekają na konsolowe gry, natomiast konsolowcy nie czekają na pecetowe gry.

Jaki z tego wniosek?

Że konsole>pecety. :problem: 

Opublikowano

jesli zaczna ci sprzedawac gry za 250zl to jestem pewien ze dorzuca ci tam blu raya i dwie karteczki z dlc na kostiumek :)

Opublikowano

Czekajcie, czy ocelot nie byl wczesniej wyznawca sony?

Opublikowano

Ocelot dosyć często zmieniał strony hehe.

Opublikowano

pecetowcy czekają na konsolowe gry, natomiast konsolowcy nie czekają na pecetowe gry.

Jaki z tego wniosek?

Nie? Mało w gacie nie narobili jak uslyszeli ze divinity zawita na konsole i wkoncu bedzie pierwsza powazna gra :kaz:

A za drivevlub na PC podziekuje, gralem, nie polecam.

Opublikowano

nie, nie bylem. Jestem wyznawca najlepszej jakosci. Chce miec najlepsze z wszystkich platform. Gry z konsol z performance z pc :) 

Opublikowano

Jaki z tego wniosek?

Nie? Mało w gacie nie narobili jak uslyszeli ze divinity zawita na konsole i wkoncu bedzie pierwsza powazna gra :kaz:

A za drivevlub na PC podziekuje, gralem, nie polecam.

No za DC to i ja podziękuję. Nawet w to (pipi) nie zamierzam grać jak już będę miał to ps4. 

A divinity świetna gra. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Mokre sny blaszki są dość zabawne, sęk że nierealne. Rynek się mocno spolaryzował.

Core gamers - konsole. Causal gamers + p2w - mobilki. Klikadła, gimbaza, skórki i stare shooterki - PC.

Odchyły od tej normy to folklor i ewenement, dla którego nikt nie będzie specjalnie z wydawców się schylał.

Konsole stały się w świecie synonimem urządzenia które jest do gier. Chcesz grać - kup konsolę.

Sorry blaszki, nawet ješli się spikniecie z botami przeciwko mnje, szacunku ich nie zyskacie. Bo boty choć są jakie są, to są konsolowcami ;)

Opublikowano

twoja fota mowi iz twoja psychika jest rownie silna jak twoja fizyka mendrek :)

Opublikowano

Czyli gruba i solidna.

Tobie pupa pęka po każdym moim poście. Liczę, że się złamiesz, rozpłaczesz, uzyskasz emocjonalne katharsis, a potem z dziecinną radością zarwiesz noc przy konsoli. A pc będziesz używał tylko do pracy, tak jak normalny, cywilizowany człowiek ;)

Opublikowano

przegralem w ostatnich latach pewnie setki (tysiace?) godzin na kompie, nie sadze zeby to sie zmienilo po przyglupich tekstach typa z forum. Ide pykne sobie moze w cs'ka, potem sunset overdrive a pozniej pykne sobie w driveclub - tobie zycze powodzenia w tokyo hotel i z parowkami.

Opublikowano

Najlepsze widzę zostawiasz na koniec, zawsze to jakaś nadzieja. Sam fakt, ze obok PC-ta i tak kupiłeś konsole znaczy że ten PC coś nie bardzo stykał. Normalka, konsola zwykle wystarcza, za to PC zupełnie nie, chyba że ktoś lubi taboret i shootery z lat 90 ;)

Opublikowano

Ocelot nie ma sie czym chwalić (no offence)

Opublikowano

none taken. Nie chwale sie, mowie co bede robil. Skad ty natomiast mendrek mozesz wiedziec czy komp czy konsola wystarczy skoro ty masz jedynie ps3? Mowisz to na podstawie swoich odwiedzin u swoich znajomych gdzie graliscie w heroes of might and magic 3 ? Nie masz prawa sie w tym temacie wypowiadac - wyklinam cie z tego tematu na wieki wiekow! precz !

Opublikowano

Najlepsze widzę zostawiasz na koniec, zawsze to jakaś nadzieja. Sam fakt, ze obok PC-ta i tak kupiłeś konsole znaczy że ten PC coś nie bardzo stykał. Normalka, konsola zwykle wystarcza, za to PC zupełnie nie, chyba że ktoś lubi taboret i shootery z lat 90 ;)

Upośledzoną ścigałkę w 30fps w early access gdzie nie ma lobby i klub mieści tylko 6 osób nazywasz najlepszą? :rotfl:

Nowy mocarz na terenie widzę. 

Opublikowano

Mendrek ma dzis jak syn Wałęsy pomroczność jasna.

Opublikowano

none taken. Nie chwale sie, mowie co bede robil. Skad ty natomiast mendrek mozesz wiedziec czy komp czy konsola wystarczy skoro ty masz jedynie ps3? Mowisz to na podstawie swoich odwiedzin u swoich znajomych gdzie graliscie w heroes of might and magic 3 ? Nie masz prawa sie w tym temacie wypowiadac - wyklinam cie z tego tematu na wieki wiekow! precz !

Wiem, bo to są suche fakty i wiedza powszechna. Tak jak to, że cukier jest słodki, a Ferrari ma ogiera w logo. Miałem PC, mam lapka (wcale nietragicznego) inni mieli/mają, w internecie można być na bierząco z sytuacją.

Pewnie jakbym sfrajerzył kasę/rodzice kupili mi PC-ta, to bym bronił jak Ty teraz, no ale nie muszę i cieszę się z PS3, a w przyszłości PS4 ;)

Opublikowano

idz na silownie, zadbaj o siebie to moze ktos cie zatrudni za wiecej niz minimalna krajowa. Nie masz pojecia o czym mowisz - jestes jakby typem ktory onanizuje sie 24/7 a gada o seksie wszelakiego rodzaju. Jako swoj argument mowisz ze informacja jest w internecie dostepna. ciebie i twoja ograniczona opinie trzeba brac z ogromnym odstepem. wymieniasz ze masz lapka - yebanego lapka, do grania?! xD konkretnie wodoglowie widze. Jaki ekran ma owy lapek? 15''? 17''? wracaj do kierowania psem w tokyo...

Opublikowano

nadal grac na PS3 - mendrek

tylko PS4 - klap

tylko Xbox One - bot

tylko PC - blacharz

tylko WiiU - nintendozbok, jak macie dzieci to z daleka z nimi od nich

a teraz

PC i WiiU - master race

PC i Xbox One - halo halo halo, gerasy gearsy

PC i PS4 - fan dobrych gier

PS4 i Xbox One - kanapowy wyjadacz

wszystkie konsole - tyle gierek, zero czasu bo pracowac trzeba

cos pominalem, wypelnic brakujace opcje

Opublikowano

Dobra, ale tak bez trollingu. Ocelocie, odpowiedz na pytanie. Ktoś ma kasę/czas tylko na jedną platformę do grania. Zakładamy że nie jest fanatykiem jakiegoś gatunku (np.rtsy czy bijatyki). Jaką platformę byś mu polecił i dlaczego? ;)

Opublikowano

zbyt ogolnikowe pytanie. Zalezne jest to od preferencji jegomoscia. choc przynajmniej w spraiwe rts'ow jest to proste - pc. Bijatyki pewnie ps4/xone. Reszta jest subiektywna wzgledem upodoban/preferencji.

Opublikowano

Dobra, ale tak bez trollingu. Ocelocie, odpowiedz na pytanie. Ktoś ma kasę/czas tylko na jedną platformę do grania. Zakładamy że nie jest fanatykiem jakiegoś gatunku (np.rtsy czy bijatyki). Jaką platformę byś mu polecił i dlaczego? ;)

PC

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.