Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
Teraz, easye napisał:

a kogo obchodza wyniki, wazne ze bijatyka najlepsza z najlepszych jak inne gry z gatunkow tak bardzo niedostepnych na pozostalych 2 platformach.

Nie mnie oceniac, ale patrzac pod wzgledem sprzedazy to najwiecej szumu powinno zrobic to Mario Party czy tam Maker. Wiadomo, moga odwalic numer z Metroidem czy tam Pokemonami, ale za wczesnie by oceniac.

Ja wygladam tego Megami Tensei, bo ostatnio sie wkrecilem w turowe jrpg.

4 minuty temu, Playstation napisał:

Rozumiem że za mało cutscenek i cinematic experience? 

Niee, chodzi o to ze Bayo2 na Wii u zeszlo gorzej niz The Order.

Serio serio

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

jeżeli chcesz rozmawiać na płaszczyźnie sprzedaży, to nie mam zbyt wiele do powiedzenia, nigdy nie interesowały mnie wyniki sprzedaży. 

Wolę patrzeć z perspektywy gracza i z tej perspektywy wypowiadać się o kondycji sprzętu. Więc moim zdaniem Bayonetta 3 jest znacznie lepszym argumentem za kupnem konsoli niż jakiś obesrany średniak The Order. 

Opublikowano

Jak sobie chcesz.

Opublikowano
18 minut temu, aphromo napisał:

No na 2018 nie pokazali nic co wstrzasnie rynkiem. Bayo3 bedzie ok, ale ta seria nigdy nie zrobila dobrego wyniku. Yoshi i Kirby to tez nie to.

no to pokażą w styczniu animal crossing i co teras 

jak już tak bardzo ci zależy na słupkach sprzedaży

a w 2019 pokemony i już masz 2 gierki, które zaorają wszystko, gdy mówimy o sprzedanych egzemplarzach gierek

Edytowane przez ragus

Opublikowano
Teraz, ragus napisał:

no to pokażą w styczniu animal crossing i co teras 

tutaj na dwoje babka wrozyla, bo niektore czesci zrobily 10+ mln, a inne mniej niz 1mln.

trzymam kciuki za dobra sprzedaz.

Opublikowano

jak blant robi 30h w tydzień w grze na 80% to widać że swiczowcy nie mają zbyt dużych wymagań jeżeli chodzi o jakość produktu :)

Opublikowano

o sprzedaż mogę się martwić tylko wtedy gdy wpływa ona realnie na przyszłość IP (tak jak kiepska sprzedaż Quantum Break i Sunset Overdrive zamknęła drogę kontynuacjom). W przypadku Nintendo i Bayonetty to ryzyko nie istnieje, za co wielkie brawa dla Wielkiego N. 

Więc jako gracz mogę się czuć w pełni usatysfakcjonowany i mogę kłaść lache na wyniki sprzedaży rozkoszując się świetnymi grami, a nie zajmować się nerwowo odświeżaniem danych sprzedaży 

Opublikowano

no wlasnie sprzedaz Switcha ostatnio to zadna rewelacja wiec chyba jednak maja.

Opublikowano

Które odsłony zrobiły mniej niż 1 milion?

Opublikowano
2 minuty temu, Pupcio napisał:

jak blant robi 30h w tydzień w grze na 80% to widać że swiczowcy nie mają zbyt dużych wymagań jeżeli chodzi o jakość produktu :)

masz racje (pipi)owa gierka nie wiem po co marnuje na nią czas. Kupie sobie battlefronta albo cod'a nowego.

BTW BF 2 już za 120 zł nówka chodzi. Ładnie cena spada za 2 miesiące za 20 zł w biedrze chętnie kupie.

Opublikowano
26 minut temu, blantman napisał:

30 h w tydzień w jrpg chyba nigdy nie zrobiłem zawsze w pewnym momencie gra mnie "męczyła" nawet od takiej persony 4 czy 5 musiałem odpocząć po kilkunastu godzinach :)

cała prawda o personie, zetta też zasypiał z padem w ręku. inna sprawa, że jak mnie gra męczy, to ją wyrzucam do śmietnika, a nie się zmuszam żeby skończyć i zaimponować kilku stulejkom z internetu

Opublikowano
Teraz, Yakubu napisał:

cała prawda o personie, zetta też zasypiał z padem w ręku. inna sprawa, że jak mnie gra męczy, to ją wyrzucam do śmietnika, a nie się zmuszam żeby skończyć i zaimponować kilku stulejkom z internetu

Gra mnie nie nudziła po prostu potrzebowałem czegoś zachodniego w przerwach to jak z anime. Mam 3 sezony jakiegoś polecanego anime i po obejrzeniu jednego sezonu trzeba sobie przerwę zrobić bo pod rząd nie dam rady. Tak mam z stricte japońskimi grami ale jak widac są wyjątki. Xenoblade x czy tales of vesperia ogrywałem na raz. A jak jrpg jest (pipi)owy to nawet go nie kończę patrz nowy star ocean czy ni no kuni. W obu przypadkach po kilku godzinach dałem se spokój.

Opublikowano

To czemu nie wyrzuciles horizona tego yebanego w dupe śmiecia?

Opublikowano

rdr wyrzuciłem i jeszcze kupę na niego zrobiłem

Opublikowano

persona xddd....p3 i p4 - w obu mam po hmm 30-40h i juz mialem dosc i nie spoknczylem nigdy, czyli tyle ile w xenoblade chronicles2 po tygodniu, tak ta seria jest przereklamowana i przegadana

srednia xeno? srednia jak yakuza kiwami, mejsasz co po niektorych klapow

rdr - smiec

Opublikowano

yakuza w tym roku nawet w top 10 się nie mieści tyle perełek było. Piekny rok

Opublikowano
11 minut temu, ragus napisał:

Które odsłony zrobiły mniej niż 1 milion?

no wlasnie ta z wii u.

3 minuty temu, Ficuś napisał:

persona ....p3 i p4

szkoda, bo wlasnie niedlugo powinien konczyc 5 i szukam czegos podobnego.

Opublikowano
3 minuty temu, aphromo napisał:

no wlasnie ta z wii u.

ok, czyli party game będąca spin-offem zrobiła mniej niż milion. pomijając spin offy, główne odsłony to:

2,5 miliona,
11,8 miliona,
4,3 miliona,
11,2 miliona.

Faktycznie, na dwoje babka wróżyła xd. Nowy Animal Crossing na Switcha zagrożony.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

czy ilośc sprzedanych kopii gry wyznacza jej jakość? Czy nowy CoD to gra lepsza od niera lub divinity 2?

Czy w kinie działa to tak samo? Listy do M 3 to lepszy film niż blade runner?

Opublikowano

Blantis ogarnij, nie rozmawiamy o jakości gry, a o sile sprzedażowej.

Opublikowano
3 minuty temu, ragus napisał:

ok, czyli party game będąca spin-offem

Czyli Wii U nawet normalnej odslony serii nie doczekalo, ciekawe.

Coz, widac tendencje spadkowa serii i to jest fakt. 

2 minuty temu, blantman napisał:

czy ilośc sprzedanych kopii gry wyznacza jej jakość?

Oczywiscie ze nie, ale to tez ma znaczenie i dla producenta najwieksze.

Opublikowano

dobry jesteś xd, spoko, przypomnę przy premierze kolejnej odsłony, jak jeszcze wtedy nie wylecisz z forum

Opublikowano

nie ma sprawy, z jednym i drugim, naprawde.

Opublikowano

No to sperdalaj, w czym problem? 

Opublikowano

matwic sie o sprzedaz czegokolwiek ekskluzywnego na switcha xddd

arms w kkw sprzedalo sie lepiej niz t7 z sf5 lacznie

zelda na swiecie miala przez moment ratio ponad 1 czyli wiecej sztuk niz konsol

splatoon2 w kkw to juz 1,4mln sztuk przy 2,5mln konsol

xenoblade2 robi na swiecie wynik w pierwszy tydzien praktycznie taki jak sprzedaz chronicles x przez cale zycie

mk8d kolejny chory wynik

mario rabbids jednym z lepiej sprzedajacych sie ip ubi

dodajmy do tego indory - wiekszosc debiutujacych w tym samym czasie zalicza kilkukrotnie wieksza sprzedaz na switchu niz na konkurencji, ktora ma kilkanascie razy wiecej konsol na swiecie

2018- nintendo, ktore wielokrotnie podkresla, ze ma wiele niezapowiedzianych gier na ten rok i dopiero bedzie odkrywac karty juz teraz ma lineup w postaci bayo1,bayo2, kirby, yoshi, octopath traveler, shin megami tensei, no more heroes, moze pokemonow,  fire emblem rpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.