Opublikowano 24 lutego 20187 l Dział muzyki rockowej posiada taki temat, pomyślałem że dobrze by było zrobić coś takiego tutaj. Macie jakieś perełki, fajne unikatowe wydania, czy płyty w wiadomym gatunku do których jesteście bardzo przywiązani, wstawcie fotki. Osobiście preferuję HH z lat dziewięćdziesiątych i moje płyty w znaczącej większości pochodzą z tego okresu. Na początek albumy które zna chyba każdy, absolutne klasyki gatunku. Niestety wydania współczesne, wydania z epoki nie dość że wyjątkowo ciężkie do zdobycia to kosztują krocie.
Opublikowano 24 lutego 20187 l Moja kolekcja nie liczy nie wiadomo ile pozycji, nie mam też jakichś bardzo unikatowych płyt, ale kilka z nich może do takich aspirować. A przynajmniej na rodzimym rynku. Tak, kiedy jeszcze słuchałem nowego polskiego rapu, to kupowałem też płyty. Myślę więc, że Milczmen Screamdustry i Lavorama będą za kilka lat białymi krukami: Ano jeszcze z polskiej ziemi, to mam super wydanie albumu rapera Medium, kiedy jeszcze nie był religijnym oszołomem: Super wydanie w książeczce z twardą oprawą, na kredowym papierze, no mjut i ożeszki. Moim oczkiem w głowie są natomiast (i to chyba od początku było wiadome): Section.80 jest ciężko dostępne i było brzydko wydawane, więc nie posiadam. Jeszcze z takich fajnych wydań, to mam to: Wyszło w Polsce jakoś w 2013 chyba, to łyknąłem, bo naprawdę ładne i świetna muzyka do tego. Moja kolekcja albumów muzycznych liczy jakieś 40 pozycji, więc nie jest to szał macicy, ale w sumie cieszę się z niej.
Opublikowano 16 stycznia 20196 l Nic dawno nie wpadło nowego, to aktualnie już wpadło. Najpierw płyta Kod Kreskowy: Znana także jako My Name Is My Name Rapera King Push, znanego także jako Pusha T Następnie jedna z najbardziej niedocenianych płyt (dwóch płyt nawet) ostatnich lat: A na koniec osobisty klasyk (szkoda, że nie deluxe w digipacku z trójwymiarową okładką, ech): Soundtrack do posta: Edytowane 16 stycznia 20196 l przez Rozi
Opublikowano 19 stycznia 20196 l kupiłem se płytę Wujaszka (drugi z lewej), 35 złotych w Empiku. Miłe zaskoczenie, myślałem, że nie ma tak starych płyt, a tu widzę wyszedł jakiś remaster. A że w szkole średniej miałem dzwonek drugiego kawałka, to tak z sentymentu wziąłem.
Opublikowano 30 marca 20214 l Autor Nareszcie udało mi się skompletować oficjalne wydania Paca na winylach. Thug Life i Strictly reedycje reszta pierwsze wydania. Pomijam te ostatnie wysrywy bo szkoda na to czasu. 2pacalypse też jest oczywiście Edytowane 30 marca 20214 l przez Absolem