Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Autor 1 minutę temu, LeifErikson napisał(a):Ale co do strony tytułowej po prawej to sie zgadzam, tez mi sie to jakos gryzie wizualnie. Taa, ograniczamy, ale czasami Romek zaskoczy takim składem z rozpędu, a że termin nieraz późny to już nie bardzo jest czas na przeróbki.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 11 minut temu, Perez napisał(a):Taa, ograniczamy, ale czasami Romek zaskoczy takim składem z rozpędu, a że termin nieraz późny to już nie bardzo jest czas na przeróbki.Wiem, wiem, temat byl juz poruszany. I pamietam, ze jakos chyba na przestrzeni ostatniego roku byl nawet taki jeden numer bez tego niepotrzebnego udziwnienia. ;)
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. W dniu 4.04.2026 o 15:21, Grześ napisał(a):Przepraszam bardzo, ale czemu w HP brakuje pana @KonsoliteZaginął w akcji, spokojnie, powrócę w kolejnym numerze ;)
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. W dniu 5.04.2026 o 16:54, Piotrek87 napisał(a):Jestem w trakcie czytania PSX EXTREME i numer czyta się wyjątkowo dobrze. Super że wrócił zgrentgen w takiej formie. Na pewno będzie czytane Ostatnio zastanawiałem się czy kupić w końcu nową konsolę. Dalej gram na PlayStation 4 Slim Zastanawiałem się czy kupić w końcu to PS5 i jak bumerang wróciły do mnie słowa redaktora Konsolite - Liczą się gry a nie platforma. Słowa te zainspirowały mnie do stworzenia listy gier których jeszcze NIE OGRAŁEM na PS4. A tytuły te prezentują się następująco :Wtedy znikąd, stało się ;)W dniu 5.04.2026 o 16:54, Piotrek87 napisał(a):A to zaledwie tylko 20 tytułów które wypisałem u siebie na telefonie Tak więc czy ja na pewno muszę w tym roku kupować nową konsolę ? Póki co postanawiam że zostaję jeszcze przy PS4 Dzięki Konsolite ! Twoje słowa pozwoliły mi zaoszczędzić około 5 tysięcy złotych jeśli nie więcej. Drobiazg, zacna lista, która pięknie pokazuje jak mało ludzie mają czasu by ograć wszystko co wychodzi, nawet jeśli ograniczymy się do tych najgłośniejszych tytułów. Ghosta także na PS4 zaliczyłem i nie miałem ochoty/potrzeby sprawdzać na PS5.Zakładam że zaoszczędziłeś trochę więcej, jeśli nie kupowałeś tych gier na premierę ;)W dniu 5.04.2026 o 16:54, Piotrek87 napisał(a):Dlaczego tyle ? Bo tak się składa że mam jeszcze telewizor full hd bez HDR - ów i innych bajerów Pomimo wielu tytułów które już ograłem na leciwej PS4 to jak widzisz jest jeszcze wiele gier których nawet nie tknąłem. Nie jestem też typem gracza który musi mieć super grafikę i nie wiadomo co. Zostaję wiec jeszcze przy PS4 Z doświadczenia mogę napisać że większość ludzi co ma super mega hiper zajebiste 20K z wszystkimi bajerami i tak nawet nie widzi co ma na ekranie. Jednemu znajomemu musiałem ustawić HDR na nowym TV, dopiero wtedy zauważył różnicę, ale niespecjalnie, bo jeśli nie wie się na co zwracać uwagę, to się tego nie zobaczy, lub będzie się wydawało że coś tam jest bo się słyszało że jest. Nazywam to syndromem Digital Foundry, które niestety zrobiło "znafców" wizualnych z ludzi co nie widzą różnicy pomiędzy HDR a wysokim kontrastem - tak jak jeden znajomy, co myślał że ma włączony, a w praktyce nie miał ;)W dniu 5.04.2026 o 16:54, Piotrek87 napisał(a):Jedynie pada musiałem kupić nowego bo ten który miałem odmówił współpracy po 6 latach - nie działa mi przycisk L2. Szczególnie irytujące to było gdy swego czasu grałem w GTA 5 - próbowałem hamować a samochód dalej jechał I mam pytanie : czy doradzacie mi dać do naprawy starego pada z PS4 do naprawy czy raczej mam sobie odpuścić takie działanie ? Nowy pad to nie majątek, zaoszczędziłeś, a jak by co to Norbi ci naprawi / ogarnie w dobrej cenie ;)W dniu 5.04.2026 o 16:54, Piotrek87 napisał(a):Jeszcze raz dzięki Konsolite !!! Życzę Tobie i Wam wszystkim Wesołych Spokojnych Świąt ! Drobiazg, polecam się na przyszłość ;)
