friedrich 70 Posted June 18, 2019 Posted June 18, 2019 Sprawiłem sobie adapter BT do pada dla PSX Classic firmy 8bitdo. No i siedzę na leżąco. Podejście nr 1: laptop z windows 8 + adapter 8bitdo + pad od PS3 Zaktualizowałem dongla 8bitdo do v1.24, zainstalowałem i uruchomiłem program do parowania na laptopie. Podłączam dongla BT - program go wykrywa. Podłączam pod USB pada od PS3: laptop go wykrywa, instaluje drivera od 8bitdo ale... w programie do parowania pad nadal niewidoczny. Więc wyjmuję kabelek od pada, wkładam z powrotem do lapka, znowu wykrywa, instaluje sterowniki, program od parowania nie widzi - i tak w kółko. Restart kompa nie pomaga. Podejście nr 2: laptop z windows 10. Efekt taki sam jak powyżej czyli żaden. Podejście nr 3: adapter 8bitdo + pad od XboxOne Adapter BT wkładam do PSX Classic, włączam konsolę, włączam pada od XBoxa One, wciskam przycisk parowania na donglu, włączam przycisk parowania na padzie: na donglu miga niebieska dioda, na padzie miga logo no i du...a. Guzik z parowania. Pytanie i prośba: co robię nie tak? Quote
devilbot 3799 Posted June 18, 2019 Posted June 18, 2019 (edited) Ten adapter ma tryb jakieś tryby PS Classic mode, że si ę trzyma np w DS4 share + down( DS3 select +down przez 3 sekundy???) itp? Tak nie próbowałeś? Ma xinput mode i ps classic mode podobno nie wiem nie mam tego. Przeczytaj ten temat https://www.reddit.com/r/PlaystationClassic/comments/b3zotu/8bitdo_not_reverting_back_to_ps_classic_mode/ Edited June 18, 2019 by devilbot Quote
lysy0800 5 Posted July 4, 2020 Posted July 4, 2020 Temat bardzo stary, ale uzupełnię (bo nabyłem) - na samym sticku/opakowaniu jest naklejka z instrukcją parowania dla psc. Tak, jak pisze @Devilbot. i tak, jak piszą na stronie z linku @Devilbota. Quote
devilbot 3799 Posted July 6, 2020 Posted July 6, 2020 jak pisałem to nie maiłem tego adaptera ale teraz mam i działa spoko z DS4 Quote
lysy0800 5 Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 Potwierdzam. Też mam i z 2xDS4 działa idealnie. Quote
Bzduras 13049 Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 Jedyne co mi przychodzi do głowy to update oprogramowania. Mam dokładnie ten sam, szary adapter i z każdym padem jaki mam działa pikobello. Quote
jacatorun 0 Posted October 5, 2020 Posted October 5, 2020 może mi ktoś pomoże mam ten adapter tylko że pomarańczowy, na stronie producenta jest soft do aktualizacji i można sobie wybrać pod czym ma działać np ps classic lub uniwersalne usb adapter. Mnie interesuje tylko ps classic , próbowałem zresztą obydwa i nie daje rady sparować z kontrolerem od ps4. Adapter miga mi szybko dioda tak samo pad i zero efektów. Teraz moje pytanie czy z tą konsolą działa tylko wersja szara tego adaptera ?? Aktualizacje oprogramowania w nim pokazują SUCCES Jestem w kropce , co dalej ? Quote
devilbot 3799 Posted October 7, 2020 Posted October 7, 2020 (edited) Spróbuj wersję firmware 1.24. Czyli pewnie u ciebie to będzie downgrade. Edited October 7, 2020 by devilbot Quote
lysy0800 5 Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Ten szary jest dedykowany PSC. Plug & Play. Jeżeli możesz, to wymień. Quote
Recommended Posts