YETI 10 944 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Shadow of the Colossus - The Opened Way Cytuj Odnośnik do komentarza
adijazda 0 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 ja niewiem czy ja jestem jakiś (pipi)a-ny!ale niemoge dojść do 3 kolosa-wchodzę na ten zamoczony pół okrąg,dochodzę do końca iiiii co???skacze na ten pojedyńczy blok-trzymam się go,poruszam a w prawą strone i dalej już tylko spadam:(niewiem jak wskoczyć na ten wielkji talerz(ufo:) CHŁOPAKI POMÓŻCIE BO ZARAZ H-U-J MNIE STRZELI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Idzie się w prawo, potem dobrze zmienić sobie kamerę i przejść na drugi bok tego bloku, z tego miejsca obrócić się w stronę kopuły i skoczyć na nią, oczywiście trzymając ciągle R1, żeby bohater się złapał. Nie wiem jak to jeszcze inaczej wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza
JanzKijan 1 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Są gry, których atrybutem jest jakiśtam, bliżej nieokreślony "epicki rozmach", z kolei Shadow of Colossus to czysta poezja...surowe, anonimowe pejzaże, co podkreślają samotność długodystansowca, o romantycznym rodowodzie, którego serce przerosło...wymowne niedomówienia tragicznej tułaczki co zieją klęską, a zwycięstwem łudzą, łudzeniem takim co w krew idzie... ...z minusów chyba tylko chwilami irytujące sterowanie i z lekka zaniżony ogólny poziom kilku starć Z tych względów nie można nie polecić Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Na forum Sony PS2 ludzie dalej szukają jakiegoś wielkiego sekretu w SotC Z jednej strony uważam, że to dość naiwne wierzyć, że przez dwa lata ten sekret się uchował, ale z drugiej to nawet mi imponują. Te wszystkie szkice, screeny, widać, że wkładają w to całe serce Chciałbym, żeby wyszły kolosy na PS3, mimo, że SotC jest grą piękną, artystyczną blabala, to jednak ma sporo wad. Aż się prosi, żeby można było popływać pod wodą i eksplorowć zatopione ruiny, czy dolecieć w ukryte miejsca spadochronem... Cytuj Odnośnik do komentarza
jonasz81 0 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Są gry, których atrybutem jest jakiśtam, bliżej nieokreślony "epicki rozmach", z kolei Shadow of Colossus to czysta poezja...surowe, anonimowe pejzaże, co podkreślają samotność długodystansowca, o romantycznym rodowodzie, którego serce przerosło...wymowne niedomówienia tragicznej tułaczki co zieją klęską, a zwycięstwem łudzą, łudzeniem takim co w krew idzie... ...z minusów chyba tylko chwilami irytujące sterowanie i z lekka zaniżony ogólny poziom kilku starć Z tych względów nie można nie polecić Dodać więcej chyba już nic nie trzeba, a piszę te słowa tylko po to by wyrazić podziw dla Twórców tej wyjątkowej pozycji... Sztuka, poezja - ta gra pokazuje jak rzadko, która że te słowa mogą odnosić się do gry, w tym przypadku przez ogromne "G". Polecam z całego serca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomaszek88 1 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 a mi sie wstyd przyznac ale co ja mam na poczatku robic? bo nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
rushman 4 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 a mi sie wstyd przyznac ale co ja mam na poczatku robic? bo nie wiem Po wyjściu ze świątyni przytrzymaj kółko - obracaj analogiem - podążaj za skupionymi promieniami światła Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 W instrukcji wszystko jest dokładnie wyłożone Ostatnio nie mogłem znaleźć jaszczurki w świątyni. Udało się jednak (sprytnie się bestia ukryła ). Przeglądając zachodnie fora można się natknąć na Lokiego. Tu mam pytanie, skąd się wzięła ta nazwa? Dlaczego ten orzeł (nieopodal uschniętego drzewa) został tak nazwany, a dwa inne nie. Przecież to identyczne ptaki Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomaszek88 1 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Wlasnie wiem le zakupilem sam krazek bez pudelka i instrukcji za okazjonalna cene 40zl Nie przypuszczalem ze bedzie potrebna Ale dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Jadąc na koniu i wciskając kwadrat bohater też wyciągnie miecz ku Słońcu. W jaki sposób spowodować, żeby koń z miejsca najpierw stanął na tylnych nogach, a potem ruszył galopem? Cytuj Odnośnik do komentarza
artex 28 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Lewą gałka na dół i jednocześnie X -ruszasz z galopa. Dwa razy ta sama kombinacja podczas galopu i zawracasz "na ręcznym" Edytowane 11 Stycznia 2008 przez artex Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Dzięki Przyda się na czwartego kolosa. On i trzeci to najgorsze walki na HTA. Cytuj Odnośnik do komentarza
