August 28, 20241 yr Po wakacyjnej przerwie powraca klub gierek retro. Tematem wrześniowego klubu będzie Amiga i jedne z najbardziej kultowych gier. No to jedziemy. Opisy sobie daruję, bo cokolwiek bym napisał byłyby to banały Smacznego 1. Cannon Fodder 2. Super Frog nie grajcie w wersję hd, jest koszmarna 3. Pinball Dreams
August 28, 20241 yr 4 godziny temu, Homelander napisał(a): 2. Super Frog nie grajcie w wersję hd, jest koszmarna Zrobiłem wszystko (wersja na telefon) i nie mogę się zgodzić. Co niby jest tam koszmarnego?
August 28, 20241 yr Author 8 minutes ago, Square said: Zrobiłem wszystko (wersja na telefon) i nie mogę się zgodzić. Co niby jest tam koszmarnego? Bo to inna gra z innymi planszami i inną fizyką. O wiele gorsza
August 28, 20241 yr Cannon Fodder to jedna z tych gier w które pragnąłem zagrać, gdy zakupiłem swoją Amigę 500. Ilekroć go odpalam to intro powoduje u mnie ciary Całej gry jeszcze nie ograłem, ale jest po prostu świetna i (niestety) nieco trudna, jak to gry ery 8/16 bit. No, ale od czego są trainery Amiga to przede wszystkim kopalnia lepszych i gorszych gierek tworzonych przez Polaków. Mimo iż sam sprzęt ma zagraniczne korzenie to mam wrażenie, że razem z Pegazusem jest naszym narodowym dobrem i sporym kawałkiem growej historii Polski.
August 28, 20241 yr Dwie pierwsze grałem w zeszłym miesiącu podczas lektury Amiga Extreme. Superfrog odstraszył mnie poziomem trudności. Cannon Fodder to jedna z moich gier dzieciństwa. Pykam po levelu co jakiś czas. Niestety główna ekipa Jops ,Jools i Stoo już gryzą piach, ale w kolejce czeka wielu poborowych. Niesamowite jak ta gra dzisiaj jest grywalna i przystępna.
September 1, 20241 yr Ogrywane na vicie, stąd taka a nie inna jakość zdjęć. Mimo sterowania, gierka nawet na vicie jest mega miodna. Wykrwawiający się przeciwnicy