Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Dziewięć miesięcy przerwy dla 31-letniego piłkarza to sporo, ale gdzie jak nie w Milanie (nie patrzą w metrykę) ma szanse jeszcze wrócić do grania ? Ma facet pecha po prostu. A na Arsenal wystarczy Pippo, Pato lub Gilardino.

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Wyświetleń 394,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z dłuższym tekstem Ogqozo mam problem, bo wychodzi z niego, że owszem coś poczyta o Serie A, ale niespecjalnie ją ogląda, a to jednak za mało by o niej pisać z perspektywy "znawcy". Kiedy czytam takie

• W pierwszym prawdziwym sprawdzianie sezonu, Milan rozgromil Inter 2-1 w meczu o Superpuchar Wloch.

Opublikowano
Milan 1:1 z livorno ;] Gila wynoszzony pod kocykiem z boiska :D Ahh słabo gra ten milan ale gość z livorno chyba lubi psuć super setki (jakiś gupi strzało wślizg po wrzutce w końcówce ) i dzięki niemu pozostaje remis. Również bramke livorno całkiem ładną strzela . Sam oglądałem skróty na footytube więc niewiem do końca czy grał w tym meczu diego tristan ?
Od końca... Tristan grał do 77 min., niewiele pokazał.

Inzaghi też miał setę, ale Amelia cudem wyciągnął piłkę po jego strzale głową.

Milanowi brakuje zawsze ostatniej decyzji: jakiegoś uderzenia z dalszej odległości albo dokładnego podania otwierającego drogę do bramki. Szkoda, bo można było już być na 4. miejscu i trochę spokojniej podchodzić do kolejnych meczów.

Pod kocykiem znoszony był Ronaldo, który zerwał więzadła :D Chłopak pograł całe 4 minuty w tym meczu. Ale pewnie i tak na dniach zostanie mu przedstawiony nowy kontrakt, bo Milan nie opuszcza kontuzjowanych (vide Redondo).

Opublikowano
  • Autor
Tak, cieszę sie, zwłaszcza na myśl meczu z Arsenalem w LM :D

Z Arsenalem i tak, by nie zagral, bo jest rezerwowym. Gral slabo i jego strata to niewielki minus, Paloschi jest bardziej pozyteczny.

Opublikowano

Słabo?

No chyba żartujesz.

Grał w tym sezonie bodaj 4 mecze. W 3/4 meczach wybieg w podstawowym składzie, nie zebrał ani jednej kiepskiej noty. BA!

Strzelił nawet 2 bramki, co jak na rekonwalescenta do dobry wynik.

IMO idealny atak:

--------Ronaldo-------------Pato--------------

------------------Kaka------------------------

Opublikowano
  • Autor

Aktualnie byl w tak slabej formie, ze nawet wobec brakow kadrowych, wystepowal jako rezerwowy. Wieksze wrazenie robi na mnie Paloschi. Ronaldo nigdy nie dojdzie do dawnej formy, przestalem w to wierzyc.

Opublikowano
Mój boże, Paloschi zagrał nie wiele pół godziny z meczu z Livorno i śmiesz twierdzic, że po JEDNYM meczu gra lepiej niż Ronaldo?

Taa, w jednym meczu. A w Coppa Italia to grał jego brat Rysiek?

Edytowane przez Junkhead

Opublikowano
  • Autor

Ty chyba nie rozumiesz. Ja mowie o aktualnej formie, a nie o tym, ze Ronaldo jest ogolnie lepszy, czy gorszy. Wie o tym tez Ancelotti i umieszczal grubasa na lawce, bo tem mial problem z kondycja, by godzine spedzic na boisku.

Wobec deficitu w ataku, Paloschi przeprowadzil Milan przez dwumecz z Catania i ostatnio dal wazne 3 punkty w lidze ze Siena.

Wole perspektywistycznego 18 latka, ktory, gdy trzeba walczy w 1 zespole, z dobrym skutkiem i jest kluczowym zawodnikiem Primavery, niz starego, podatnego na kontuzje eksgwiazdora, ktory nic w Milanie nie robi.

Slabo jestes zorientowany w sytuacji w Milanie, Paloschi gral nie tylko przeciw Livorno, wiec z tym "JEDNYM" meczem, to nie trafiles w ogole.

Opublikowano
I co cieszysz się?

Szkoda mi Ronaldo, bo to nadal jest piłkarz światowej klasy, jeszcze ma do udowodnienia wszystkim którzy z niego brechtali.

Co by nie było jak dla mnie to obok Ibrahimovicia to najlepszy napastnik Ligi włoskiej. Ot co!

Tak, szczególnie Ibra ze swoimi 7 bramkami z gry jest jednym z najlepszych..., dla porównania napiszę, że taki Del Piero też ma 7 bramek z gry, a za mega napastnika już od pewnego czasu nie uchodzi...

Najlepsi w Serie A są Trezeguet i Totti (na napadzie oczywiście)...

Opublikowano

Trezegeut to może i tak bo prawadzi w klasyfikacji strzelców ale Totti to obecnie to raczej nie błyszczy więc nie przesadzajcie, może Ibra połowę bramek nastrzelał z karnych ale za to asyst ma dużo. Ibrahimović często ściąga na siebie kilku obrońców i otwiera partnerom drogę do bramki. Nie musi strzelać dzięsiątek goli w sezonie... Poza tym strzelić karnego to też sztuka a na MŚ Trezegeut tego w finale nie potrafił :)

Opublikowano
Totti nie jest typowym napastnikiem, przynajmniej na papierze xD.

No raczej na odwrót, bo na papierze to Totti jest napastnikiem, w rzeczywistości różnie bywało.

Opublikowano

Dzisiaj wielki mecz, Juve - Roma, kto wie czy nie o 2 miejsce na koniec sezonu...

W obozie Juve wszystko wraca do normy, brakuje tylko Andreade, ale go nie ma od pół roku, więc...

Stawiam na taką 11 Juve:

---------Alex-----Iaquinta-----

Nedved-------------------Camor

--------Zanetti--Sissoko--------

Chiellini-Stendardo-Legro-Zebina

Mimo 15 bramek Treze, postawiłbym na Jastrzębia, ponieważ od dłuższego czasu pokazuje się z bardzo dobrej strony..., choć wiadomo... Treze to Treze dwie okazje, dwa gole i mecz wygrany... Alex to raczej jedna wielka nie wiadoma... jego jedno zagranie może zmienić wynik, ale od pewneo czasu jest on w Juve tylko od karnych i kłócenia się z sędziami... mimo wszystko postawiłbym na niego od pierwszych minut, ew. zmieniłbym po połowie za Palladino, który ostatnio gra świetnie.

Pomoc wygląda ładnie.

Obrona... Co do trójki Chiellini-Stendardo-Legro, nie mam żadnych wątpliwości bo prezentują się dosyć dobrze, ale co do Zebiny..., może zagrać świetnie, ale może mu coś odbić i...

No zobaczymy ;-). Nie stawiam na to kto wygra i ile bramek będzie bo nigdy mi nic nie wchodzi :).

Opublikowano

Palladino to gra swietnie tylko w kadrze Donadoniego, albo jesli jest wystawiony w ataku, a nie na pomocy - jak to czesto robi Ranieri.

Chiellini na lewej stronie jest nie do minięcia, bardziej balbym sie o srodek obrony. Dlatego tez bardzo mozliwe, ze Giorgio stworzy pare stoperow z Legro, a na boku bedzie biegał Molinaro. Chociaz, tego ostatniego juz od dluzszego czasu nie moge ogladac. Niech sciagna pod koniec sezonu De Ceglie, przesuna go z pomocy na obrone i bedziemy miec drugiego Zambrotte. Aha, zamiast Sissoko wyjdzie chyba raczej Nocerino w pierwszej 11.

Jeszcze inaczej bym widzial ustawienie Juve na mecz z Roma, ale pewnie Ranieri nie odwazy sie na podobny ruch - czyli gre trojka w przodzie (Alex, Treze, Iaquinta).

Opublikowano
(...)

Aha, zamiast Sissoko wyjdzie chyba raczej Nocerino w pierwszej 11.

Nie ma ochoty oglądać Nocerino... już wolałbym Tiago...

Opublikowano
  • Autor

Jezeli Maldini wystapi dzis w meczu z Parma, to bedzie to jego 1000 oficjalny mecz w karierze.

Opublikowano
(...)

Aha, zamiast Sissoko wyjdzie chyba raczej Nocerino w pierwszej 11.

Nie ma ochoty oglądać Nocerino... już wolałbym Tiago...

A ja ani tego, ani tego. Wolalbym zeby zagral duet Sissoko - Zanetti. Ale dam sobie reke uciac, ze Ranieri postawi jednak na Nocerino.
Opublikowano

Pierwsza połowa minęła i 1:0 dla Juve! YEAH! Po kapitalnej bombie z wolnego Del Piero.

Obrona bez większych błędów, Molinaro imponuje mi szarżami na lewej stronie. Camoranesi sieje popłoch na prawej flance, Nedved i Del Piero klasa sama w sobie, elegancko utrzymują się przy piłce, schodzą do środka, robią dużo zamieszania no i to za ich sprawą padł gol ;], Nedved faulowany, Del Piero strzelcem. Iaquinta praktycznie wyróżnił się tylko tym efektownym strzałem nożycami który z trudem obronił Doni. Trezeguet niewidoczny.

