Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
35 minut temu, wulfen napisał:

No to dajesz, jako posiadacz ks7000 pokaż na co stać twój TV

Ale ja już od długiego czasu nie mam U4, więc choćbym chciał to nie mam możliwości zrobienia takich zdjęć. A taki fanatyk jak ty napewno dalej ma tą "biblie" na dysku konsoli. Więc dajesz. Udowodnij jak to twój XE93 rozkłąda na łopatki KS7000.

Cytat

A sory ty narzekałeś kiedyś, że w swoim samsungu ks7000 nie widzisz różnicy między SDR a HDR

A gdzie tak narzekałem że nie widze różnicy między SDR a HDR ?

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano
  • Autor
Cytat

Wszystko zawsze najlepiej na telewizorze Sony,

Z TV LCD Panasonic DX900 ma też zarąbisty obraz, w sklepie chyba nawet lepiej wyglądał od xe93(na sklepowych ustawieniach i materiale jaki leciał). Szkoda tylko że nie ma tworzenia realizmu no i lekki problem z podświetlaniem(widoczne kwadraty).

Cytat

Jeśli OLED jest w czymś lepsze niż LCD to z pewnością rozchodzi się o OLED Sony .

Widziałem ez950 i ez1000 wyglądały świetnie, zwłaszcza oddanie kolorów. Tylko znowu, względem sony brakuję tworzenia realizmu i nie wiem do końca jak radzi sobie z obróbką obrazu. Szkoda że nie było porównania na benchmarku oleda a1 do ez950 ez 1000. Bo w przypadku a1 vs b7 jest znaczna różnica na korzyść a1

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/lg-55b7-kontra-sony-55a1.html

Cytat

Stojąc przed kupnem nowego telewizora nawet mógłbym wziąć pod uwagę TVki od Sony, ale w tym temacie chwalą je tylko ziarniak i knurfen, więc nie warto brać ich pod uwagę.

Szkodzisz tylko sobie. Rób  jak uważasz.

17 minut temu, PIOTR8642 napisał:

. Udowodnij jak to twój XE93 rozkłąda na łopatki KS7000.

Ja nie muszę niczego udowadniać, udowodnili to już inni eksperci.

7IJ2MRq.jpg

Cytat

A gdzie tak narzekałem że nie widze różnicy między SDR a HDR ?

Na ppe i chyba benchmarku.

Cytat

Ale ja już od długiego czasu nie mam U4

Przyznaj to wprost, nigdy nie miałeś U4.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
11 minut temu, wulfen napisał:

Szkoda że nie było porównania na benchmarku oleda a1 do ez950 ez 1000. Bo w przypadku a1 vs b7 jest znaczna różnica na korzyść a1

24.5 do 25 na korzyść Sony, cytat:

Cytat

"jesteś zapalonym graczem, dla którego ważny jest niski input lag wybierz LG 55B7"

Dziękuję, dobranoc.

Opublikowano

Planuje wydać 10 tysi. Zależy mi na kontraście, czerni, kątach widzenia i niskim lagu max 30ms w każdym trybie (info dla klapów: więcej gram na Switchu niż PS4 Pro). Czekam jak wulfen poleci mi XE93 xD

12 minut temu, wulfen napisał:

tworzenia realizmu

xD

Opublikowano
11 minut temu, wulfen napisał:

Ja nie muszę niczego udowadniać, udowodnili to już inni eksperci.

A już myślałem że skoro tak kozaczysz, to wrzucisz jakieś zdjecia z U4.

A tu prosze, znowu odwaga chłopakowi uleciała, i musi sie powoływać na fakty na hdtvpolska wstawione przez speca, ktory to podobno według ciebie nie zna się na kalibracji tv :D Cóż za ironia.

16 minut temu, wulfen napisał:

Na ppe i chyba benchmarku.

To gdzie niby tam pisałem że nie widze róznicy między SDR a HDR? 

Opublikowano
  • Autor
Cytat

wstawione przez speca, ktory to podobno według ciebie nie zna się na kalibracji tv :D Cóż za ironia.

Czyli co negujesz te testy robione przez hdtv polska że chcesz ode mnie testy tych TV? Nie wiedziałem że jestem dla ciebie takim autorytetem a do testów hdtv polska podchodzisz z taką nieufnością.

Opublikowano
30 minut temu, wulfen napisał:

Przyznaj to wprost, nigdy nie miałeś U4

Wstawiłem tyle swoich screenów z U4 na różnych portalach (w tym zdjęc z tych samych ujęć które ty wstawiałeś), że naprawde cieżko by mi było to przyznać. Za to przyznaje że w chwili obecnej już nie mam U4.

A póki co dalej czekam aż udowodnisz mi swoimi zdjęciami z aparaciku jak XE93 kosi w HDRze KS7000, tym bardziej że masz tą gre, więc nie powinno to być dla ciebie problemem. Ale widze że jak przyszło co do czego, to nagle jest to problem... 

Cytat

Czyli co negujesz te testy robione przez hdtv polska że chcesz ode mnie testy tych TV? Nie wiedziałem że jestem dla ciebie takim autorytetem a do testów hdtv polska podchodzisz z taką nieufnością.

