Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 504,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano
1 godzinę temu, Mani napisał:

Gravity Rush 2? To ta gierka, gdzie Sony 18 stycznia zamyka serwery po ROKU?? #sonytakiedobre #sonyomniedba

Znakomita, ale niedoceniona gra z fatalna data premiery i takie sa skutki. Element online, to fajny ale tylko dodatek, przyszli nabywcy beda mogli sie bez niego obyc.

Lista mendrka OK, Undertale nie wyszlo na Xboxa :) co za bieda, sam nie moglem uwierzyc xD

Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Masz te listy na PS4, ale ja mam coś czego Ty mieć nie będziesz nigdy: mam wybór w co i kiedy.

Paolo nawet tych wszystkich exow/konsole exow sie nie da ograc na biezaco na ps4 a Ty cos mowisz o innych platformach. Ja sam nakupowalem gier na promocji i ledwo lizniete w3,BB, itp.

Godzinę temu, Daddy napisał:

mendrek ale to wy klapy od lat wklejacie tutaj tylko chińskie gry z androida na które nikt w Polsce nie splunie nawet a od pół roku jedyny argument to apormo że plejbeka się sprzedaje a gdzie są gry? :) 

Jak widzisz nawet niektore gierki z Androida nie lapia sie na wydawnictwo na Loniaku, a jeszcze beka z singlowych, niszowych gier, co, niech zostana same gry uslugi z dodateczkami co rok i abonamentem jak WoW ? Spelnic marzenia Mattricka z 2013 ? Tak bardzo gardze.

Plejbeka sie sprzedaje ? No sie sprzedaje, premiera Koxa i Switcha i Ps4 lamie sprzedazowo reguly rynku:yao: Teraz juz nie ma argumentu ze PS4 nie ma konkurencji jak wczesniej, wiec beka z MS/Nintendo jest jeszcze wieksza :)

2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

teraz czekasz na konwersje z 3dsa (xdddddddddd) żeby coś ograć.

mowisz o Dragon Quest ? Gdzie Rzym a gdzie Krym Paolo, roznica jeszcze wieksza niz w monhunie :)

Opublikowano
3 minuty temu, aphromo napisał:

mowisz o Dragon Quest ? Gdzie Rzym a gdzie Krym Paolo, roznica jeszcze wieksza niz w monhunie :)

Mówię o Nonary Games.

4 minuty temu, aphromo napisał:

Paolo nawet tych wszystkich exow/konsole exow sie nie da ograc na biezaco na ps4 a Ty cos mowisz o innych platformach. Ja sam nakupowalem gier na promocji i ledwo lizniete w3,BB, itp.

OK, ale jak zrobię przesiew to z tych wszystkich sztosów którymi się jaracie zostaje Nier, Nioh i może Yakuza. Całe 3 gry, bo reszta to zapchajdziury (chuyo chuyo tetris xddd).

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Mówię o Nonary Games.

Konsole ex, jak wszystko na Xboxa. Nie widze zadnego powodu do beki.

3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

OK, ale jak zrobię przesiew to z tych wszystkich sztosów którymi się jaracie zostaje Nier, Nioh i może Yakuza. Całe 3 gry, bo reszta to zapchajdziury (chuyo chuyo tetris xddd).

Dla jednego niewart, dla drugiego wart, ja zawsze robię tylko dobre interesa... - odpowiada zamyślony Szlangbaum...

Opublikowano

Jesteś świadom, że Nonary Games to pakiet dwóch gier (999 i Zero Escape), które ukazały się się kolejno w 2009 i 2012 na DS/3DSa, Vitę, PC i dopiero po kilku latach trafiły na PS4?

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

nie ma na xboxa i co ci teraz ryzo?

Opublikowano

Ciekawe czy w 2018 combo pc + switch znowu okaze sie najlepszym wyborem? :)

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Jesteś świadom, że Nonary Games to pakiet dwóch gier (999 i Zero Escape), które ukazały się się kolejno w 2009 i 2012 na DS/3DSa, Vitę, PC i dopiero po kilku latach trafiły na PS4?

Czyli wylatuje. Swietnie Paolo, o to wlasnie chodzi.

Opublikowano
3 minuty temu, teddy napisał:

4ever and ever

Opublikowano
9 minut temu, ragus napisał:

4ever and ever

Do grania w Fife, co? :yao: 

Opublikowano
13 minut temu, teddy napisał:

a czy papież sra w lesie?

Opublikowano
2 godziny temu, _Be_ napisał:

Wydymane to jest PS4, które musialo czekać 4 lata po premierze żeby mieć wiecej niż 3 gry na +90 na meta

Gier z ocena 90 i wyzej jest na PS4 19 i nie wszystkie zostaly wydane w tym roku.

