Opublikowano wtorek o 11:141 dzień Mi się tam nowe ARC podobają :). Wiatr zjada osłonę i się iskrysz jak idziesz :). Przeróbka z wbudowaną ładowarką będzie najlepszym przyjacielem. Edytowane wtorek o 11:151 dzień przez Kangus
Opublikowano wtorek o 13:361 dzień Też? :D Deadline też podnieśli o element z tej kulki. Mnie bardziej niż koszt boli że ja lubię mieć elementy na 10 sztuk takich rzeczy w stashu, a te kulki np się stackują po 3. W praktyce mało takich rzeczy wytwarzam, ale lubię mieć możliwość.Dobra, widzę :D.Na grubo weszli :D. Vita spray ponoć element z ticka potrzebuje xD. Nie mam z tym problemu, prosze mi dać tylko stash na 600 slotów. Ja i tak wolfpacki brałem tylko na podbramkowe sytuacje. Parę razy robiliśmy runa na bastiony rozwalając je głownie wolfpackami ale to jest średni deal, szczególnie że masz kilka w bezpiecznych kieszeniach a reszte trzeba trzymać w EQ idealnie dla szczurów, albo jak się samemu zwali sytuacje żeby je stracić. Żeby sie jeszcze stackowały po 3 to by było pół biedy :). Edytowane wtorek o 14:051 dzień przez Kangus
Opublikowano wtorek o 19:561 dzień Fajny ten event :D. Ale jednocześnie naprawdę męczący, głośno, ciężko kogoś usłyszeć, mało co widać, lepiej chodzić niby bez osłony ale jak potem chcesz założyć to ona się nie naładuje spowrotem do stanu sprzed założenia w wietrze tylko zepsuje, więc trzeba znaleźć miejsce żeby na spokojnie założyć spowrotem. Jest też nowy projekt. Wymagania z tego co widzę doszły do trailblaze(element z firefly) i do showstopera (element z szerszenia). Fajnie, czyli po update trzeba trzymać stacki do 4 dodatkowych rzeczy o ile się chce tych zabawek używać ;). Wreszcie wskoczyło jakieś QoL i od razu po najechaniu pokazuje na co się rozkłada, ale zrobili to oczywiście na pół gwizdka bo jak chcesz wiedzieć na ile elementow to i tak się trzeba przeklikiwać... co ten embark to ja nie mam pytań.Jest też nowy projekt w którym trzeba te nowe elementy zbierać.
Opublikowano wtorek o 20:251 dzień Pojechali z wolfpackiem ale to zmiana na dobre bo wszystko za szybko padało tylko, że mogli uprzedzić to bym sobie ich wczoraj natworzył bo ja wyjątkowo koncentrowałem się na matsach właśnie do ich wytwarzania a teraz jak silniki rakietera stackują się tylko 3/3 to będzie brakło miejsca w stashu
Opublikowano wtorek o 20:321 dzień No ciekawe te warunki pogodowe, ale tak naprawdę to ten update za dużo kontentu nie wnosi. Powinni go dać po Ekspedycji, bo tak naprawdę to ja osobiście już nie mam co robić - projekty i nowe misje zostawiam na zrobienie po wipe, żeby dostać przedmioty i schematy, hajs odłożony, strzelać się z ludźmi nie ma raczej po co. Dobrze, że ten Marathon wychodzi na dniach.
