toaster666pl 0 Posted October 4, 2018 Posted October 4, 2018 Czołem ludzie, od zawsze chciałem zagrać w jakiegoś papierowego RPG. Niestety, nie dane mi to było z wielu powodów - a to nie było to popularne, a to przeprowadzka za Odrę, bariera językowa, tym podobne. Niedawno znowu naszła mnie ochota by rozegrać sesję, kupiłem więc kości i proszę się znajomych o trochę czasu. Znajomi od dwóch miesięcy czasu nie znaleźli, zaniechałem więc dalszych prób. Szukałem też jakiś ogłoszeń na forach, w czasopismach dla polonii w Berlinie, niestety z nikłym skutkiem. Dlatego postanowiłem wziąć sprawę w swoje ręce i sam założyć temat na forum o grach. No bo gdzie indziej znajdę ludzi o podobnych zainteresowaniach? Jeśli więc jesteście z Berlina, mówicie płynnie po polsku i macie ochotę na sesję RPG - dajcie mi znać. A jeśli nie jesteście z Berlina ale żyjecie na obczyźnie i szukacie rodaków do sesji, odezwijcie się. Zacznijcie szukać. Kto wie, może w waszej okolicy znajdziecie nowego znajomego. Quote
devilbot 3793 Posted October 4, 2018 Posted October 4, 2018 Berlin - "obczyzna". Mieszkam w Polsce, a jadę tam godzinę autem... Quote
toaster666pl 0 Posted October 4, 2018 Author Posted October 4, 2018 Może i godzina autem. Bez auta trochę trudno. No i nie zmienia to faktu, że znalezienie kogoś na sesję na żywo jest trudne. Quote
Szwed 648 Posted October 5, 2018 Posted October 5, 2018 Znam ten ból Może spróbowałbyś jednak sesji przez skype, albo PBF? Nie jest to może to samo co wspólne zasiądnięcie w ciemnym pokoju i popijanie piwka do gry, ale zawsze to pewna namiastka. Albo lepiej poszukaj na forach RPG-owych, a nie tutaj, bo wątpię, że wielu userów forumka mieszka w Berlinie. A jeszcze mniej z nich gra w papierowe RPG. Quote
Grabek 2791 Posted October 5, 2018 Posted October 5, 2018 @raven_raven, @Lucek nie dajcie sie prosic Quote
Recommended Posts