Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Nie wiem jak Wy, ale ja już od długiego czasu wyczekuję dobrej pirackie gry. Skull and Bones wiadomo, że się nadaje do tarcia chrzanu, a innych opcji raczej brak. Oczywiście mamy Sea of Thieves, ale bardziej myślę o prawdziwej przygodzie dla pojedynczego gracza, coś na miarę Sid Meier's Pirates. No i tutaj wchodzi Windrose. Polecam sprawdzić, akurat jest demko. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez rafanus2
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Wypadałoby podeprzeć posta jakimś poglądowym materiałem video, zwłaszcza jak się zakłada tematWygląda spoko, ale to survival jakich wiele, tyle że z piracką skórką.Dla mnie super, bo lubię zarówno gierki tego typu, jak i pirackie klimaty, ale wątpię, żeby osoby nie lubiące tego gatunku, przekonały się do tej gry, bo można pośmigać piratem.Demko rozumiem tylko na PC? Jeśli kiedykolwiek wyjdzie na konsolach (najlepiej w pudełku oczywiście, choć niezbyt na to liczę) to będę śledził temat, a póki co to równie dobrze można przenieść to do działu PC, gdzie takich gierek jest na pęczki.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor 45 minut temu, Wredny napisał(a):Wypadałoby podeprzeć posta jakimś poglądowym materiałemMasz rację, poprawiłem się :]Może gierka nie będzie jakimś kasowym hitem, ale myślę że poradzi sobie naprawdę nieźle. Ta "piracka skórka" mi jak najbardziej wystarcza o ile będą walki na lądzie, na statkach, odkrywanie skarbów, ulepszanie statków itd., a z tego co widać to Windrose to wszystko ma. Oprócz tego tak jak mówiłem, nie na tym polu za dużej konkurencji, więc myślę, że warto czekać. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez rafanus2
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Pomijając piracką otoczkę to konkurencję ma ogromną, bo takich gier są setki, a na PC to pewnie i tysiące (w sensie survivali).Może faktycznie to pływanie statkami odróżni ten tytuł od innych tego typu, no i walki z bossami to też coś nieczęsto w nich spotykanego - tak jak pisałem, jak pojawi się na konsolach to chętnie sprawdzę.