Jump to content

Shadow Gambit: The Cursed Crew (nowa gra twórców Shadow Tactics i Desperados III)

Figaro

Recommended Posts

Posted

Wygląda przechujowo, ale gameplayowo będzie super jak ich dwie poprzednie gry. Szkoda tylko tego settingu z dupy, ale grac będzie grane.

• This 1
  • 7 months later...
  • 10 months later...
Posted
W dniu 25.01.2023 o 15:48, messer88 napisał(a):

Właśnie też mi się wydaje że wygląda gorzej od Desperados 3 przez ten artstyle. Troszkę dygnął że piracki setting no ale zaraz niestety zobaczyłem że z jakimiś udziwnieniami. 

Gram teraz i odszczekuję :) 

Gra wygląda świetnie, a sam setting jest ciekawy, fajnie że są to przeklęci piraci bo gameplayowo wypada to super z ich zdolnościami. Bardzo fajnie zrobione unlocki kolejnych postaci, jedyny minus dla mnie to miedzy misjami jest hub gdzie trochę czasu się spędza, są też małe sidequesty z lore naszych piratów. Plus samouczek przy odblokowaniu każdej nowej postaci ale to akurat dobrze. Przy każdej kolejnej jestem zaskoczony jakie fajne ma skille i na ile różnych sposobów można podchodzić do misji zależnie od wybranej ekipy. Generalnie zarzut do huba mam taki że dużo tam się gada zamiast cieszyć się daniem głównym czyli gameplayem. 

Studia szkoda, bo tak samo ostatnio myślałem że jakby ktoś miał robić nowych Komandosów to nikt inny tego lepiej by nie zrobił. 

Posted

Nie no jest dobrze, na początku masz dwie postacie do wyboru kogo "ożywić", później wybierasz już kandydatów z całej reszty załogi. Plus są upgrade ich skilli, a gra zachęca do używania wszystkich postaci na zmianę bo ci którzy siedzą na ławce a są brani na następna misje przyśpieszają właśnie ulepszanie ich zdolności. 

• Thanks 1