k0ntra 402 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Nie ma problemu z vsyncem. LOL Wiem bo wiem ihuj Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 SilentHille również dzieją się w dzień. Capcom po;prostu nie potrafii straszyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 jak mi powiesz co to jest vsync to ci odpowiem chodzi o celowanie ? jesli tak to jak w demie. jest to takie zalamanie obrazu podczas obrotu kamery Cytuj Odnośnik do komentarza
zaqwsx 0 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Ci co narzekaja ze za jasno , znajda cos dla siebie - bowiem po przejsciu gry w BONUS FEATURES(ok 70 do odblokowania rzeczy) odblokowuja sie filtry obrazu wygloda to naprawde niezle ... gierka zupelnie inaczej wyglada. Mi sie odblokowaly 2 z 3 , CLASSIC HORROR(jak na telewizorkach czarnobialych) i RETRO ktory mi sie naprawde podoba - lekkie sniezenie cos jak na filmach tarantino i filter na starodawny kolor. Nie wiem jaki jest 3 filter ale ja chyba sobie ukoncze na Veteranie i Retro ;]. Cytuj Odnośnik do komentarza
Reno 4 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 V-Sync-pionowa synchronizacja wyświetlania obrazu.W pzypadku jej braku można zauważyć błędy obrazu,widoczne podczas ruchu na ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza
TheBesTia 11 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Jest opcja co-op system link? Cytuj Odnośnik do komentarza
czapa 651 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 A to już była premiera? Myślałem że 13... Cytuj Odnośnik do komentarza
Pelipe 236 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Piraty i Ci co importują ze stanów czy play-asia już grają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Azakiel 1 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 To jak jest z tym Vsync na X360? Tak jak w demie jest? Gram już 3 dzień w pełną wersję i powiem krótko CAPCOM odwalił kawał dobrej roboty (po demku miałem mieszane uczucia) ale Full wymiata . Jeśli chodzi o problemy z vsyncem to wygląda to tak: jesli w opcjach konsoli mamy ustawione 1080P to vsync pojawia się ale tylko w cutscenkach. Żeby zlikwidować całkowicie problem z vsyncem (tearing) należy po prostu przestawić NXE na 720P. Znalazłem rozwiązanie tutaj: http://www.gamefaqs.com/boards/genmessage....;topic=48417108 Nie wiem jak to będzie wyglądało w przypadku PS3 (ja mam wersję na x360) Cytuj Odnośnik do komentarza
zaqwsx 0 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 ja cala gre przeszedlem na rozdzialce 1080i i ZADNYCH problemow nie zauwazylem. Cytuj Odnośnik do komentarza
.:marioo:. 104 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Sprawdziłem w demie. Rzeczywiście po przestawieniu na 720p problem zniknął. Ale nie wiem czy to moje omamy, ale gra wyglądała jakby trochę gorzej, więc wróciłem do fullHD. Mimo że gra tego niby nie obsługuje. Niech ktoś sprawdzi i potwierdzi że się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Pawlo_PL Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 "Nie wiem jak to będzie wyglądało w przypadku PS3 (ja mam wersję na x360)" Na PS3 v-sync będzie nawet w 1080p. Wiem,bo grałem w demo na Play'u i już wtedy nie było problemu z brakiem synchronizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jared 0 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Da się wybierać przedmioty/bronie po ukosie, czy tylko góra/dół/prawo/lewo ? Cytuj Odnośnik do komentarza
TheBesTia 11 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Jest opcja co-op system link? Cytuj Odnośnik do komentarza
Azakiel 1 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 "Nie wiem jak to będzie wyglądało w przypadku PS3 (ja mam wersję na x360)" Na PS3 v-sync będzie nawet w 1080p. Wiem,bo grałem w demo na Play'u i już wtedy nie było problemu z brakiem synchronizacji. Ciekawa teoria skoro gra nie pracuje w 1080p 8) , system mogłeś mieć ustawiony w 1080p potem gra i tak przechodzi na swoją rozdziałkę lub jest wewnętrznie renderowana w nizszej i upscalowana (z tym to róznie bywa) co do Xboxa mi to wygląda na jakiś błąd - ustawienia rozdzielczości NXE nie powinny miec wpływu na v-sync (gra powinna i tak uruchamiac własny ekran i odświeżanie) a jednak jak widac jakiś wpływ ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
JacekW 5 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Gra jest bardzo dobra, demo mnie zniechecilo ale calak to kawal swietnej roboty polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
matrix_dk 1 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 A można juz chodzić i strzelać ?? jesli tak to kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza
seba212 0 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Jest opcja co-op system link? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Bardzo fajne te bonusowe stroje, zwłaszcza Sheva wygląda sexy. http://grrr.pl/2009/03/08/magia-ery-disco-...esident-evil-5/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Super Big Boss 1 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 (edytowane) Giera zaliczona. Moja ocena 9/10. W sumie to taka usprawniona wersja RE4, ale mi to w zupełności wystarczy. Pod koniec gry zadyma jest już taka, że ciężko to panować. Ogromny plus za ciekawie pomyślane walki z bossami (w poprzedniej części wystarczyło kupić RPG a tu niekiedy trzeba kombinować) Jedynie nie podoba mi się to co w tej części zrobili z Weskerem <_< ps. jak ktoś będzie chciał zagrać co-opa to jestem chętny Edytowane 9 Marca 2009 przez Super Big Boss Cytuj Odnośnik do komentarza
hayami 18 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Nie chcę spojlerować ale wczoraj zajarzyłem że w RE5 jest (pipi)y "bug?" dzięki któremu można w nieskończoność nabijać kasę i broń...zabija to chęć dalszego upgrade- owania, ale hunterzy-lamerzy będą się cieszyć, porażka.Jednak sama gra genialna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Super Big Boss 1 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Widać, że gra została mocno uproszczona. Na Veteranie nie stanowi już takiego wyzwania jak RE4 na Professional. Polecam przechodzić grę na Veteranie samym handgunem i nożem, wtedy faktycznie jest trudno Cytuj Odnośnik do komentarza
Fuji 1 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 (edytowane) Nie chcę spojlerować ale wczoraj zajarzyłem że w RE5 jest (pipi)y "bug?" dzięki któremu można w nieskończoność nabijać kasę i broń...zabija to chęć dalszego upgrade- owania, ale hunterzy-lamerzy będą się cieszyć, porażka.Jednak sama gra genialna. Zdradzisz nam tę tajemnice? Lipa jest to, że nie można kupować amunicji m.in do magnuma Lipa tez jest to, że przewaznie znajdujemy amo do hanguna, a do innych to już bardzo rzadko Nie można sie dobrze pobawić i trzeba łazić ciagle z pistolecikiem ;] Edytowane 10 Marca 2009 przez Fuji Cytuj Odnośnik do komentarza
hayami 18 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 (edytowane) Jak nabić kase i broń za free, sprawdzane 2x na nomal. Wystarczy pozbierać przedmioty , kamienie , broń ze skrzynek , po czym wchodzisz z gry i spylasz wszystko w sklepie...wgrywasz save i od nowa zbierasz bo wszystko się respawnuje, zbierasz sprzedajesz bo po wyjściu ze sklepu masz save tylko na przedmioty i kase, wgrywasz , zbierasz wychodzisz do menu i sprzedajesz itd. Jesli chodzi o broń i ammo to jak się wystrzelasz z jednej pukawki to gra podrzuca ammo do niej randomowo częściej niż do innych. Poza tym jak znajdziesz nową broń[patrz spoiler] to masz ammo full i sprzedając broń zostaje po niej pełny magazynek ammo w inwentarzu. Edytowane 10 Marca 2009 przez hayami Cytuj Odnośnik do komentarza
Super Big Boss 1 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 I tak nie trzeba się bawić w takie coś, bo po przejściu gry można odblokować giwery z infinite ammo Dla noobów fajne rozwiązanie, przynajmniej dadzą rade skończyć grę na Veteranie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi