Opublikowano 18 marca 20178 l Tutaj dyskutujemy o kolarstwie szosowym, torowym, oraz o sukcesach polskch kolarzy. Dziś Michał Kwiatkowki wygrał wyścig Mediolan - San Remo, wprzedzając na mecie o kilka centymetrów Petera Sagana. Edytowane 18 marca 20178 l przez Solderowy123
Opublikowano 18 marca 20178 l O kurczę, też chciałem założyć taki temat, choć nie byłem pewny czy to właściwe miejsce bo tu tylko piłka kopana i skoki. No pięknie formę zrobił na wiosnę Kwiato, najpierw Strade Bianche a dziś Milan-San Remo. Szczerze, to nie wierzyłem że jak dojadą w trójkę na finisz to Kwiatek wygra z Saganem który nieraz pokonywał na finiszu i sprinterów ale jednak chyba trochę się wypompował pociągnięciem tego zrywu na na ostatnich kilku kilometrach i na finisz nie miał już sił.
Opublikowano 19 kwietnia 20178 l Autor Dziś kolejny klasyk "Walońska Strzała". Transmisja W Eurosport 1 o 14:30 W dzisiejszym wydaniu Przeglądu Sportowego, Michał Kwiatkowski powiedział w wywiadzie z dziennikarzem, że koncentruje się głównie na "Liege - Bastogne - Liege" w niedzielę. Ale powiedział też, że w dzisiejszym wyścigu postara się wygrać. Decydujący moment wyścigu wg. Michała to dwa ostatnie podjazdy. Kwiatkowski ostatnio jest w bardzo dobrej formie. Przyznał też, że w tym sezonie jeździ już ostrożniej, ponieważ sądzi on, że tak na prawdę nie chodzi mu o częste wygrywanie wyścigów, tylko o samą radość z jazdy na tych prestiżowych klasykach. Edytowane 19 kwietnia 20178 l przez Solderowy123
Opublikowano 5 lipca 20177 l Jak o sukcesach polskich kolarzy mowa, to dzisiaj je/bnąłem z marszu 80 po długiej przerwie w większości po leśnych duktach. Bodiczek Sagana piękny. Powinni to zalegalizować, żeby były większe emocje na finiszach.
Opublikowano 22 lipca 20177 l BRAWO MACIEJ BODNAR! BRAWO KWIATO! Należało się :) piękna nagroda dla Bodnara za nieudaną samotną ucieczkę kilka etapów wcześniej, która została doścignięta kilka metrów przed metą.
Opublikowano 24 września 20177 l Sagan trzeci raz MŚ. pierwszy taki przypadek w historii kolarstwa. tego gościa nie można nie lubić. Brawo Piotrek!