Nie neguje testów hdtvpolska. Ale skoro już rozbawiłeś ludzi swoimi śmiesznymi zdjęciami wykonanymi z aparatu, to jestem ciekaw jak wypadną te same zdjęcia z U4 na XE93. Tym bardziej że wstawiasz zdjęcia z KS7000 z U4. Więc zobaczymy jaka będzie róznica na takich samych badziewnych zdjęciach z XE93 w U4.

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
  • Autor
Cytat

aż udowodnisz mi swoimi zdjęciami z aparaciku jak XE93 kosi w HDRze KS7000

Czyli co negujesz te testy robione przez hdtv polska że chcesz ode mnie testy tych TV? Nie wiedziałem że jestem dla ciebie takim autorytetem a do testów hdtv polska podchodzisz z taką nieufnością. Daj ze 200 zł a zrobię dla ciebie taki test aparatem obu TV.

Cytat

Tym bardziej że wstawiasz zdjęcia z KS7000 z U4. Więc zobaczymy jaka będzie róznica na takich samych badziewnych zdjęciach z XE93 w U4

Trzeba byłoby zrobić te zdjęcia tym samym aparatem na tych samych ustawieniach(przysłona, iso, czas, balans bieli itd) więc musiałbym specjalnie pójść do jakiegoś sklepu/ domu by zrobić takie zdjęcie ks7000. Daj 200 zł a zrobię to dla ciebie.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

Po raz kolejny, twoje zdjęcia można o kant dupy rozbić. HDR nie jest oddany tak dobrze jak powinien, tak samo SDR. No ale dalej zanudzaj wszystkich swoimi mądrościami, wrzucaj fotki, a potem neguj ich wartość, przytaczaj porównania, a potem im umniejszaj, a na koniec wołaj od ludzi kasę. No i tu wracamy do sedna. Boli cię, że ktoś bierze pieniądze za faktycznie fachowe podejście do sprawy i kalibrację, a ty który masz wielkie mniemanie o sobie i swoich zdolnościach nadal musisz patrzec jak inni zarabiają na tym pieniądze.

Opublikowano
10 minut temu, wulfen napisał:

Daj ze 200 zł a zrobię dla ciebie taki test aparatem obu TV

Oooo typowe dla ciebie...jak już ktoś chce żebyś zrobił jakieś zdjecia (tym bardziej takie które możesz bez problemu zrobić) które mogłyby podważyć twoje bzdury, to czas sie zwijać...:D Samozaoranie level master:rofl:

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Ins napisał:

No ale dalej zanudzaj wszystkich swoimi mądrościami, wrzucaj fotki, a potem neguj ich wartość, przytaczaj porównania, a potem im umniejszaj, a na koniec wołaj od ludzi kasę.

Piotruś chce żebym poszedł do sklepu i specjalnie dla niego robił fotki telewizora. To chyba normalne że za takie usługi i stratę czasu należy się wynagrodzenie.

Cytat

jak już ktoś chce żebyś zrobił jakieś zdjecia (tym bardziej takie które możesz bez problemu zrobić) które mogłyby podważyć twoje bzdury, to czas sie zwijać...:D

Mam iść specjalnie do sklepu/do kogoś do domu i robić fotki ks7000 bo piotruś tak chce :D Zróbmy inaczej masz ks7000 to idź do sklepu zrób fotki xe9305 i będziesz miał porównanie to co przyjmujesz moją zachciankę?

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
1 minutę temu, wulfen napisał:

To chyba normalne że za takie usługi i stratę czasu należy się wynagrodzenie

No to wisisz wszystkim co wchodzili do tego tematu sporą sumę pieniędzy.

Opublikowano
9 minut temu, Ins napisał:

Po raz kolejny, twoje zdjęcia można o kant dupy rozbić. HDR nie jest oddany tak dobrze jak powinien, tak samo SDR. No ale dalej zanudzaj wszystkich swoimi mądrościami, wrzucaj fotki, a potem neguj ich wartość, przytaczaj porównania, a potem im umniejszaj, a na koniec wołaj od ludzi kasę. No i tu wracamy do sedna. Boli cię, że ktoś bierze pieniądze za faktycznie fachowe podejście do sprawy i kalibrację, a ty który masz wielkie mniemanie o sobie i swoich zdolnościach nadal musisz patrzec jak inni zarabiają na tym pieniądze.

Logika myślenia według wulfena

- pokaże wam na zdjeciach jak tv sony kosi w SDR/HDR inne OLEDY i LEDy

- no dobra, ch*uja tu widać na tych zdjeciach SDR i HDR, że o koszeniu nie wspomne

- dajcie 200zł to tym razem pokaże wam to jak należy

:rofl:

5 minut temu, wulfen napisał:

Mam iść specjalnie do sklepu/do kogoś do domu i robić fotki ks7000 bo piotruś tak chce :D Zróbmy inaczej masz ks7000 to idź do sklepu zrób fotki xe9305 i będziesz miał porównanie to co przyjmujesz moją zachciankę?

