Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 585,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano
1 godzinę temu, Mani napisał:

Gravity Rush 2? To ta gierka, gdzie Sony 18 stycznia zamyka serwery po ROKU?? #sonytakiedobre #sonyomniedba

Znakomita, ale niedoceniona gra z fatalna data premiery i takie sa skutki. Element online, to fajny ale tylko dodatek, przyszli nabywcy beda mogli sie bez niego obyc.

Lista mendrka OK, Undertale nie wyszlo na Xboxa :) co za bieda, sam nie moglem uwierzyc xD

Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Masz te listy na PS4, ale ja mam coś czego Ty mieć nie będziesz nigdy: mam wybór w co i kiedy.

Paolo nawet tych wszystkich exow/konsole exow sie nie da ograc na biezaco na ps4 a Ty cos mowisz o innych platformach. Ja sam nakupowalem gier na promocji i ledwo lizniete w3,BB, itp.

Godzinę temu, Daddy napisał:

mendrek ale to wy klapy od lat wklejacie tutaj tylko chińskie gry z androida na które nikt w Polsce nie splunie nawet a od pół roku jedyny argument to apormo że plejbeka się sprzedaje a gdzie są gry? :) 

Jak widzisz nawet niektore gierki z Androida nie lapia sie na wydawnictwo na Loniaku, a jeszcze beka z singlowych, niszowych gier, co, niech zostana same gry uslugi z dodateczkami co rok i abonamentem jak WoW ? Spelnic marzenia Mattricka z 2013 ? Tak bardzo gardze.

Plejbeka sie sprzedaje ? No sie sprzedaje, premiera Koxa i Switcha i Ps4 lamie sprzedazowo reguly rynku:yao: Teraz juz nie ma argumentu ze PS4 nie ma konkurencji jak wczesniej, wiec beka z MS/Nintendo jest jeszcze wieksza :)

2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

teraz czekasz na konwersje z 3dsa (xdddddddddd) żeby coś ograć.

mowisz o Dragon Quest ? Gdzie Rzym a gdzie Krym Paolo, roznica jeszcze wieksza niz w monhunie :)

Opublikowano
3 minuty temu, aphromo napisał:

mowisz o Dragon Quest ? Gdzie Rzym a gdzie Krym Paolo, roznica jeszcze wieksza niz w monhunie :)

Mówię o Nonary Games.

4 minuty temu, aphromo napisał:

Paolo nawet tych wszystkich exow/konsole exow sie nie da ograc na biezaco na ps4 a Ty cos mowisz o innych platformach. Ja sam nakupowalem gier na promocji i ledwo lizniete w3,BB, itp.

OK, ale jak zrobię przesiew to z tych wszystkich sztosów którymi się jaracie zostaje Nier, Nioh i może Yakuza. Całe 3 gry, bo reszta to zapchajdziury (chuyo chuyo tetris xddd).

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Mówię o Nonary Games.

Konsole ex, jak wszystko na Xboxa. Nie widze zadnego powodu do beki.

3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

OK, ale jak zrobię przesiew to z tych wszystkich sztosów którymi się jaracie zostaje Nier, Nioh i może Yakuza. Całe 3 gry, bo reszta to zapchajdziury (chuyo chuyo tetris xddd).

Dla jednego niewart, dla drugiego wart, ja zawsze robię tylko dobre interesa... - odpowiada zamyślony Szlangbaum...

Opublikowano

Jesteś świadom, że Nonary Games to pakiet dwóch gier (999 i Zero Escape), które ukazały się się kolejno w 2009 i 2012 na DS/3DSa, Vitę, PC i dopiero po kilku latach trafiły na PS4?

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

nie ma na xboxa i co ci teraz ryzo?

Opublikowano

Ciekawe czy w 2018 combo pc + switch znowu okaze sie najlepszym wyborem? :)

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Jesteś świadom, że Nonary Games to pakiet dwóch gier (999 i Zero Escape), które ukazały się się kolejno w 2009 i 2012 na DS/3DSa, Vitę, PC i dopiero po kilku latach trafiły na PS4?

Czyli wylatuje. Swietnie Paolo, o to wlasnie chodzi.

Opublikowano
3 minuty temu, teddy napisał:

4ever and ever

Opublikowano
9 minut temu, ragus napisał:

4ever and ever

Do grania w Fife, co? :yao: 

Opublikowano
13 minut temu, teddy napisał:

a czy papież sra w lesie?

Opublikowano
2 godziny temu, _Be_ napisał:

Wydymane to jest PS4, które musialo czekać 4 lata po premierze żeby mieć wiecej niż 3 gry na +90 na meta

Gier z ocena 90 i wyzej jest na PS4 19 i nie wszystkie zostaly wydane w tym roku.

