July 28, 20196 yr Czy da się we współczesnym świecie miastowym żyć z jak najmniejszą ilością przetworzonego żarcia? Czy ktoś próbuje takiego lajf stajlu? Czy warto? Dyskutujmy.
July 28, 20196 yr Snickers i red bull, to moje motto. Nie slyszalem zeby ktos przetwarzal oba wiec mysle, ze fit pro.
July 28, 20196 yr Odzywiam sie glownie miesem, jajkami, swiezymi owocami i warzywami, do tego ryż, kasze, makarony i płatki owsiane. Najbardziej przetworzone co kupuje to od świeta boczek i jogurty. No i monsterki. Nie wiem czy o to chodzi.
July 28, 20196 yr Author 5 minut temu, krupek napisał: A co rozumiesz przez przetworzone Nie jestem ekspertem ale na moje oko to jedzenie poddane obróbce przemysłowej (zamiast naturalnej) razem z dodanymi substancjami (cukier, polepszacze smaku blablabla). Chciałbym sobie robić zdrowe śniadanka z fajnym okładem na kanapeczki. Edited July 28, 20196 yr by Figaro
July 28, 20196 yr Hlepa nie wolno. Ponoć się od niego umiera w wieku 55 lat na wywalony bęben, cukrzyce itd. Edited July 28, 20196 yr by Arm9_Team
July 28, 20196 yr Author Nie będę programował wszamając kanapki z przetworzoną szynką i wstrzykniętym wodą pomidorem.
July 29, 20196 yr Figaro, pewnie ze się da, ale większość żarcia robisz sam od zera, jesz warzywa owoce ryby mięcho ryż makaron... przecież ludzie kiedyś żyli bez mrożonej pizzy, czy chińskiej zupki.
July 29, 20196 yr Oczywiście, że się da, ale nie popadajmy przy okazji w paranoje, bo jak sobie w głowie narzucisz jakieś ograniczenia i psychozy ala ziarnko glutenu wypala moje jelita, to będzie 100 razy gorzej. Polecam poczytać np. Davida R Hawkinsa, który techniką uwalniania (swoją drogą świetna, ciekawa technika) wyleczył swoje wszystkie nietolerancje, bo był właśnie tak zapędzony przez psychę, że mógł jeść tylko zielone liście.
July 29, 20196 yr 2 minuty temu, Rozi napisał: Imposibru. Nie twierdzę, że to na 100% real deal, ale jednak gość był osobistością w psychologii i ogólnie doktorkiem z ogromnym wykształceniem. Polecam filmy z typem - mówi z jajem i z sensem.