Opublikowano wtorek o 21:501 dzień Mam to samo. Szkoda mi tych nagród z projektów/decka skoro zaraz wipe i przydadzą się na początku, a reszta rzeczy już gotowa, więc pozostaje czekać.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. W kwietniu.Udało się utrzymać Hotshota do końca sezonu. W następnym jednak odpuszczam trialsy, bo zbyt męczące to jest. Edytowane 19 godzin temu19 godz. przez wrog
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Też skończyłem na Mistrzu. Uważam grę za ukończoną ;). Mało już gram, to i mi się nie bardzo chciało ekspedycję robić. Czułem się trochę przymuszony w ostatnich tygodniach przez te wyzwania cotygodniowe skoro już tyle na to czasu poświęciłem i mimo ze dawało frajdę, to za dużo z tym było problemu i RNG.Nowa pogoda jak pisałem mi się podoba. Nowy Deck ma bardzo fajny skin(chirurg). Broda do mojej postaci jakoś tak średnio pasuje jednak, jak już to ta delikatniejsza "płatna". Czas poogrywać na spokojnie inne tytuły, a do AR się pewnie raz za czas wróci. Edytowane 18 godzin temu18 godz. przez Kangus
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Mi się trafiła jakaś chora tabelka a nie chciałem się wyłamywać i dołączać do dwójek i trójek więc odpuściłem. Ten system trialsów generalnie też jest do zmiany, nie chodzi nawet o RNG bo to jest fajne ta niewiadoma i niepewność na jakie warunki na mapie wbijasz ale odrębność dla solo by się przydała no i jakieś ciekawsze te wyzwania mogłyby być. Rankingów PvP podobno nie chcą robić to chociaż by dopieścili to co jest dla graczy PvE. Zresztą imo to lekko się przechyla włąśnie w tę stronę po tej likwidacji featsów PvP, mi to nie przeszkadzało że sobie były ale samo to już spowoduje pewnie jeszcze bardziej friendly atmosferę w tej grze.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 12 minut temu, GearsUp napisał(a):ale odrębność dla solo by się przydałaTo musiałbyś się ręcznie na to zapisywać i wybierać że ty to chcesz z ludźmi solo, ale żeby ci nie liczyło duo i trio, a tamci znów by się musieli zapisać na tamte, nie wiem wydaje mi sie to pokraczne. Solo mozna i tak wbijać chore wyniki, np w ostatnim tygodniu powyżej 250k dało się samemu wykręcić. Ja wbiłem 150, a obstawiam że nie trzeba było na mojej liście mieć nawet 100 żeby się utrzymać, patrząc na to jakie wyniki były wieczorem.Ja bym chciał osobne wyzwania w zależności od tieru na rankingu, żeby nie było takiej masakry że wszyscy robią to samo na danych eventach. Edytowane 17 godzin temu17 godz. przez Kangus
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 10 minut temu, Kangus napisał(a):To musiałbyś się ręcznie na to zapisywać i wybierać że ty to chcesz z ludźmi solo, ale żeby ci nie liczyło duo i trio, a tamci znów by się musieli zapisać na tamte, nie wiem wydaje mi sie to pokraczne. Solo mozna i tak wbijać chore wyniki, np w ostatnim tygodniu powyżej 250k dało się samemu wykręcić. Ja wbiłem 150, a obstawiam że nie trzeba było na mojej liście mieć nawet 100 żeby się utrzymać, patrząc na to jakie wyniki były wieczorem.Ja bym chciał osobne wyzwania w zależności od tieru na rankingu, żeby nie było takiej masakry że wszyscy robią to samo na danych eventach.No jak się wyszło z plecakiem pełnym skanerów kapusia to może i można było tyle nabić na waspach ale bunkier to 10k, matriarch max 5k solo, probsy 40k max. Za dużo yebania ze zbieraniem skanerów. Edytowane 17 godzin temu17 godz. przez GearsUp
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Probsy 70Ticki 50+Waspy 70+Queen/matriarch wiadomo że musi się złożyć RNG + musisz ogarniać deadline.Ja miałem tak, sondy(byłoby 45k, ale zdechliśmy), waspy i queen poszedłem z synem. Jakbym grał solo solo to i tak bym miał te 120k+Biorąc pod uwagę że ticki, sondy i waspy to były pojedyncze, niezoptymalizowane próby(+mój młody często bardziej idzie żeby samemu dostać punkty niż dużo pomóc ;) ) + ja się gubię na takiej stelli, to nie uważam żeby to było źle ogarnięte ... Edytowane 17 godzin temu17 godz. przez Kangus
