SwitchMan 75 Posted February 5, 2019 Posted February 5, 2019 https://m.youtube.com/watch?v=CacV3hrVA9E W końcu po kilku latach czekania gierka wylądowała w eshopie i od razu zajmuje 1 miejsce w rankingach sprzedaży Niby kopia Advance Wars czy Fire Emblem ale jednak jak się dłużej nad nią posiedzi to wachlarz możliwości taktycznych jest zdecydowanie większy niż mogłoby się wydawać. Edytor prosty w obsłudze ludzie pomału wrzucają swoje kampanie ba nawet odtwarzają mapy z oryginalnych AW czy FE ! Twórcy już zapowiedzieli wsparcie gry w postaci aktualizacji i DLC ! Gracie ? Jak wasze wrażenia ? Quote
Rayos 3202 Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 Myślę, że jako skoro to jest gierka nie tylko na Switcha to nie ma sensu tu tematu zakładać Ale niech się ludność wypowie, ja optuję by pisać w ogólnym temacie eShopowym. Quote
Guest Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 Pogralem wczoraj chwile. Potrafi wciagnac. Widze potencjal multiplayer. Do multiplatform. Quote
Rayos 3202 Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 No to cyk warto zauwazyc ze spolecznosc juz tworzy setki map, niektore wariaty juz ogarniaja kampanie z Advance Wars czy innego FE Quote
Guest _Be_ Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 Z ciekawostek to trzy dni wystarczyły żeby pokryć koszty developingu, teraz gierka zarabia już tylko i wyłącznie. Quote
Daffy 10761 Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 z ciekawostek bo nikt tu nie wspominal ten edytor map pozwala tez tworzyc scenariusze (wiec kampanie graczy moga nawet miec fabule) czy misje pod co-opa, dodac do tego cross play i byc moze to jeden z kandydatow do indyczka roku prawda to ze druga polowa gierki jest cholernie trudna?pytanie do rayosa bo pewnie pisze recke do ppe, a mam nadzieje, ze nie pisze ja po zaliczeniu tylko kilku misji Quote
grykom 295 Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 Według mnie jest bardzo trudna, ale jest opcja dowolnych (procentowych) ustawień poziomu trudności. 1 Quote
Rayos 3202 Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 41 minut temu, Ficuś napisał: z ciekawostek bo nikt tu nie wspominal ten edytor map pozwala tez tworzyc scenariusze (wiec kampanie graczy moga nawet miec fabule) czy misje pod co-opa, dodac do tego cross play i byc moze to jeden z kandydatow do indyczka roku prawda to ze druga polowa gierki jest cholernie trudna?pytanie do rayosa bo pewnie pisze recke do ppe, a mam nadzieje, ze nie pisze ja po zaliczeniu tylko kilku misji recka napisana dawno temu, zapraszam do kolejnego numeru PE :-). jest ciezko i to nie od polowy a duzo wczesniej sie robi trudno. trzeba wiedziec co sie robi bo czasem jeden blad moze nas kosztowac kilkadziesiat minut gry w plecy. w razie problemow mozna dowolnie omdyfikowac poziom trudnosci, ale zablokuje to mozliwosc zdobycia wiecej niz 1 gwiazdke za mapke Quote
Gromit 244 Posted February 12, 2019 Posted February 12, 2019 Tak jak Rayos pisze, już wcześniej (koło 3 aktu) zaczynają się problemy. Niektóre misje niestety wymagają rozegrania ich co najmniej raz, żeby poznać wygrywającą strategię (np. kiedy i z jakiego kierunku pojawiają się jednostki przeciwnika). Inaczej ciężko jest wygrać. W 4 akcie praktycznie wszystkie misje już tego wymagają, nie ma miejsca na jakieś pomyłki. Dla mnie to nie jest jakiś duży problem, jestem fanem Advance Wars 1&2 i dostałem świetną kopię, z lekko zmienionymi niektórymi mechanikami (nie ma łączenia nadszarpniętych jednostek oraz wchodzenia na budynki, jest za to odnawianie jednostek za kasę, są dowódcy są na planszy). Interfejs jest czasami irytujący - łatwo jest przez przypadek zakończyć turę, łatwo jest ruszyć się jednostką i zakończyć ruch bez akcji, tabelka z informacją przeciwko jakim jednostkom dana jednostka jest słaba/silna jest kompletnie nieczytelna (ikonki o rozmiarze 5x5 pikseli to przesada). Podobno nowy patch ma sporo rzeczy poprawić. Quote
Ukukuki 7409 Posted January 22, 2022 Posted January 22, 2022 Nie dam rady zmęczyć gierki, taki mocno ubogi klon Advance War z GBA bo obok części z DS to ten tytuł nie stał. Może się przełamię ale tak średnio to na razie widzę Quote
Faka 4073 Posted January 22, 2022 Posted January 22, 2022 A po co? Nie szkoda Ci czasu na to, skoro to taka chujnia dla Ciebie? Lepiej sobie przyznaj czas na lepsze, ulubione gatunki gierek, a nie się męczysz z dziadem. Polecam taki tryb życia, dusza czysta to i człowiek zadowolony. 1 Quote
Recommended Posts