3 godziny temu, Ficuś napisał:

ta lista mendrka tylko pokazuje mi jakie gooowno oferuje plejbeka w swoim najlepszym roku istnienia, jeszcze wciskanie puyo puyo byle tylko ilosc wierszy i akapitow w poscie byla spora xd

Tez tego nie rozumiem, i tak jest 5x wiecej dobrych gier niz na Switchu.

Opublikowano
8 minut temu, Rayos napisał:

Do grania w Fife, co? :yao: 

oj teżżżżżżżż

Opublikowano
3 godziny temu, _Be_ napisał:

gdzie switch dostał dwie najwyżej oceniane gry w tej generacji, trochę smiech stawiać coś takiego obok konsoli Nintendo

Zapomniales o GTA V najwyrazniej.

Opublikowano
8 minut temu, aphromo napisał:

Zapomniales o GTA V najwyrazniej.

Nie napisałem nic, że Switch dostał najwyżej ocenianego remastera na tej generacji ale GTA V i tak jest niżej niż SMO i BotW

18 minut temu, aphromo napisał:

Gier z ocena 90 i wyzej jest na PS4 19

Pisałem o ekskluziwach tj 

Bloodborne 

Uncharted 4 

Persona 5

Opublikowano
2 minuty temu, _Be_ napisał:

Nie napisałem nic, że Switch dostał najwyżej ocenianego remastera na tej generacji ale GTA V i tak jest niżej niż SMO i BotW

97. Rowniez na Xbox, ktory z kolei ma 8 gier 90 i wyzej.

GTA niczym sie nie rozni od Zeldy wiec juz nie konfabuluj.

Opublikowano

xbox jest spoko bo masz wybór jak chcesz zasnąć w forzie albo poskakać chuyowym lisem

Opublikowano
1 minutę temu, aphromo napisał:

97. Rowniez na Xbox, ktory z kolei ma 8 gier 90 i wyzej.

GTA niczym sie nie rozni od Zeldy wiec juz nie konfabuluj.

Mówiłem akurat o liscie gamerankings 

Zelda - 97.33%

SMO - 97.42%

GTA V - 97.04%

Różni się bo GTA V to remaster, Zelda to gra wypuszczona równolegle na dwie konsole Nintendo 

Opublikowano

persona5 na ps4 to remaster persony5 z ps3

Opublikowano
6 minut temu, _Be_ napisał:

Mówiłem akurat o liscie gamerankings 

Nie nie mowiles, zaznaczyles wyraznie ze mowisz o MC.

Remaster,port, jak zwal tak zwal, wywal porty z listy Switcha i zostaje jeden Marian.

5 minut temu, Ficuś napisał:

persona5 na ps4 to remaster persony5 z ps3

tak jak mario, zelda, mario kart i shovel knight na switcha.

edit-poprawione

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Nigdzie nie napisałem, że trzymam się listy z metacriticu bo przecież nikt nie wkleił listy z grami na switcha. Napisałem, że Switch dostał dwie najlepiej oceniane gry tej generacji. (plus jednego remastera na 90+ czyli ten sam wynik co PS4 z tym, że Switch jest dopiero rok na rynku) Tej. Nie tamtej, nie brałem pod uwagę remasterów. Ja wiem, że masz problem z czytaniem z zrozumieniem, ale to niestety nie moja wina. 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano
Cytat

i shovel knight na switcha

Tak tylko przypomnę, że SK: SoT było czasowym ex na switcha :cool::lapka: 

Opublikowano
Teraz, _Be_ napisał:

Nigdzie nie napisałem, że trzymam się listy z metacriticu 

Wydymane to jest PS4, które musialo czekać 4 lata po premierze żeby mieć wiecej niż 3 gry na +90 na meta (w tym jedna to crossgen z ps3) kiedy switch w pierwszym roku dostał 3 gry na 90+ (tak jeden to crossgen a drugi to remaster z wii u) do tego 4 ekskluzywne gry na +80. Przeciez to jest jakieś K.O

Opublikowano

czyli jedyne dobre exy na ps4 to uncharted4 i bloodborne, a cala reszta to remastery  i porty z pc, ps3 i vity

Opublikowano
2 minuty temu, _Be_ napisał:

nie brałem pod uwagę remasterów. 

Tutaj sie mozna bezproduktywnie spierac, czym sie rozni port od remastera, dla mnie niczym i na tym zakonczmy.

1 minutę temu, Ficuś napisał:

czyli jedyne dobre exy na ps4 to uncharted4 i bloodborne, a cala reszta to remastery  i porty z pc, ps3 i vity

jesli sie trzymamy exow to tak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.