Jump to content

Jak oglądać Złotopolskich w telewizorze?

gekon

Recommended Posts

Cześć,

nie wierzę, że pytam, ale

jak dziś oglądać TV naziemną? Potrzebuję, bo stary nie ogarnia VOD, a jak przyjdzie na święta to znów będzie marudził, że młody telewizor kupił, ale nawet Polsatu nimo:nosacz2:

Kiedyś były jakieś anteny czy coś. Ale przecież nie będę rył w ścianie i puszczał kabla na wynalazek jasnikowiców. 

Może jest jakiś sensowna apka ze streamingiem? 

Czytałem też o opcji dekoder i antena, ale pokojowa. Taki dildos, więc pewnie przykleję go za telewizorem, żeby nie straszył.

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

poszukaj w menu telewizora moze sie da wlaczyc auto nastrajanie

wg tego np 

https://ekspert.ceneo.pl/antena-dvb-t2

"Najprostszy sposób, by odbierać telewizję naziemną w formacie DVB-T2 to posiadanie telewizora z wbudowanym dekoderem DVB-T. Dzięki niemu nie trzeba ponosić żadnych dodatkowych wydatków związanych z zakupem anteny lub dekodera zewnętrznego"

Edited by Sugan

No ja wiem z tym dekoderem, tylko czy ktoś to testował?

Bo jedni piszą, że trzeba mieć antenę wewnętrzną jeszcze do tego dekodera, a inni, że to też goooowno i tylko zewnętrzna, najlepiej wielkości teksasu

i weź tu bądź mądry.

Moi rodzice przez pewien czas mieli wewnętrzną antenę podłączoną do telewizora (taką za ok 120 zł z allegro) i w taki sposób odbierali naziemną, nie jest do tego potrzebny dekoder, przy czym naziemna działa jak telefonia komórkowa, tzn. anteny rozsiewcze montowane są na wieżach telekomunikacyjnych (kiedyś je projektowałem, więc się orientuję), więc nie wiadomo jak u Twojego taty konkretnie będzie z zasięgiem. U mnie antena stała w pokoju za telewizorem i było dobrze, natomiast może być i tak, że możesz mieć antenę na dachu a i tak nie będziesz miał sygnału. Wtedy pozostanie satelita i stary dobry cyfrowy polsat czy inny canal+. 

Sa jakies apki typu vod.tvp czy player i tam mozna ogladac niektore kanaly.

Ja jak musze starego w sklepie postawic to mu wlaczam tv w aplikacji polsat go box czy jakos tak. Ale chyba trzeba miec cyfrowy polsat zeby dzialalo nie wiem.