Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Czy istnieje jakiś prosty sposób na weryfikację podrobionych gier, szczególnie na odległość (zakupy przez internet)? Takie np. Pokemony Black 2 czy HearthGoldy/Silvery latają normalnie po 6-7 stówek (chore), ale pełno jest podjebek za 150/200 i nawet się sprzedawcy z tym nie kryją. Pytanie jak odróżnić okazję od fejka gdy cena na tymże przykładzie wynosi np. 350?
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 11 minutes ago, jimmy said:Czy istnieje jakiś prosty sposób na weryfikację podrobionych gier, szczególnie na odległość (zakupy przez internet)? Takie np. Pokemony Black 2 czy HearthGoldy/Silvery latają normalnie po 6-7 stówek (chore), ale pełno jest podjebek za 150/200 i nawet się sprzedawcy z tym nie kryją. Pytanie jak odróżnić okazję od fejka gdy cena na tymże przykładzie wynosi np. 350?Z doświadczenia wiem, że większość podróbek u nas sprzedawanych ma czarne pudełka takie jak w USA.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Na górnej krawędzi carta oryginały mają takie jakby kwadraciki, podróbki są kompletnie gładkie w tym miejscu. Wrzuciłbym foto dla demonstracji, ale jestem dzisiaj w kołchozie. Do tego można sprawdzić zgodność numerów z tyłu carta z tymi na naklejce, ale to już jako uzupełnienie.
Opublikowano 44 minuty temu44 min Poniżej fajny artykuł ze zdjęciami:https://www.videogamesage.com/forums/topic/5122-differences-between-fake-vs-real-nintendo-ds-games/
Opublikowano 13 minut temu13 min Pięknie wyjaśnione, dzięki panowie!uff moje skromniutka kolekcja (w tym Black 1) chyba legit