Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Wybieram sie do raju graczy za miesiąc z hakiem i chciałbym przywiezc sobie jakiegoś miętowego PSXa i DeCeka. Jak wiadomo od zawsze konsole jak te dwie maja blokadę regionalna i zapewne tylko takie konsole i gry znajdę w Tokyo.Tego jestem świadomy tak samo jak i tego, ze konsole wraz z transformatorem podłącze do nowoczesnego TV, albo przytaszcze jakiś CRT. W obu przypadkach będą to jednak nasze, PAL-owe wersje sprzętu, a konsola z JP bedzie wersja NTSC. Pamiętam z lat dziecięcych, ze kombinacja konsola NTSC plus TV nasz i nasze gry = czarno-biały ekran. Chciałbym nie przerabiać konsoli i moc zapuścić oryginały na niej. W związku z tym pytanie jakie sa obecnie możliwości przy takim układzie? Pamiętam trik z demkiem + oryginał w odpowiednim momencie, ale nie wiem czy to da mi kolorki w grze, a i sama technika byla dobra w latach 90 a teraz chciałbym aby bylo to bardziej cywilizowane bez pchania sie w przeróbki, kaszane (tak powyższa metoda nazywała sie u mnie).W związku z tym jeszcze raz zapytam, sa jakies cywilizowane opcje zeby odpalać PAL-owe gierki na pięknej, zadbanej konsoli PSX/DC made in Japan? Moze jakiś odpowiedni kabel albo cos?Dzięki i pozdro