Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kopie zapasowe na GCN

Featured Replies

Opublikowano

Ale jeżeli kupię na alledrogo gamecuba z xeno 2 i na przykład 30 grami to potem coś się nie z(pipi)ie i czy nie będę musiał trymować na nowo bo konsolce się odwidzi czytać płyt ?

Bo poluję na jakąś aukcję gacława po przeróbce ale już z grami .

Stwierdziłem że nie dam za dwie gry 400 zł . Wiadomo o jakie chodzi :P

• Odpowiedzi 65
  • Wyświetleń 146,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ale jeżeli kupię na alledrogo gamecuba z xeno 2 i na przykład 30 grami to potem coś się nie z(pipi)ie i czy nie będę musiał trymować na nowo bo konsolce się odwidzi czytać płyt ?

Owszem, tak sie moze stac. Trymowanie laserka jest proste, choc nieco upierdliwe. Zwlaszcza jak masz chipa wyprowadzonego na zewnatrz - trzeba uwazac zeby nie urwac jakiegos kabelka.

Prawdopodobnie jutro, pojutrze bede mial na handel Gacka, przerobionego przeze mnie chipem Xeno, z zainstalowana nowiutka obudowa na duze DVD, laserek idealnie ustawiony na plyty DVD-R SONY - :). Zainteresowany?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Owszem, tak sie moze stac. Trymowanie laserka jest proste, choc nieco upierdliwe. Zwlaszcza jak masz chipa wyprowadzonego na zewnatrz - trzeba uwazac zeby nie urwac jakiegos kabelka.

Prawdopodobnie jutro, pojutrze bede mial na handel Gacka, przerobionego przeze mnie chipem Xeno, z zainstalowana nowiutka obudowa na duze DVD, laserek idealnie ustawiony na plyty DVD-R SONY - :). Zainteresowany?

A propos konsolki: Kolega chciałby zakupić tego GameCuba ,niestety ma jakieś problemy z wysyłaniem postów i pemek więc wysyła na misje "pokojową " mnie. Jeżeli jesteś zainteresowany sprzedażą to napisz pmkę i skontaktuję cię z chętnym do kupna kolegą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zamierzam kupić GameCube'a z chipem. Na co powinienem zwrócić uwagę? Na chwilę obecną można dostać tylko konsole z Xeno 2 (z innym chipem raczej ciężko). Swego czasu czytałem, że Xeno to raczej badziew i lepiej kupić Qoob lub Viper. Czy warto kupować konsolę z Xeno (nie posypie się szybko albo coś)?

Opublikowano
Zamierzam kupić GameCube'a z chipem. Na co powinienem zwrócić uwagę? Na chwilę obecną można dostać tylko konsole z Xeno 2 (z innym chipem raczej ciężko). Swego czasu czytałem, że Xeno to raczej badziew i lepiej kupić Qoob lub Viper. Czy warto kupować konsolę z Xeno (nie posypie się szybko albo coś)?

Ja miałem Xeno 2 i nie było z nim problemów. Z reszta nawet jak się zepsuje, to nowy kupisz za grosze.

Opublikowano

viper ma więcej errorów mimo że niby powinien je niwelować , xeno + płyty xtreme z hipermarketu real =miód

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Sprawa taka. Gacek łyka mi tdk, ale nagrane na max (x16). Konsola mi się zjedzie przy takim graniu. Kupiłem więc minidisca (chyba także TDK, nie pamiętam) i nagrałem na max (x4). I tu już czytać przestało. Znaczy się testować, trymować i kręcić, czy jest jakieś precyzyjniejsze rozkminienie sytuacji?

Opublikowano

nie ma innej rady jak tylko trymowanie [podkrecanie] lasera... najlepiej nastaw sie na tylko jeden rodzaj plyt i ustaw laser pod nie ;]

Opublikowano

Sam używam mini DVD-R TDK i konsolka łyka backupy bez problemu, nagrywam x4 (owszem wolno , aczkolwiek już dawno obalono mit że wolniej=lepiej), szybkość nagrywania nie ma żadnego związku z prędkością odczytu, mniej błędów PI/PO znajdziesz na płycie wypalonej x16 niż x4 (program DVDinfo pro - polecam). Kwestia trymowania lasera to bardzo indywidualna i delikatna sprawa, zasada jest taka że ustawiasz laser pod jeden rodzaj płyt i tego się trzymasz, największą rolę natomiast gra wypalarka. Do swojego pierwszego gacka wlutowałem qoob sx (niebagatela 175 zł z przesyłką) a backupy smażyłem jakimś biednym Lite-on'em , gry chodziły nieźle ale do czasu, po czterech miesiącach laser wyzionął ducha ...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nagrałem 5 gier na TDK Mini DVD-r. Gacek łyka je bez problemu, bez kręcenia przy laserku. Jedynie w Zeldzie TP wywala mi ciągle error <_<. Nie wiem dlaczego skoro reszta działa bez problemu. Na Zeldzie najbardziej mi zależało.

Opublikowano

czasami error zależy od samego obrazu gry , mario sunshine za cholere nie chciał mi się włączyć nawet do menu

Opublikowano

Też miałem problem z zelda: tp. Zmieniłem płyttki z verbatimów na duże tdk i działa jak należy. A zdarzały się zwisy już po 20 minutach gry,

Opublikowano

Zelda nagrana na dużych Verbatimach działa bez problemu, tak jak i inne gry. Gacek ma problem z dużymi Philipsami, po paru minutach wyskakuje error. Ważne że chodzi większość na mini dvd tdk i dużych verbach bez trymowania lasera.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

cos tam mozna niby zrobic przy pomocy armax drive'a... zainwestuj w chipa [maly koszt].

co do trymowania lasera to raczej zawsze trzeba to robic, bo w koncu wypalane plytki to co innego niz tloczone, a gacek lubi troszke szalec na wypalanych plytkach