December 13, 20169 yr Przymierzam się do kupienia dysku zewnętrznego, WD Passport Elements 500GB USB 3.0 Ten da radę działać z 2 letnim Sony Bravia? Chciałbym żeby działał jak pendrive czyli żeby wykrywał go TV jak i PC. Będzie to możliwie?
December 13, 20169 yr Nie wiem, jak w Sony Bravia, ale w starych modelach działał każdy dysk, sofrmatowany do systemu plików FAT32. Ten format miał wadę - pliki mogą mieć max 4GB, więc wszelkie filmy HD, trzeba dzielić jakimś MKVToolnix. Nowsze TV obsługują format NTFS, czyli nie trzeba się bawić w dzielenie plików. I tak np. mój szajsung odpala ntfs, a ps4 pro - dalej chyba fat32.
December 13, 20169 yr Author Dzielenie plików odpada, ma działać jak pendrive. A mogłeś normalnie przewijać filmy, nie było żadnych ograniczeń z oglądaniem?
December 13, 20169 yr To już zależy od softu w Bravii, ja mam Samsunga, więc nie pomogę. Ale z tego co mi sięwydaje, to tam Android?
December 14, 20169 yr Możesz sformatować pendrive'a do exFAT-a i zobaczyć, czy zadziała - ten format obsługuje pliki powyżej 4GB. No i swoją drogą działa też na PS4. @grzybiarz, Square Nie będzie problemu z tym, że dysk nie ma osobnego zasilania?
December 14, 20169 yr Spokojnie Ci będzie działał bez dzielenia lepszej jakości filmów nie ma żadnych problemów z przewijaniem itp, u mnie jedyne co daje się we znaki to dość nie wygodna przeglądarka plików z tv (też bravia) bo dysk mam już ostro zapchany. Osobne zasilanie nie jest potrzebne.