adijazda 0 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) ja niewiem czy ja jestem jakiś (pipi)a-ny!ale niemoge dojść do 3 kolosa-wchodzę na ten zamoczony pół okrąg,dochodzę do końca iiiii co???skacze na ten pojedyńczy blok-trzymam się go,poruszam a w prawą strone i dalej już tylko spadam:(niewiem jak wskoczyć na ten wielkji talerz(ufo:)CHŁOPAKI POMÓŻCIE BO ZARAZ H-U-J MNIE STRZELI!!! :)no już dałem rade,po prostu jak się chce skoczyć do tyłu,trzeba dać lewą gałke w dół! dzięki za pomoc ps-jestem przy 7 kolosie-ale trza się nabiegać Edytowane 13 Stycznia 2008 przez adijazda Cytuj Odnośnik do komentarza
CODENAME 47 0 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 co trzeba zrobić żeby odkryć spadochron i białego konia?? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 spadochron - rozwalic gre na hard time attack bialy rumak - musisz zdobyc wszystkie 16 itemow ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) spadochron to przedostatni item jaki sie zdobywa, chyba bez pokonania 1-2 ostatnich kolosow, a zeby odblokowac wszystkie trzeba zabic wszystkich na time attack) pamietam ze wlasnie olałem ostatni item (chyba miecz) i meczylem sie tylko po to zeby miec spadochron ktory okazal sie neizbyt przydanty ^_^ a mialem wielkie plany z nim zwiazane xDDD Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
montana 9 Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 ah... Co za gra !!! A ja dopiero położyłem na niej swoje spocone łapska. No po prostu poezja - nic dodać nic ująć . Ale moze jednak cos dodam - szkoda ze w tak dobrą grę wkradła sie monotonia i schematy Ale wszystko inne - cud , miód i orzeszki . Takich gier nam trzeba - jest przegenialna .A zakończenie jakie... Cytuj Odnośnik do komentarza
ShrekuGT 0 Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Taaa zgadzam się.Gra to cudo.chociaż mi tam schematy nie przeszkadzały:) dzięki temu gra ma swój własny niepowtarzalny minimalistyczny styl:) za pare lat to tą grę będzie się wspominało jako jedną z najlepszych i najorginalniejszych gier na ps2 i moim zdaniem wogule jedną z najlepszych gier:) Cytuj Odnośnik do komentarza
MoniqaPS2PSP 1 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 T gra sprawia, że ciarki człowiekowi przechodzą po plecach. Nie raz potrafiłam po prostu sobie jeździć i podziwiać widoki zbierając szczene z podłogi. Zakończenie to istny wyciskacz łez. Gra porusza i zostaje w pamięci na długo. Jedna z niewielu,które przeszłam ponownie zaraz po obejżeniu napisów koncowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
przegraj_kowal 0 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 ja dopiero zaczne przygode z SotC,dzisiaj kupilem w limitowanej,kolekcjonerskiej edycji,z kompletem pocztowek dobra,dosc chwalenia,teraz pytanie:czy gra ICO jest powiazana fabularnie z SotC do tego stopnia,ze wskazanym byloby zaczac wlasnie od Ico,czy tez sa powiazania,ale nie ma wiekszej roznicy,w ktora zagram jako pierwsza? Cytuj Odnośnik do komentarza
MoniqaPS2PSP 1 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 SotC jest prequelem ICO. Ja zaczynałam od kolosów. Cytuj Odnośnik do komentarza
ShrekuGT 0 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Trzeba przejść obydwie gry:) Jak przejdziesz najpierw kolosy to będziesz wiedział mniej więcej o co kaman w ico:) polecam najpierw ico zaliczyć Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) SotC jest prequelem ICO. Ja zaczynałam od kolosów. nie wiadomo czy jest, to tylko domysly Trzeba przejść obydwie gry:) Jak przejdziesz najpierw kolosy to będziesz wiedział mniej więcej o co kaman w ico:) polecam najpierw ico zaliczyć fabuła z SotC nie jest powiazana z ico... chyba, ze chodzi ci o to, co sie stalo w zakonczeniu, ale to tez nijak ma sie do tego co jest w ico i nic nie wyjasnia IMO nie wazne co sie najpierw zaliczy... obie gry sa bardzo dobre i tak do siebie podobne, ze az różne. wszelkie powiazania ico<>sotc bazuja na domyslach i pewnych smaczkach zawartych w obu grach np bliźniaczo podobne plaze czy widok pewnej budowli w oddali... Edytowane 15 Marca 2008 przez Coati Cytuj Odnośnik do komentarza
ShrekuGT 0 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 nie ważne:) nie zaliczenie obydwu tych gier to grzech jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi