Jump to content

Kruk. Szepty słychać po zmroku - 2018 - Canal+

Frantik

Recommended Posts

Posted

Przyznać muszę, że Canal+ rozkręca się ze swoimi serialami. Po bardzo niezłym Belfrze (a przynajmniej pierwszym jego sezonie), ostatnio zaserwował Kruka, który po paru dostępnych już odcinkach, przedstawia się jako całkiem niezły, lekko psychodeliczny kryminał. Podoba mi się główny bohater, a także klimat całości - ewidentnie rodzimi producenci seriali coś upodobali sobie tzw. ścianę wschodnią - najpierw HBO w swojej Watasze z akcją na Podkarpaciu, a teraz C+ osadza Kruka w Białymstoku. :good:

Póki co sama fabuła rozwija się dość powoli, ale mam nadzieję, że nabierze tempa i nie będzie przewidywalna. Mam na przykład teorię wedle której

blond-ziomal Kruka tak naprawdę nie istnieje, a jest tylko jego schizą.

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ten spoiler to juz w pierwszym odcinku dalo sie wylapac. Teraz to juz sie nawet nie kryja z tym. A juz polowa serialu za nami bo ma byc tylko 6odc.

Serial niezly ale gorszy od Watahy i 1s Belfra. Z ostatnich polskich to fajny byl tez Pakt na HBO.

• 2 weeks later...
Posted

Świetny serial. Chyba najlepszy jaki udało się zrobić w PL i pod wieloma względami zawiesił mega wysoko poprzeczkę. Oby tylko nie próbowali robić drugiego sezonu, bo... wiadomo jak to się najpewniej skończy. Dla mnie zdecydowanie przynajmniej poziom wyżej niż Belfer czy Wataha.