Skocz do zawartości

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

berlinek jak przeuroczy :D oczywiscie winnym tego, ze jest neo microsoft xDDD 

Owszem, w dużej mierze tak. Zauważ, że Sony idzie bardzo w ślad MS-u. Więc Sony również jest winne, ale to wynika z dziwnej (i co gorsza opłacalnej!) strategii - robimy to co oni, żeby nie dać się wyprzedzić. Jakby MS zaczął sprzedawać cegłę zamiast konsoli, to pewnie dzień później zamiast PS4 dostawalibyśmy PS Brickya ;)

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 645,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

No tak bo sony podjęło decyzję o wypuszczeniu neo po tym jak zobaczyli, że ms zapowiada scorpio. To w ogóle nie jest długodystansowa decyzja. xDDD

Opublikowano

No tak bo sony podjęło decyzję o wypuszczeniu neo po tym jak zobaczyli, że ms zapowiada scorpio. To w ogóle nie jest długodystansowa decyzja. xDDD

Sony ma swoich ludzi w MS-ie. Nie wiem czy na odwrót, natomiast Sony już nie raz ostatnio pokazywało, że nie daje się zaskoczyć. Sony w ogóle nie musiało Neo wypuszczać w tej generacji, mają zapewnione zwycięstwo PS4-kami samymi, ale skoro MS wymyślił sobie Scorpio, to oni oczywiście musieli zareagować...

Opublikowano

Jak ja patrze w co mendrek na ps4 gra to zastanawiam się po co on kupował ps4... nie lepiej było zostać na ps3 :D Neo na pewno mu się nie przyda

Opublikowano

Sony ma swoich ludzi w MS-ie

dajcie mi x

dajcie mi d

i wszyscy razem:

xddddd

Opublikowano

tez by was bolalo, 3 lata zbierac na next gena, w koncu jest - ogrywasz shadow of mordor pyk i znow masz past gena bo wyszlo neo xd

Opublikowano

Mendrka boli dupa bo dopiero co kupił PS4 za uciułane przez 3 lata kieszonkowe a teraz kolejny wydatek :frog:

Opublikowano

Kupiłem PS4 by sobie ciułać w multi (na PS3 co raz trudniej o ludzi do grania w starsze tytuły), okazjonalnie w jakieś nowsze hity. Jako że Ps4 Neo będzie miało tą samą bibliotekę co PS4, to i nie mam parcia wcale ;)

Opublikowano

czlowiek ktory sie dobrze bawil przy saints row 4 jest stworzony by przetrwac wszystko

Opublikowano

przeciez berlinek plotki o mocniejszej ps4 pojawily sie milion lat wczesniej

sony nie idzie w slady microsoftu, sony idzie po najmniejszej linii oporu droga nastawiona tylko na zysk by reperowac bez ryzyka swoj nadszarpiety budzet co pare lat temu sprowadzil firme do bankructwa - dlatego w plusie sa beznadziejne gierki, dlatego plus drozeje, dlatego ps4 jest z bazarowego plastiku, dlatego pad ma ci sie w dloni rozleciec, dlatego usmiercili vite, dlatego nie spiesza sie z exami i dlatego zaraz wydadza ps4 neo

z dawnego sony co sie stara juz nic nie zostalo, teraz mamy zwykle korpo nastawione na zysk, jedyne co im teraz GENIALNIE wychodzi to utrzymanie trendu na ps4, sprawienie marketingowo, ze jest popyt i moda na playstation, oczywiscie zasluga w tym legendarnych psx i ps2 ale i tak poklony dla nich jak mimo tylu potkniec potrafia dalej dbac o marke 

Opublikowano

Neo ? day one oczywiście.

Opublikowano

karol po konferencji

1275905143_raging-midget.gif

Opublikowano

tez by was bolalo, 3 lata zbierac na next gena, w koncu jest - ogrywasz shadow of mordor pyk i znow masz past gena bo wyszlo neo xd

Opublikowano

Opublikowano

Opublikowano

widzialem gdzies fajnego gifa na ta okazje ale nie moge teraz znalezc

Opublikowano

widzialem gdzies fajnego gifa na ta okazje ale nie moge teraz znalezc

lyUrTUM.gif

ten?

Opublikowano

Sony ma swoich ludzi w MS-ie. Nie wiem czy na odwrót, natomiast Sony już nie raz ostatnio pokazywało, że nie daje się zaskoczyć. Sony w ogóle nie musiało Neo wypuszczać w tej generacji, mają zapewnione zwycięstwo PS4-kami samymi, ale skoro MS wymyślił sobie Scorpio, to oni oczywiście musieli zareagować...

Mendrek, wbij sobie do łba, że za sytuację z Neo i Scorpio, czyli za ogólnie rozumianą blacharyzację konsol w pełni winę ponosi Sony. Już o tym pisałem. Chińczycy z Sony, a raczej ich szpiedzy podpuścili M$ i ich zdezinformowali co do faktycznej mocy PS4. M$ dał się wpuścić w maliny i wydał słabszą sprzętowo konsolę. Wyobrażasz sobie sytuację,że tak potężna firma jak Microsoft będzie to dalej tolerować i dawać się dymać takim słabiakom jak na wpół upadłe Sory? Wymyślili więc Scorpio,żeby zgnieść $ony jak pluskwę. Wyścig się rozpoczął, ale za to co się stało u zarania odpowiada nie M$ tylko $ony właśnie...

Opublikowano

tumblr_nt4wpszHYL1rzarwio1_400.gif

Opublikowano

Lol Ficuś. PSX i PS2 powodem sprzedawania się i trendu na PS4, co ja czytam XDDDDD Sorry, ale jeśli miałbym upatrywać sukcesu PS4 w poprzednikach, to musimy patrzeć głównie na PS3, które w drugiej połowie generacji rozpędziło się by dogonić Xboxa 360, a pęd ten trwał dłużej niż chyba przewidywali, bo konkurencja sama ich pchała do przodu swoimi błędami. 

Zgodzę się, że Sony przyjęło bardziej konserwatywną politykę korporacyjną, idąc poniekąd po śladach MS-u z poprzedniej generacji, chociaż nadal widać że gdzieś tam szukają nowych formuł i starają się być mili dla graczy, chociaż w tej sytuacji mogliby ich dymać na milion sposobów mając praktycznie monopol w tej generacji. Niestety, było dużo splotów niefortunnych wydarzeń (faili kasowych znanych marek), które doprowadziły do trochę suchej sytuacji z exami. Podobnie z Vitą - trup spowodowany niedopasowaniem do rynku i błędną strategią. Mają trochę strat wciąż do nadrobienia. Cóż, konkurencja jest znacznie gorsza, więc można narzekać albo nie grać wcale.

A kolejność wychodzenia plotek nie świadczy o tym że ktoś zaczął wcześniej. IMO najpiew MS, zaraz po nim Sony, długo przed pierszymi plotami o Neo...

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Czyli jak MS zapowiedział Scorpio na koniec 2017, to nagle w magazynach Sony zmaterializowało się Neo gotowe do sprzedaży? XD

Opublikowano

rainbowfrog.gif z tą logiką nie wygrasz

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

poyebało ciebie z tą żabą? oczopląsu można dostać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.