Frantik 2600 Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 Przyznać muszę, że Canal+ rozkręca się ze swoimi serialami. Po bardzo niezłym Belfrze (a przynajmniej pierwszym jego sezonie), ostatnio zaserwował Kruka, który po paru dostępnych już odcinkach, przedstawia się jako całkiem niezły, lekko psychodeliczny kryminał. Podoba mi się główny bohater, a także klimat całości - ewidentnie rodzimi producenci seriali coś upodobali sobie tzw. ścianę wschodnią - najpierw HBO w swojej Watasze z akcją na Podkarpaciu, a teraz C+ osadza Kruka w Białymstoku. Póki co sama fabuła rozwija się dość powoli, ale mam nadzieję, że nabierze tempa i nie będzie przewidywalna. Mam na przykład teorię wedle której blond-ziomal Kruka tak naprawdę nie istnieje, a jest tylko jego schizą. Quote
Daffy 10765 Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 to ze spoilera to juz caly internet sugeruje Quote
schabek 5354 Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 Ten spoiler to juz w pierwszym odcinku dalo sie wylapac. Teraz to juz sie nawet nie kryja z tym. A juz polowa serialu za nami bo ma byc tylko 6odc. Serial niezly ale gorszy od Watahy i 1s Belfra. Z ostatnich polskich to fajny byl tez Pakt na HBO. Quote
milan 7022 Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 Nigdy nie obejrze serialu z Łapką <trupitbullfan> Quote
schabek 5354 Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 Widzieli dzisiejszy odcinek? Ale to bylo dobreeeee. Szkoda ze za tydzien koniec Quote
Szwed 648 Posted April 24, 2018 Posted April 24, 2018 No i po finale. Bardzo fajny serial, a ostatni odcinek moim zdaniem trzymał poziom, zwłaszcza od punktu kulminacyjnego. Quote
dee 8816 Posted April 24, 2018 Posted April 24, 2018 Zrąbany dźwięk dialogów tylko w tym zwiastunie czy jak to w polskim kinie cały czas? Quote
Szwed 648 Posted April 25, 2018 Posted April 25, 2018 Ja na słuchawkach zawsze oglądam, nie zauważyłem żadnych problemów większych z dialogami. Quote
BasteKSG 42 Posted April 25, 2018 Posted April 25, 2018 Świetny serial. Chyba najlepszy jaki udało się zrobić w PL i pod wieloma względami zawiesił mega wysoko poprzeczkę. Oby tylko nie próbowali robić drugiego sezonu, bo... wiadomo jak to się najpewniej skończy. Dla mnie zdecydowanie przynajmniej poziom wyżej niż Belfer czy Wataha. Quote
Recommended Posts