Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ekstraklasa + Puchar Polski

Featured Replies

Opublikowano

W tym pasku jest błąd, zamiast Termliki powinna być Cracovia ;)

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 829,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Maiden
    Gość Maiden

Karny z kapelusza, Broź - nurek.    Pastuch z Białegostoku, który po zakończeniu meczu kopnął (sic!) rzeczniczkę prasową Legii zasługuje na sprawę w sądzie.  Co do burzącego się plebsu - jak się nie

• Gość Maiden
    Gość Maiden

Swiadczy to o raczej wielkosci Legii. Najlepszy klub w historii Polski, mistrz kraju, zdobywca krajowego pucharu, zwyciezca grupy w LE, dwukrotny (srogi) pogromca mistrza Szkocji, grajac kaszane dekad

• KAŻDY TO POWIE CRACOVIA RZĄDZI W KRAKOWIE !!!

Opublikowano

chyba MKS Termaica Comarch Bruk-Bet Nieciecza-Kraków

Opublikowano
000835830534middle.jpg
Opublikowano

Przecież wykupienie licencji przez Cracovie to była plota tylko.

Opublikowano

Cracovia poleciała i żadne głupie gadanie Kafarskiego tego nie zmieni. Mnie teraz ciekawi co sie stanie z Polonia po odejściu Wojciechowskiego.

Opublikowano

A co się ma stać?

<odgłos spuszczanej wody>

Opublikowano

maniek - 400 km od Krakowa. Dlaczego Wisła ? Czy Twoje zainteresowanie piłką przypadło na okres kiedy Wisła w Polsce co sezon zdobywała majstra ?

Opublikowano

maniek - 400 km od Krakowa. Dlaczego Wisła ? Czy Twoje zainteresowanie piłką przypadło na okres kiedy Wisła w Polsce co sezon zdobywała majstra ?

lukas dlaczego nie Warta? jest sporo miast w Polsce które kibicują jakiemuś klubowi, pomimo tego że są od niego oddalone o X km. Zakopane - Ruch, w Nowym Targu jest spory FC Lechii, Zawiercie - Legia [ xD ]

Opublikowano

Bo jak byłem mały to ojciec zabrał mnie na Kolejorza i tak już zostało :) Nie pytam się mańka by mu dogryźć czy cuś. Tylko ciekawość.

Opublikowano

Mam 400 km do Poznania, a jestem fanem Kolejorza, mimo tego, ze mam 40 km drogi na Korone. Mysle, ze Maniek ma podobnie.

edit: dodatkowo u mnie w miescie jest jeden z wiekszych fanclubow Widzewa, ktory organizuje wyjazdy na mecze klubu z Lodzi i raczej malo kto lubi Korone, chociaz to ona jest 'miejscowym' klubem.

Edytowane przez Qvstra

Opublikowano

U nas w miescie to raczej 80 % Legia reszta Wisla, Widzew a nawet jest i typ za Lechem. Odleglosc nie stanowi problemu. Sam staram sie byc choc te kilka razy na meczu w sezonie. Zaluje ze blizej nie mieszkam wiec nie mialem okazji kibicowac od malego Wisle , zaczelo sie zaraz przed wejsciem TF do Wisly i tak zostalo.

Opublikowano

Komisja Ligi zdecydowała zawiesić do końca sezonu 2012/2013 wykonanie kary nałożonej na klub Ruch Chorzów w dniu 19.04.2012 (zamknięcie dla publiczności na 2 kolejne mecze T-Mobile Ekstraklasy części stadionu przy ulicy Cichej w Chorzowie, z wyłączeniem trybuny krytej oraz sektora rodzinnego - 1A,1B) po od byciu przez klub połowy tej kary.

Powyższe oznacza, że mecz 30. kolejki T-Mobile Ekstraklasy Ruch Chorzów – Lechia Gdańsk odbędzie się z udziałem publiczności (do Ekstraklasy SA wpłynęła także decyzja Prezydenta Chorzowa uchylająca zakaz przeprowadzenia imprezy masowej Ruch Chorzów – Lechia Gdańsk).

Na klub Wisła Kraków została nałożona kara w wysokości czterdziestu tysięcy złotych w związku z zachowaniem kibiców tego klubu podczas meczu 28. kolejki T-Mobile Ekstraklasy Wisła Kraków – Cracovia (agresywne zachowanie części kibiców, wniesienie i odpalenie środków pirotechnicznych oraz rzucenie części z nich na płytę boiska, spalenie koszulki i szalików z emblematami klubowymi Cracovii, szczególne natężenie wulgaryzmów, transparenty nie związane z meczem) oraz opóźnienie rozpoczęcia meczu.

W związku z tym samym meczem na klub Cracovia nałożono zakaz udziału zorganizowanej grupy kibiców w dwóch meczach wyjazdowych. Dodatkowo na klub nałożono karę w wysokości dwudziestu pięciu tysięcy złotych w związku z zachowaniem kibiców tego klubu (demolowanie sektora kibiców gości, rzucanie niebezpiecznymi przedmiotami w kierunku sektorów zajmowanych przez kibiców Wisły Kraków, agresywne zachowanie części kibiców, wniesienie i odpalenie środków pirotechnicznych; szczególne natężenie wulgaryzmów).

Na klub Lech Poznań nałożono karę w wysokości ośmiu tysięcy złotych w związku z zachowaniem kibiców tego klubu podczas meczu 28. kolejki T-Mobile Ekstraklasy Lech Poznań – Polonia Warszawa (wniesienie i odpalenie środków pirotechnicznych, wywieszenie transparentu nie związanego z meczem).

Na klub Śląsk Wrocław nałożono karę w wysokości dziesięciu tysięcy złotych w związku z zachowaniem kibiców tego klubu podczas meczu 28. kolejki T-Mobile Ekstraklasy Śląsk Wrocław – KGHM Zagłębie Lubin (szczególne natężenie wulgaryzmów oraz okrzyki o charakterze rasistowskim kierowane pod adresem piłkarza Zagłębia Lubin).

Na klub Legia Warszawa nałożono karę w wysokości piętnastu tysięcy złotych w związku z zachowaniem kibiców tego klubu podczas meczu 28. kolejki T-Mobile Ekstraklasy Legia Warszawa – Jagiellonia Białystok (wniesienie i odpalenie środków pirotechnicznych oraz wrzucenie części z nich na płytę boiska, wrzucenie dużej ilości serpentyn na płytę boiska i spowodowane tym faktem przerwanie meczu na kilka minut).

leśnym dziadkom dalej brakuje na wyjazd wakacyjny

Opublikowano

Akurat nad debilnym zachowaniem obu kibicowskich ekip w trakcie derbów Krakowa w swoim tekście załamał ręce nawet Stanowski z Weszło, którego chyba trudno oskarżać o 'antykibolskie' poglądy.

Opublikowano

Może w swej naiwności myślał, że piosenki o Auschwitz, jazdy po nieżyjących, czy rzucanie w siebie racami i achtungami to dość średnie kibicowskie motywy?

Opublikowano

No to jesteśmy u kresu. Dzisiaj będą się dziać rzeczy epickie.

Na Livescore'ze, bo aż taki ciekaw wyników nie jestem, żeby oglądać polską ligę, c'nie.

Opublikowano

przecież o Oświęcimiu tym razem nic nie było. rzucanie czymkolwiek to standard w naszym sektorze gości, czy to Ruch, Legia, Lech każdy czymś rzuca. Chyba tylko Górnik był spokojny w tej rundzie. Jazdy po ofierze wojny gangów? taka specyfika miasta. To są derby i nawet gdyby były meczem o czapke gruszek to i tak samą swoją otoczką robią solidną atmosferę. Jakieś mecze Legia-Lech, czy Widzew- Legia w porównaniu z meczem z sąsiadem z jednego miasta to są mecze przyjaźni i miłości. Praktycznie na całym świecie wygląda to tak samo, więc nie wiem co to w tym wszystkim jest dziwnego. To jest tylko kolejny dowód jak wielkie emocje potrafi wzbudzić piłka nożna i przywiązanie do klubu.

Opublikowano

rzucanie czymkolwiek to standard w naszym sektorze gości, czy to Ruch, Legia, Lech każdy czymś rzuca.

Wiadomo, Wisła gorsza być nie może i na(pipi)ia achtungami w bramkarza gości XD

Opublikowano

Na ja wiem, że taka jest 'krakowska' specyfika (szczególnie zabawy z nożami i radość z ich efektów), ale dla osoby z zewnątrz to wszystko pozostaje jednak zjawiskiem dość, nazwijmy to lekko, -dziwnym-.

btw. Co do dzisiejszej kolejki, ciekaw jestem na kim z czołówki tym razem zatrzyma się 'koło fortuny' oznaczające utratę punktu z jakimiś pionkami?? Ja nie podejmuję się wróżenia.

Edytowane przez Wielki K

Opublikowano

Ja też nie, bo będzie że wykrakałem :(

Opublikowano

rzucanie czymkolwiek to standard w naszym sektorze gości, czy to Ruch, Legia, Lech każdy czymś rzuca.

Wiadomo, Wisła gorsza być nie może i na(pipi)ia achtungami w bramkarza gości XD

całe trzy poleciały, po za tym co za różnica czy w bramkarza czy w tłum ludzi? po za tym że w tym drugim przypadku jest większa szansa na uszkodzenie kogoś

komplet dzisiejszych wyników:

Cracovia - Ruch 1-3

Górnik - Wisła 0-2

Korona - Widzew 2-0

Lech - Podbeskidzie 0-0

Lechia - Legia 1-1

ŁKS - Bełchatów 0-1

Polonia - Zagłębie 1-2

Śląsk - Jagiellonia 1-1

;)

Edytowane przez Wściekły Pies

Opublikowano

O całe 3 za dużo? Bierz na klatę i się nie tłumacz, dżizas. Nie zamieniaj się w Maidena ;/

Opublikowano

W sumie na rzecz Lecha może działać to, że w Bielsku wieje coraz większą chujnią finansowo- organizacyjną i piłkarze chyba bardziej myślą o zaległych pensjach, niż o kopaniu piłki w meczach o pietruszkę.

Opublikowano

O całe 3 za dużo? Bierz na klatę i się nie tłumacz, dżizas. Nie zamieniaj się w Maidena ;/

To się nie przypierdalaj o byle (pipi). Jak ogór.