Jump to content

Shadow of the Colossus

YETI

Recommended Posts

ja niewiem czy ja jestem jakiś (pipi)a-ny!ale niemoge dojść do 3 kolosa-wchodzę na ten zamoczony pół okrąg,dochodzę do końca iiiii co???skacze na ten pojedyńczy blok-trzymam się go,poruszam a w prawą strone i dalej już tylko spadam:(niewiem jak wskoczyć na ten wielkji talerz(ufo:)

CHŁOPAKI POMÓŻCIE BO ZARAZ H-U-J MNIE STRZELI!!!

Są gry, których atrybutem jest jakiśtam, bliżej nieokreślony "epicki rozmach", z kolei Shadow of Colossus to czysta poezja...surowe, anonimowe pejzaże, co podkreślają samotność długodystansowca, o romantycznym rodowodzie, którego serce przerosło...wymowne niedomówienia tragicznej tułaczki co zieją klęską, a zwycięstwem łudzą, łudzeniem takim co w krew idzie... :(:D:P ...z minusów chyba tylko chwilami irytujące sterowanie i z lekka zaniżony ogólny poziom kilku starć ;)

Z tych względów nie można nie polecić ;)

Na forum Sony PS2 ludzie dalej szukają jakiegoś wielkiego sekretu w SotC :( Z jednej strony uważam, że to dość naiwne wierzyć, że przez dwa lata ten sekret się uchował, ale z drugiej to nawet mi imponują. Te wszystkie szkice, screeny, widać, że wkładają w to całe serce :D

Chciałbym, żeby wyszły kolosy na PS3, mimo, że SotC jest grą piękną, artystyczną blabala, to jednak ma sporo wad. Aż się prosi, żeby można było popływać pod wodą i eksplorowć zatopione ruiny, czy dolecieć w ukryte miejsca spadochronem...

Są gry, których atrybutem jest jakiśtam, bliżej nieokreślony "epicki rozmach", z kolei Shadow of Colossus to czysta poezja...surowe, anonimowe pejzaże, co podkreślają samotność długodystansowca, o romantycznym rodowodzie, którego serce przerosło...wymowne niedomówienia tragicznej tułaczki co zieją klęską, a zwycięstwem łudzą, łudzeniem takim co w krew idzie... :(:D:P ...z minusów chyba tylko chwilami irytujące sterowanie i z lekka zaniżony ogólny poziom kilku starć ;)

Z tych względów nie można nie polecić ;)

Dodać więcej chyba już nic nie trzeba, a piszę te słowa tylko po to by wyrazić podziw dla Twórców tej wyjątkowej pozycji...

Sztuka, poezja - ta gra pokazuje jak rzadko, która że te słowa mogą odnosić się do gry, w tym przypadku przez ogromne "G".

Polecam z całego serca.

W instrukcji wszystko jest dokładnie wyłożone :D

Ostatnio nie mogłem znaleźć jaszczurki w świątyni. Udało się jednak (sprytnie się bestia ukryła :P ).

Przeglądając zachodnie fora można się natknąć na Lokiego. Tu mam pytanie, skąd się wzięła ta nazwa? Dlaczego ten orzeł (nieopodal uschniętego drzewa) został tak nazwany, a dwa inne nie. Przecież to identyczne ptaki :(

ja niewiem czy ja jestem jakiś (pipi)a-ny!ale niemoge dojść do 3 kolosa-wchodzę na ten zamoczony pół okrąg,dochodzę do końca iiiii co???skacze na ten pojedyńczy blok-trzymam się go,poruszam a w prawą strone i dalej już tylko spadam:(niewiem jak wskoczyć na ten wielkji talerz(ufo:)

CHŁOPAKI POMÓŻCIE BO ZARAZ H-U-J MNIE STRZELI!!!

:)no już dałem rade,po prostu jak się chce skoczyć do tyłu,trzeba dać lewą gałke w dół!

dzięki za pomoc

ps-jestem przy 7 kolosie-ale trza się nabiegać:lol:

Edited by adijazda
  • 2 weeks later...

spadochron to przedostatni item jaki sie zdobywa, chyba bez pokonania 1-2 ostatnich kolosow, a zeby odblokowac wszystkie trzeba zabic wszystkich na time attack)

pamietam ze wlasnie olałem ostatni item (chyba miecz) i meczylem sie tylko po to zeby miec spadochron ktory okazal sie neizbyt przydanty ^_^ a mialem wielkie plany z nim zwiazane xDDD

Edited by Yano
  • 1 month later...

ah... Co za gra !!! A ja dopiero położyłem na niej swoje spocone łapska. No po prostu poezja - nic dodać nic ująć . Ale moze jednak cos dodam - szkoda ze w tak dobrą grę wkradła sie monotonia i schematy :P Ale wszystko inne - cud , miód i orzeszki . Takich gier nam trzeba - jest przegenialna .A zakończenie jakie...

Taaa zgadzam się.Gra to cudo.chociaż mi tam schematy nie przeszkadzały:) dzięki temu gra ma swój własny niepowtarzalny minimalistyczny styl:) za pare lat to tą grę będzie się wspominało jako jedną z najlepszych i najorginalniejszych gier na ps2 i moim zdaniem wogule jedną z najlepszych gier:)

SotC jest prequelem ICO. Ja zaczynałam od kolosów.

nie wiadomo czy jest, to tylko domysly

Trzeba przejść obydwie gry:) Jak przejdziesz najpierw kolosy to będziesz wiedział mniej więcej o co kaman w ico:) polecam najpierw ico zaliczyć

fabuła z SotC nie jest powiazana z ico... chyba, ze chodzi ci o to, co sie stalo w zakonczeniu, ale to tez nijak ma sie do tego co jest w ico i nic nie wyjasnia

IMO nie wazne co sie najpierw zaliczy... obie gry sa bardzo dobre i tak do siebie podobne, ze az różne. wszelkie powiazania ico<>sotc bazuja na domyslach i pewnych smaczkach zawartych w obu grach np bliźniaczo podobne plaze czy widok pewnej budowli w oddali...

Edited by Coati