Metal 4 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Z kablami antenowymi już tak jest, ze nieraz ciężko złapac i dobry obraz i dźwięk. Sam miałem taki kabel i tak go właśnie przerobiłem. Śmigało jak zwykły kabel chinch. Możesz nawet nie lutować, wystarczy, ze dobrze skręcisz i zaizolujesz. Będą jakby 2 żyły w kabelkach, na pewno se poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rafael_Sorel 4 Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Nie łatwiej zakupić na allegro kabelek AV-Euro, wydatek 25zł Cytuj Odnośnik do komentarza
alukard 0 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam Mam problem nie potrafię wypalić prawidłowo bootloader 1.2 po wypaleniu DC nie czyta go Dziwne podejrzewam ze trzeba zamknąć sesje zawsze to robiłem i najwolniejsze nagrywanie(albo mam z(pipi)..nego tego boota ) Dajcie jakies info krok po kroku jak go wypalic i najlepiej linka do dobrego bota byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza
koniol21 9 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 [po raz 6345875] Nie nagrywaj na najwolniejszej prędkości, na nowych nagrywarkach i nowych płytach przy takiej zabawie robi się syf większy niż ustawa przewiduje. Cytuj Odnośnik do komentarza
alukard 0 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 [po raz 6345875] Nie nagrywaj na najwolniejszej prędkości, na nowych nagrywarkach i nowych płytach przy takiej zabawie robi się syf większy niż ustawa przewiduje. A jaka najlepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 839 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Z tego co pamiętam to nagrywałem z prędkością 8x i działało elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dreamcaster 23 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Dajcie jakies info krok po kroku jak go wypalic i najlepiej linka do dobrego bota byłbym wdzięczny http://sega.prv.pl/main_nagrywanie_dreamcast.html linka do dobrego bota byłbym wdzięczny http://snesorama.us/board/showthread.php?t=15758 - na dole w dziale utilities Cytuj Odnośnik do komentarza
sildar 0 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Kupował ktoś te nówki ze Stanów? Jeśli tak, to ile cała operacje kosztuje i trwa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shakka 0 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Witam. Kilka miesięcy temu udało mi się kupić używanego dreamcasta, w niemal idealnym stanie. Wszystko było cacy, ale od kilku dni pojawia się dziwny problem. Mianowicie podczas gry, gdy płyta wchodzi na duże obroty, czytnik zaczyna wydobywać z siebie nieustający, wysoki szum lub pisk, podobny do odgłosu, który wydaje z siebie włączony telewizor (trudno mi to opisać słowami, mam nadzieję, że rozumiecie co mam na myśli smile.gif ). Dźwięk ten jest na tyle intensywny, że przebija się przez dźwięki samej gry i po jakimś czasie głowa zaczyna mi od niego pękać. Próbowałem czyścić laser, ale nic nie pomogło... Może powinienem nasmarować sam napęd? Rozkręciłem wczoraj konsolkę i zauważyłem, że poprzedni właściciel, nie wiadomo po co, pozbył się śrubek mocujących napęd do obudowy (te trzy śrubki umieszczone wewnątrz gumowych amortyzatorów). Czy to możliwe, że wobec tego dźwięk ten wydaje płyta która się porusza podczas odczytu, z powodu braku mocowania? Grzebałem po różnych stronach i forach internetowych, ale najwyraźniej mój problem jest dość oryginalny, bo nic nie znalazłem... Moja frustracja jest tym większa, że brat sprezentował mi na święta kilka nieużywanych, zafoliowanych gierek i serce mi się kraje kiedy po godzinie gry muszę wyłączać konsolę bo mózg mi uszami wypływa... Jeśli macie jakieś pomysły to serdecznie proszę was o pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) 1. nasmarowac prowadnice lasera 2. dobrze poskladac DC 3. jestes pewien, ze to laser, a nie zasilacz? [tez moze wydawac takie dzwieki] ja bym stawial na zasilacz. powodem moze byc zaśniedzenie [chyba tak sie to fachowo nazywa] 4 bolców łączacych zasilacz z plyta gł. sugerowalbym oczyszczenie i przylutowanie ich ;] Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Coati Cytuj Odnośnik do komentarza
Shakka 0 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zasilacz byl pierwszą rzeczą do której się dobrałem po rozkręceniu konsolki. Najwyraźniej jednak poprzedni właściciel też przy niej grzebał, bo za Chiny ludowe nie mogłem zsunąć płyty z bolców. To mój drugi DC, więc znam podstawy higieny A co do składania i czyszczenia... Jakich śrubek potrzebuję? I przede wszystkim jak się dobrać do prowadnic, bo akurat lasera zawsze bałem się dotykać. Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 839 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Musisz odkręcić cały laser, odłączyć taśmę łączącą laser z płytą główną, podnieść plastik i smarować prowadnice. Najlepiej jakimś WD40, w żadnym wypadku masło albo olej do smażenia! Piski z zasilacza imo nie mają nic wspólnego z zaśniedziałymi bolcami, tylko kondziołki nie wyrabiają. Szkoda czasu na pier.dolenie się z takim zasilaczem i lepiej kupić jakiś na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rafael_Sorel 4 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Te piski nie od zasilacza dochodzą lecz od czytnika..... tymbardziej ze Dreamcast-y zawsze były głosne ..... dzwięk jaki wydobywa twój DC z siebie to stawiam-porównując go do (pisku gumowej kaczuszki) zostaje ci zdemontowanie czytnika i dostanie sie do prowadnic, wyciągnij je dokładnie wyczyść do suchego i nasmaruj dobra jest do tego wazelina. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 No właśnie, jak przerobić zwykły kabel antenowy (HKT-8830) na chinche (żeby dało się grać przez AV)? Cytuj Odnośnik do komentarza
genetyk@ 0 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 No właśnie, jak przerobić zwykły kabel antenowy (HKT-8830) na chinche (żeby dało się grać przez AV)? Z tego co mi wiadomo, niema takiej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Gdzieś czytałem(chyba nawet na forum), że da się to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 tu chyba czytales http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=57023 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 O właśnie, dzięki. Czyli jest to możliwe, czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 (edytowane) musialbym poszukac 'rozpiski' tego kabla, ale pewnie sie da //edit http://www.panthergames.ys.pl/readarticle.php?article_id=140 prosze Edytowane 7 Marca 2009 przez CoATI Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Tylko, że tam są schematy kabli od Mega Drive, Master System itd. ale nie od Dremcasta Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 kostka z kabla antenowego bedzie podobna w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 To w końcu jak to trzeba zrobić? Bo w tym temacie co wcześnniej podałeś było napisane żeby uciąć przed kostką i tam będą 3 kable. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 (edytowane) no tak 3 kable - video i oba kanaly audio. w teorii zolty - video; czerwony - p.glosnik; bialy - l.glosik ;] Edytowane 7 Marca 2009 przez CoATI Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Czyli mogę się zabierać za przeróbkę? Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 nie przecinaj go od razu. najpierw zdejmij izolacje, zeby wiedziec co tam faktycznie jest... potem juz tylko zabawa z lutownicą ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi