Jump to content

Papierowe RPG na obczyźnie

Recommended Posts

Posted

Czołem ludzie,

od zawsze chciałem zagrać w jakiegoś papierowego RPG. Niestety, nie dane mi to było z wielu powodów - a to nie było to popularne, a to przeprowadzka za Odrę, bariera językowa, tym podobne. Niedawno znowu naszła mnie ochota by rozegrać sesję, kupiłem więc kości i proszę się znajomych o trochę czasu. Znajomi od dwóch miesięcy czasu nie znaleźli, zaniechałem więc dalszych prób. Szukałem też jakiś ogłoszeń na forach, w czasopismach dla polonii w Berlinie, niestety z nikłym skutkiem.

Dlatego postanowiłem wziąć sprawę w swoje ręce i sam założyć temat na forum o grach. No bo gdzie indziej znajdę ludzi o podobnych zainteresowaniach?

Jeśli więc jesteście z Berlina, mówicie płynnie po polsku i macie ochotę na sesję RPG - dajcie mi znać. A jeśli nie jesteście z Berlina ale żyjecie na obczyźnie i szukacie rodaków do sesji, odezwijcie się. Zacznijcie szukać. Kto wie, może w waszej okolicy znajdziecie nowego znajomego.

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Znam ten ból ;)
Może spróbowałbyś jednak sesji przez skype, albo PBF? Nie jest to może to samo co wspólne zasiądnięcie w ciemnym pokoju i popijanie piwka do gry, ale zawsze to pewna namiastka. Albo lepiej poszukaj na forach RPG-owych, a nie tutaj, bo wątpię, że wielu userów forumka mieszka w Berlinie. A jeszcze mniej z nich gra w papierowe RPG.