Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS4 - problem z psn store, dashboard itd

Featured Replies

Opublikowano

Witam.

przesiadlem sie z X1 na PS4. jest super itd itp, ale mam problem z dashboardem, mianowicie:

jak chce otworzy psm store, albo profil znajomego ,zeby zaprosic go do rozmowy itd itp to pojawiaja sie krzyzyki,kilka,trojkaciki i sobie migaja i nic. czasem jak odczekam sto lat sie wlacza, a czasem nie i musze tak probowac po dwiescie razy. to normalne czy ja mam cos zrabane ?

dodam tylko, ze testowalem na wifi 5Ghz oraz na normalnym kablu, net to okolo 70M/s

pozdrawiam i help me

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam.

przesiadlem sie z X1 na PS4. jest super itd itp, ale mam problem z dashboardem, mianowicie:

jak chce otworzy psm store, albo profil znajomego ,zeby zaprosic go do rozmowy itd itp to pojawiaja sie krzyzyki,kilka,trojkaciki i sobie migaja i nic. czasem jak odczekam sto lat sie wlacza, a czasem nie i musze tak probowac po dwiescie razy. to normalne czy ja mam cos zrabane ?

dodam tylko, ze testowalem na wifi 5Ghz oraz na normalnym kablu, net to okolo 70M/s

pozdrawiam i help me

Mam identyczny problem, do tego, jak wyjdę w czasie ładowania, to czasami elementy menu (paski, tabelki) zostają na kolejnym ekranie i robi się kaszana. Wydaje mi się, że Sony już tak ma, że ma z(pipi)ane serwery, ostatnio sprawdziłem też na telefonie, i sklep ładował się wieczność, wywalało błędy typu "timeout" itp. No i chyba sam soft konsoli też jest lekko skopany.

Edytowane przez Masamune

Opublikowano

Na oficjalnych forach sugerują "Rebuild Database" oraz usunięcie profilu gracza i dodanie go na nowo później.

Opublikowano

to normalne czy ja mam cos zrabane ?

Nie jest to normalne. Zdarzają się lagi, ale sporadycznie i trwają chwile. Jeżeli dzieje się tak cały czas to albo konsola, albo net.

Opublikowano

U mnie po ponownej inicjalizacji konsoli trochę lepiej, jak się zawiesi, to wciskam kółko żeby wyjść, i jak wejdę od nowa to załaduje. Sklep działa zauważalnie lepiej, ale np profil znajomego wczytuje bardzo długo, w nieskończoność.

Opublikowano

No to posprawdzaj jeszcze połączenie internetowe, bo to nie jest normalne działanie.

Opublikowano

PS4 od zawsze ma kłopoty z działaniem w sieci. Przecież jak gra się w grę, to pobieranie też się wlecze ślimaczym tempem. Analogiczna sytuacja jest w przypadku przeglądania sklepu, profili znajomych czy czegokolwiek, co wymaga pobrania z internetu jakichś danych. 

Edytowane przez Masamune

Opublikowano

Jak grasz w grę multi to tak, pobieranie zwalnia, ale ładowanie profilu czy innych w nieskończoność to nie jest normalne.

Opublikowano

Sprawdziłem właśnie, i profil znajomego załadował mi się dopiero po tym, jak mecz w multi się skończył. Czyli nie taka nieskończoność...) ale i tak z tym jest loteria, bo raz się nie ładuje, innym razem załaduje normalnie.

Edytowane przez Masamune

Opublikowano

Ja dzisiaj sprawdzałem w multi U4 i podczas meczu profil ładował się w mniej niż 5 sekund.

Opublikowano

U mnie na prawdę różnie, raz w 5 sekund, innym razem czekam. Loteria. Albo sklep - pierwsza strona, druga, trzecia, a za czwartym razem pusto, ładuje i końca nie widać. W konsoli pokazuje mi, że mam NAT2, więc może to wina "zapchanego" portu, bo przy wariancie 2 nie wszystkie porty chyba są otwarte.