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. To są przykłady idealnych runów z yt. Gość ma perfekcyjnie przygotowany plecak i dokładnie rozplanowane miejscówki gdzie biec. Takie coś to tylko dla unemployed :) Wcześniej napisałeś to w taki sposób, że dało się odczytać jakbyś to sam wbijał a jednak z kimś robiłeś. No i wbiłeś 40k na probsach czyli tyle co podałem xd Waspy to wiadomo raz, że musisz być przygotowany pod to (więcej niż jeden gun + nady i skanery kapusia) no i trzeba to robić na spaceport kiedy ma się 40 minut czasu. Dużo składowych się musi złożyć na to żeby w ogóle podejść do takiej próby.No i tak jak pisałem w próbie waspów ma cały plecak wypchany skanerami xD Na tickach padł od shreddera więc podejmował maximum ryzyka i nie wiadomo ile razy padł wcześniej, ja jednak wolę runy bez ryzyka żeby głupio nie tracić sprzętu Edytowane 16 godzin temu16 godz. przez GearsUp
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Wyników Valliate jako przykład nie ma co dawać, bo gość to niezły wariat. Poza tym nawet max solo pewnie mu nie wystarczył do pozostania w najwyższej randze. U mnie w tym tygodniu wyglądało to tak, że do ticków musiałem chyba z kilkanaście podejść robić żeby dobry wynik wykręcić, bo wszyscy za nimi biegali albo blokowali spawny. Skanery na Waspy miałem przygotowane (co za nuda je zbierać), ale ktoś na mojej instancji też się nimi bawił i musiałem czekać dłużej żeby użyć, więc skończyłem z wynikiem niecałych 50k. Coś nie pójdzie? Czekaj na kolejny slot bunkra/burzy/stelli nocą. Jak pisałem wyżej, za bardzo męcząca ta zabawa. Wchodziłem do gry w sumie tylko po to ostatnio. Teraz czas sprawdzić Marathon, extraction shootera nastawionego na PVP. Edytowane 16 godzin temu16 godz. przez wrog
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. 11 minut temu, wrog napisał(a):Skanery na Waspy miałem przygotowane (co za nuda je zbierać)Tak miałem do momentu aż się nie pojawiło bird city, dla mnie to całkiem przyjemna zabawa polować tam na skanery, bo przy okazji lata się po dachach, zbiera się błyskotki i trzeba być czujnym bo latających ARC jest więcej. A snitche pojawiają sie bardzo często, przy okazji nie boli późny spawn w meczu :). A że bird city było z przerwami co 1-2 godziny to nabicie było naprawdę wygodne.Ja się z Wami chłopaki generalnie zgadzam, ale też ten mechanizm w takiej formie jak jest obecnie pozwala się dopchać do mistrza w randze będąc solo bez łojenia wyników jak ten koleś, więc nie ma takiej tragedii jak piszecie. To że trzeba farmić skanery, a kiedyś o zgrozo śnieżki ... to tylko imho głupia decyzja twórców. Mogłyby się spawnowane ze skanerów nie liczyć. Inna sprawa że gonienie za waspami na normalnych mapach to też nuda :). Zaproponujcie sami cały system jak to rozegrać zeby i solo i duo i trio było ok, bo chciałbym wiedzieć jak to widzicie, na ten moment nie widziałem żadnego sensownego pomysły, a cały ranking zrównać do solo to chyba też nie tędy droga. Edytowane 16 godzin temu16 godz. przez Kangus
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 3 godziny temu, Kangus napisał(a):Tak miałem do momentu aż się nie pojawiło bird city, dla mnie to całkiem przyjemna zabawa polować tam na skanery, bo przy okazji lata się po dachach, zbiera się błyskotki i trzeba być czujnym bo latających ARC jest więcej. A snitche pojawiają sie bardzo często, przy okazji nie boli późny spawn w meczu :). A że bird city było z przerwami co 1-2 godziny to nabicie było naprawdę wygodne.Ja się z Wami chłopaki generalnie zgadzam, ale też ten mechanizm w takiej formie jak jest obecnie pozwala się dopchać do mistrza w randze będąc solo bez łojenia wyników jak ten koleś, więc nie ma takiej tragedii jak piszecie. To że trzeba farmić skanery, a kiedyś o zgrozo śnieżki ... to tylko imho głupia decyzja twórców. Mogłyby się spawnowane ze skanerów nie liczyć. Inna sprawa że gonienie za waspami na normalnych mapach to też nuda :).Zaproponujcie sami cały system jak to rozegrać zeby i solo i duo i trio było ok, bo chciałbym wiedzieć jak to widzicie, na ten moment nie widziałem żadnego sensownego pomysły, a cały ranking zrównać do solo to chyba też nie tędy droga.Ja musiałem sobie ponarzekać bo się wypaliłem w tej gierce a tryhardowałem wcześniej ostro. Fajnie, że dodali tą nową miejscówkę na tamie ale co z tego jak itemy w środku te same co w pomieszczeniach z kluczami. Questy też na jedno kopyto, idź zrobić zdjęcie w jakimś miescu a mogliby np dać jakiegoś, który polega na przemieszczeniu się z punktu A do punktu B w jakimś określonym czasie, tak żebyś musiał używać np snaphooka albo ziplineów żeby zdążyć i to już byłoby jakieś urozmaicenie. Gra ma ogromny potencjał ale to studio chyba jest za małe żeby wprowadzać większe i ciekawsze zmiany w regularnych odstępach czasowych.