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 22 godziny temu, Jutrzen napisał(a):Virtual Boy - Teleroboxer - mega spoko -> w języku polskim przedrostek mega używany jest zawsze łącznie i tylko z rzeczownikami. W dodatku nie jest to synonim słowa "bardzo", ale znaczy tyle co "milion". Synonimami słowa bardzo mogą być przedrostki "super" czy "ultra".Stary żarcik, którego semi-regularnie używam. Nie wszystkie określenia muszą być poprawne językowo, tak jak z Soulsami itp, czy jest to pełna polszczyzna? Nie. Czy mam z tym problem? Absolutnie. Czy jest to żarcik ze coś jest mega (czyli milion na dziesięć) ale tylko 7/10, jak najbardziej ;)22 godziny temu, Jutrzen napisał(a):Headshot Konsolite - mega spoko ->jw.jw.22 godziny temu, Jutrzen napisał(a):Scott Pilgrim - mega spoko - to jakaś plaga? Znowu Konsolite.jw.22 godziny temu, Jutrzen napisał(a):Mega Man Starforce - mega spoko - no urwał! No po raz czwarty w numerze! No Konsolite po raz trzeci! W poprzednich numerach takiego zwrotu nie widziałem.jw. + jesli nie widziałeś, to znaczy że nie czytałeś uważnie ;)22 godziny temu, Jutrzen napisał(a):LoK Defiance - trzecia częśc -> piąta bloopersy-> bloopers, bloopery, wpadkiTrzecia w kontekście historii Raziela, "Piąta" jako Legacy of Kain, mimo iż Blood Omen 2 ma dość specyficzne miejsce w kanonie, Bloopersy z kolei podobnie jak wiele innych określeń już dawno się przyjęły w naszym języku, jeszcze za czasów wydań filmów na DVD. 22 godziny temu, Jutrzen napisał(a):Pojawiają się komentarze dotyczące zwiększenia liczby stron recenzji dla niektórych tytułów. Składam głos przeciwny. W obrębie dwóch stron można zmieścić wszystkie najważniejsze informacje niezbędne do podjęcia decyzji o ewentualnym zakupie danej gry. Co miałoby byś na tych dodatkowych stronach? Opis opcji w menu? Klawiszologia? Tryby gry? Owszem, tak się kiedyś pisało, ale od tego czasu wiele się zmieniło na lepsze i recenzje stały się faktycznie recenzjami a nie opisami.Nie sądzę aby opisywanie "klawiszologi" nie miało sensu, choćby w przypadku bijatyk czy gier z złożoną mechaniką. Podobnie z opcjami w menu - aby daleko nie szukać, DOOM DA, gdzie w ustawieniach możesz tyle rzeczy pozmieniać że nawet na najwyższym poziomie trudności będziesz nieśmiertelny, owszem - specyficzny przypadek, ale wyjątek potwierdza regułę. Zadaniem recenzenta jest przekazanie jak największej ilości informacji, kluczowych do podjęcia decyzji, więc jeśli dany tytuł tego wymaga to czemu by nie. Nie o każdej grze / produkcie można napisać wiele, jednak tutaj zakładam że czytelnikom chodzi o chęć poczytania więcej o pewnych pozycjach, aby mieć pełniejszy przekaz doznań osoby która opisuje je.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 17 godzin temu, LeifErikson napisał(a):W sam raz na majóweczkę. Ale czy drugi miesiąc z rzędu poczta bedzie tak sprawna, zeby zdążyć? Dlatego wziąłem inposta. Poczta to jest jakaś masakra, poza Thorgalami i listami z urzędów to nic mi nie przynosi. A Thorgale od hachette to raz przyjdą w 2 dni, a raz 3 tygodnie od wysyłki. Numer na przerwie świątecznej przeczytany, można czekać na kolejny.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Jeszcze co do tych językowych rzeczy, w obecnym extrimie za często czytam „protagonista”, kiedyś nikt takiego trudnego wyrazu nie używał :)
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 2 godziny temu, PiotrekP napisał(a): A Thorgale od hachette to raz przyjdą w 2 dni, a raz 3 tygodnie od wysyłki.U mnie to samo ze Szmatlawcem. Przedostatni numer szedł prawie 3 tygodnie, a ostatni 3 dni.