Opublikowano

Co się będę rozpisywał, ocenię :D (skala 1-10):

Buffon- 7, nie miał dużo roboty, a co miał to bronił... a nawet więcej :),

Molinaro- 6,5; dużo pracował, biegał, starał się, ale te wrzutki były w stylu Łobodzinskiego...,

Legro- 7, zrobił swoje,

Chiellini- 7,5; czyścił z tyłu, widziałem go pare razy z przodu,

Zebina- 7,5; celujący mecz, bez wpadek :-),

Camoranesi- 8, po prostu klasa i tyle...,,

(Nocerino, 6, robił dużo wiatru, i tyle...),

Zanetti- 7,5; ciężko tyrał w defensywie cały mecz, dobre podania,

Nedved- 7; robił swoje,

(Palladino, 0, za mało kontaktów z piłką...),

Iaquinta- 7,5; świetny strzał z woleja, dużo pracował, bez błędów,

Trezeguet- 5,5... no w swoim stylu mimo wszystko...,

(Sissoko- 8, kocham tego Murzyna, jest fenomenlany),

ALEX- 8,5; tyrał cały mecz, świetnie przetrzymywał, podawał, a strzał z rzutu wolnego... JEZUS MARIA!!! :-O

Opublikowano

O ile z samego poczatku watpilem w sens transferu Sissoko, to po uplywie czasu i kilku spotkaniach, coraz bardziej sie do Niego przekonuje. To naprawde swietny srodkowy pomocnik. Wygrywa wszystkie pojedynki glowkowe, z wielka latwoscia odbiera pilke rywalowi - nawet ryzykownym wslizgiem, potrafi celnie podac i przebiec kilkanascie metrow do przodu. W dodatku Momo jest stosunkowo mlody. Talent.

A jednak Ranieri zaskoczyl pozytywne, ofensywna taktyka (433). To chyba optymalne ustawienie dla Starej Damy, zwlaszcza biorac pod uwage fakt, ze Del Piero jest wrecz stworzony do gry za napastnikami.

Opublikowano
  • Autor

Klub w oficjalnym komunikacie poinformował, iż w trakcie dzisiejszego treningu Zeljko Kalac doznał zwichnięcia palca prawej dłoni. Jutro ma wyjaśnić się, czy Australijczyk będzie w stanie wystąpić w środowym meczu z Arsenalem. Przypomnijmy, iż w trakcie wczorajszego meczu z Parmą z powodu bólu pleców ławkę rezerwowych opuścić musiał rezerwowy bramkarz Nelson Dida, który nie brał udziału w dzisiejszych zajęciach.

no po prostu (pipi)a fantastycznie, milanlab do boju;0

Opublikowano

Mam troszke nietypowe pytanie:

Czy wiecie moze czy na jakims niekodowanym kanale CYFRY bądź POLSATU CYFROWEGO bedzie transmitowany mecz LM Arsenal - Milan? Moze na HotBird albo na Astrze? Cokolwiek!! Szukalem troche, ale kupe znalazlem. Z gory dzieki za pomoc.

Opublikowano

Juventus wlasnie poległ na wyjezdzie, z Reggina. 1:2. Bramke dla Regginy w 92 minucie z rzutu karnego, strzelił Amoruso.

Ogladałem całe spotkanie i naprawde juz mnie cholera bierze, jak patrze na wyczyny arbitrów! To kolejne spotkanie z serii 'sedziujemy przeciw Juve'. Nie licze juz tony fauli, rzadko kiedy gwizdanych. A jesli juz arbiter postanowil uzyc gwizdka, to jak najdalej od pola karnego Regginy, aby Del Piero nie mial okazji do strzału z wolnego. Jednak abstrahujac od tego, co napisałem wyzej, musze stwierdzic, ze cuda, ktore zaczal odstawiac Sedzia Dondarini w drugiej połowie, przechodza naprawde ludzkie pojecie. Nie odgwizdał co najmniej dwóch karnych dla Juventusu. Jednego, po ewidentnej rece w polu karnym po strzale Camoranesiego (obronca przecial lot pilki reka). Drugiego, po akcji Sissoko, gdy minął na 7 metrze obronce i mial tylko przed soba bramkarza (przeciwnik po prostu bezczelnie podsawił mu haka, Momo sie wywrocil i stracil pilke). W koncu przyszla 90 minuta, dluga piłka do Amoruso gdzies na wysokosci 2,5 metra. Widac jak Włoch wyraznie mija się z piłką, skaczac do glowki. W tym samym czasie nozycami stara się wybic futbolowke Sissoko, zahaczajac nogą o plecy odwroconego Włocha. I karny. Sorry, ile mozna. Pewnie znow Collina zacznie nawijac o karze dla Dondariniego, odsunie go od paru spotkan. Ale i tak sytuacja znow sie powtorzy najdalej w meczu z Fiorentiną. Co najmniej 15 punktow stracilismy, przez pomylki arbitrow. A nie pamietam zadnej decyzji, na korzysc Juve, w trakcie obecnego sezonu. Taka wajcha moze zdarzyc sie raz, dwa razy, ale nie ciagle. I jeszcze Palladino dostał czerwona kartke (!), za dyskusje.

Opublikowano

Kur.wa a ja wiedzialem zeby 1X postawic na Reggine byl chyba kurs az 1.93 xD

MEczyk słaby ale zgadzam sie ze słoikiem, taka sama sytuacja czesto ma miejsce tez z innymi druzynami ukaranymi za korupcje.