Przecież ci napisałem wyraźnie że nie mam U4 i zadowole się jedynie twoimi zdjeciami U4 z XE93 (skoro masz tą gre, znasz ją na wylot, a zdjecia z KS7000 już wstawiłeś z tych miejsc w SDR i HDR).

Opublikowano

Wow, ile można czytać te przepychanki.
Niech każdy używa tego co uważa za słuszne. Ile można przekonywać, że sony najlepszy - nierozumiem... Podoba się Tobie to się ciesz. Z drugiej strony rozumiem Twoje argumenty, które przedstawisz wychwalajac TV od Sony ale ile można? Mnie już dawno by się znudziło i zajął bym się użytkowaniem swojego TV bez zbędnego szumu na forum!

Opublikowano
  • Autor
Cytat

Przecież ci napisałem wyraźnie że nie mam U4

A ja nie mam samsunga ks7000 i nie wiem na jakich ustawieniach kamery(iso, przysłona itd) ten gość z filmiku kręcił filmik. Musiałbym specjalnie iść do sklepu i zrobić najpierw zdjęcia ks7000 a potem na tych samych ustawieniach xe93 u siebie w domu.

15 minut temu, PIOTR8642 napisał:

a zdjecia z KS7000 już wstawiłeś z tych miejsc w SDR i HDR).

A masz czas ekspozycji, przysłonę, iso tych zdjęć z u4? Bo jeśli ja chciałbym  teraz porównać jasność do innego TV to muszę zrobić zdjęcia/film przy tych samych ustawieniach aparatu/kamery, tylko takie porównanie miałoby sens. A że ja nie ma  ustawień przy jakich ten gość nagrywał filmik to nie mogę porównać. Żeby zrobić takie porównanie jasności trzeba by było od razu zrobić zdjęcia 2 telewizorów przy tych samych ustawieniach aparatu/kamery. Czyli musiałbym iść specjalnie do sklepu robić zdjęcia samsunga ks7000(jest jeszcze gdzieś w sklepie?). Mogę to dla ciebie zrobić ale nie za darmo.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
2 minuty temu, wulfen napisał:

A masz czas ekspozycji, przysłonę, iso tych zdjęć z u4? Bo jeśli ja chciałbym je teraz porównać jasność do innego TV to muszę zrobić zdjęcia przy tych samych ustawieniach aparatu/kamery, tylko takie porównanie miałoby sens.

Jak zauważyłeś po kilku komentarzach innych forumowiczów, twoje "fachowe" zdjęcia SDR/HDR tak profesjonalnie i rzeczowo oddają efekt HDRu i SDRu, że na twoim miejscu naprawde nie zawracałbym sobie głowy takimi szczegółami jak czas ekspozycji, przysłona, iso itp

Przyjmijmy więc że twoje zdjęcia będą i tak lepsze niż te screeny z YT obrazujące to co uchwycił aparat. Biore to pod uwage. Także dajesz. 

Opublikowano

Przecież on nie ma pojęcia jak wygląda obraz na innych telewizorach, ewentualnie może je widział w markecie co jest jednym wielkim iksde. Nie przeszkadza mu natomiast to przy wrzucaniu tych śmiesznych porównań. Ignorancja over 9000. No ale to jest tylko wulfen i już każdy tutaj powinien wiedzieć, że jego opinia nie ma żadnego znaczenia.

Opublikowano
46 minut temu, Ins napisał:

(info dla klapów: więcej gram na Switchu niż PS4 Pro).

No swietnie, to w jakim celu poruszasz temat 4K ?

Opublikowano
Godzinę temu, Ins napisał:

Wklej jeszczą jedną fotkę by pokazać jaki to oled nie jest chu.jowy xD

Zaraz będzie zawał, nie ma co. Ich wiedza mnie niszczy woah.

@Kyo ogarnij temat bardzo Cię proszę

Od razu władza wyższa potrzebna.

Aż tak słaby jesteś?

Edit.

Oczywiście posty wykasowane (ulga dla insa) a chciałem przeczytać bo mnie nie było.

To chyba forum dyskusyjne?

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

Nope, całkiem dobrze mi idzie ukazując wasze zaślepienie Sony.

Opublikowano

uu, ale zamietli.

Opublikowano

14 minut temu, Kyokushinman napisał:

Oczywiście posty wykasowane (ulga dla insa) a chciałem przeczytać bo mnie nie było.

To chyba forum dyskusyjne?

To forum jak najbardziej dyskusyjne ale jednocześnie nie czyjś prywatny folwark w którym może świnić do woli  - nic nie zostało wykasowane - nowy temat.  Zapraszam do dyskusji.

Opublikowano

Czekam na zdjecia wulfena wykonane aparatem z U4 SDR/HDR na Xe93, które rzucą większe "światło" na fakty w sprawie miażdżenia :yao: XE93 wszelkich OLEDów i innych LEDów.

Opublikowano

Dzięki wulfen i ziarno, mamy display wars dzięki wam. Możecie być z siebie dumni.