August 27Aug 27 Myślę, że dam szansę, ale zależy to od ceny. Jeśli będzie tylko w wersji cyfrowej za 200 zł to podziękuję.
August 27Aug 27 Widać ogólne przypierdolenie do oprawy starych fanów, ale relacje z samego grania już bardzo pozytywne, dostosowanie do pada, zmiany QoL i oczywiście nowa grafika, natomiast pod spodem to jest Homm3 ze wszystkimi dodatkami, co oznacza, że co do zasady warto będzie to mieć w swojej kolekcji. Podobno nawet edytor i mapy będą się transferować ze starej edycji.
August 27Aug 27 Jakimś ultrasem Herosów nie jestem, zmiany QoL to fajna sprawa i w ogóle, ale oprawa właśnie sprawia, że pewnie nie odpalę - gra nie robi mi wizualnie zarówno "samodzielnie", jak i mając w pamięci oryginał.
August 27Aug 27 Przecież to wygląda jak profanacja robiona przez ai, totalne nasranie na legendarną grę.Gdzie jakiś art direction kurwa
August 27Aug 27 Jakby jeszcze dodali opcję starego widoku to można by było zagrać a tak to jednak dalej wolę oryginał.
August 27Aug 27 Nie wiem po co to komu. Jeszcze jakiś geniusz wpadł by nie zrobić wersji konsolowej na switcha, gdzie giera nawet by siadła do zabijania czasu w pare osób na lotnisku czy coś.Pewnie jeszcze cena z 200zl, gdzie 3 og na gogu kosztuje ze 20 z dodatkami i idzie na szybko wgrac hd moda i Hota z nowymi zamkami i contentem.Heroski 3 to gierka paradoks, ktora zupelnie sie nie starzeje mechanicznie i graficznie, wiec serio ubisoft chyba chce przepalić kase modląc się by ludzie na plejce i xboxie to kupili.
August 27Aug 27 Zamki wyglądają fajnie, ale walka jest mało czytelna, mapa wygląda słabo. Super że robią tez na konsole, ale na PC ludzie powgrywaja sobie 1000 starych map od użytkowników a na konsolach zostaną ludzie tylko z defaultowymi albo będą zmuszeni do kupna dodatkowych map w dlc. Chętnie bym pograł w hot seat z kobitą tak jak kiedyś na PC, ale jak tak to ma wyglądać to chyba skip. Fabuła mnie nie interesuje totalnie. A tak to graliśmy sobie w sojuszu przeciwko cpu 2/2. Bo ile może być map na start do grania we dwoje ze 20? To się znudzi raz dwa. Lepiej chyba lapka podłączyć pod tv i grać z kanapy.
August 27Aug 27 Gra absolutnie nie jest skierowana do starych fanów tylko do nowych. Kompletnie zmieniono klimat oprawy. Co jest dziwne bo podobno na gogu sprzedano kilka milionów egzemplarzy Heroes 3 i w jednym z wywiadów było wspomniane, że średnia wieku kupujących to około 25 lat. Więc raczej nowym fanom podobał się klimat oryginalnej trójki.
August 28Aug 28 W sumie mogli to zrobić po prostu w pięknym dojebanym nowym techem 2D, czuć jakąś awersje do dwóch wymiarów u Ubi ostatnio, nawet Raymana Legends przerobili, a to chyba najładniejsza 2D platformówka ever.
August 28Aug 28 2 minuty temu, Bjały napisał(a):np. tak by mogło być, ew. kurwa dwie opcje, no już było dobrze z Ubisoftem...W ogóle przejście z 2D do 3D "na klik" jak w Diablo 2 też zagrałoby wspaniale.
August 28Aug 28 Grafika jedno, posłuchajcie jak zmieniono muzykę czy kultowe dźwięki. Pogrzało ich ostro xD
August 28Aug 28 Wygląda jak ai slop i psuje mi wyobrażenie wielu jednostek jakie miałem w pamięci, fuj. Rzucą na game passa to ogram, na razie jeszcze nie skończyłem samouczka w Olden Era.
August 31Aug 31 Ubisoft to firma jedyna w swoim rodzaju, wydają bardzo fajny remaster Black Flag, chwalony przez społeczność, a potem dojebią do pieca w postaci rimejku Heroes 3, który był potrzebny jak piąte koło u wozu Tam się nic kupy nie trzyma, a jak zobaczyłem np. zaklęcia w Gildii Magów w jakimś gameplau, to aż parskłem To już mogli pomóc w produkcji Olden Era i wydaniu tej gry na konsolę, ale nie - lepiej sobie kanibalizować sprzedaż. Caneghem, szkoda, żeś Ty nie odkupił praw do serii te 20 lat temu...dla porównania Gildia jak wyglądała w oryginale Edited August 31Aug 31 by Snake_Plissken
August 31Aug 31 Ubisoft kompetnie nie ma ręki do Might and Magic oraz The Settlers. Co jest mega dziwne bo z Anno im idzie całkiem dobrze.
August 31Aug 31 9 minut temu, Snake_Plissken napisał(a):Ubisoft to firma jedyna w swoim rodzaju, wydają bardzo fajny remaster Black Flag, chwalony przez społeczność, a potem dojebią do pieca w postaci rimejku Heroes 3, który był potrzebny jak piąte koło u wozu Tam się nic kupy nie trzyma, a jak zobaczyłem np. zaklęcia w Gildii Magów w jakimś gameplau, to aż parskłem To już mogli pomóc w produkcji Olden Era i wydaniu tej gry na konsolę, ale nie - lepiej sobie kanibalizować sprzedaż. Caneghem, szkoda, żeś Ty nie odkupił praw do serii te 20 lat temu...dla porównania Gildia jak wyglądała w oryginale Może Ubi specjalnie chce zniszczyć legendę Heores 3, by sprzedać OIden Era? :)
August 31Aug 31 13 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Może Ubi specjalnie chce zniszczyć legendę Heores 3, by sprzedać OIden Era? :)Życzę powodzenia francuzikom, biorąc pod uwagę jak HOTA się już rozrosła i jak się dalej rozrasta, nie mówiąc, że w kolejce czeka Days of Reckoning na który osobiście bardzo czekam. Olden Era mi się podoba bo tam faktycznie czuć ducha HoMM, a jak oglądałem gameplay Remake to strasznie wyczuwam tutaj vibe HoMM VI - puste mapy, bez pomysłu, wyprane z kolorów.
August 31Aug 31 Oryginalnych twórców już dawno nie ma, nikt tego klimatu nie odtworzy. A ojciec serii i tak ma nikły wpływ na kształt końcowy produktu.