3 godziny temu, Ficuś napisał:

ta lista mendrka tylko pokazuje mi jakie gooowno oferuje plejbeka w swoim najlepszym roku istnienia, jeszcze wciskanie puyo puyo byle tylko ilosc wierszy i akapitow w poscie byla spora xd

Tez tego nie rozumiem, i tak jest 5x wiecej dobrych gier niz na Switchu.

Opublikowano
8 minut temu, Rayos napisał:

Do grania w Fife, co? :yao: 

oj teżżżżżżżż

Opublikowano
3 godziny temu, _Be_ napisał:

gdzie switch dostał dwie najwyżej oceniane gry w tej generacji, trochę smiech stawiać coś takiego obok konsoli Nintendo

Zapomniales o GTA V najwyrazniej.

Opublikowano
8 minut temu, aphromo napisał:

Zapomniales o GTA V najwyrazniej.

Nie napisałem nic, że Switch dostał najwyżej ocenianego remastera na tej generacji ale GTA V i tak jest niżej niż SMO i BotW

18 minut temu, aphromo napisał:

Gier z ocena 90 i wyzej jest na PS4 19

Pisałem o ekskluziwach tj 

Bloodborne 

Uncharted 4 

Persona 5

Opublikowano
2 minuty temu, _Be_ napisał:

Nie napisałem nic, że Switch dostał najwyżej ocenianego remastera na tej generacji ale GTA V i tak jest niżej niż SMO i BotW

97. Rowniez na Xbox, ktory z kolei ma 8 gier 90 i wyzej.

GTA niczym sie nie rozni od Zeldy wiec juz nie konfabuluj.

Opublikowano

xbox jest spoko bo masz wybór jak chcesz zasnąć w forzie albo poskakać chuyowym lisem

Opublikowano
1 minutę temu, aphromo napisał:

97. Rowniez na Xbox, ktory z kolei ma 8 gier 90 i wyzej.

GTA niczym sie nie rozni od Zeldy wiec juz nie konfabuluj.

Mówiłem akurat o liscie gamerankings 

Zelda - 97.33%

SMO - 97.42%

GTA V - 97.04%

Różni się bo GTA V to remaster, Zelda to gra wypuszczona równolegle na dwie konsole Nintendo 

Opublikowano

persona5 na ps4 to remaster persony5 z ps3

Opublikowano
6 minut temu, _Be_ napisał:

Mówiłem akurat o liscie gamerankings 

Nie nie mowiles, zaznaczyles wyraznie ze mowisz o MC.

Remaster,port, jak zwal tak zwal, wywal porty z listy Switcha i zostaje jeden Marian.

5 minut temu, Ficuś napisał:

persona5 na ps4 to remaster persony5 z ps3

tak jak mario, zelda, mario kart i shovel knight na switcha.

edit-poprawione

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Nigdzie nie napisałem, że trzymam się listy z metacriticu bo przecież nikt nie wkleił listy z grami na switcha. Napisałem, że Switch dostał dwie najlepiej oceniane gry tej generacji. (plus jednego remastera na 90+ czyli ten sam wynik co PS4 z tym, że Switch jest dopiero rok na rynku) Tej. Nie tamtej, nie brałem pod uwagę remasterów. Ja wiem, że masz problem z czytaniem z zrozumieniem, ale to niestety nie moja wina. 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano
Cytat

i shovel knight na switcha

Tak tylko przypomnę, że SK: SoT było czasowym ex na switcha :cool::lapka: 

Opublikowano
Teraz, _Be_ napisał:

Nigdzie nie napisałem, że trzymam się listy z metacriticu 

Wydymane to jest PS4, które musialo czekać 4 lata po premierze żeby mieć wiecej niż 3 gry na +90 na meta (w tym jedna to crossgen z ps3) kiedy switch w pierwszym roku dostał 3 gry na 90+ (tak jeden to crossgen a drugi to remaster z wii u) do tego 4 ekskluzywne gry na +80. Przeciez to jest jakieś K.O

Opublikowano

czyli jedyne dobre exy na ps4 to uncharted4 i bloodborne, a cala reszta to remastery  i porty z pc, ps3 i vity

Opublikowano
2 minuty temu, _Be_ napisał:

nie brałem pod uwagę remasterów. 

Tutaj sie mozna bezproduktywnie spierac, czym sie rozni port od remastera, dla mnie niczym i na tym zakonczmy.

1 minutę temu, Ficuś napisał:

czyli jedyne dobre exy na ps4 to uncharted4 i bloodborne, a cala reszta to remastery  i porty z pc, ps3 i vity

jesli sie trzymamy exow to tak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.