Jump to content

Komiks w Sieci

Recommended Posts

• 3 years later...
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Meh, kolejny sredni event bedzie. Tylko Immonen to jako tako uratuje.

Jest wiele ciekawszych komiksow w sieci. Nawet ciulowy Spawn jest teraz interesujacy, ze wzgledu na fakt, ze od 4 numerow rysuje go polski dzieciak.

Posted (edited)

ja po przeczytaniu również nie

już prologue był lepszy, ale nie dziwota bo pisał go brubaker, a nie ten patałach friction. cały jego run thora ssał pałę. jedyne na to co czekam to juggernout dzierżący młot i siejący rozpier.dol.

z nowych serii polecam "caligulę" i "hellrisera" (pisany przez barkera). jeszcze "echoes".

Edited by tk___tk
  • 1 month later...
  • 8 months later...
  • 1 month later...
  • 2 years later...
Posted (edited)

Nie wiem czy dobry temat, ale mam pytanie. Zainstalowałem na tablecie freeware'ową wersję Comicrack. Wczoraj ładnie pięknie pobrałem i przeczytałem 3 tomy Outcast i nie było problemu, natomiast dziś pobrałem z tej samej strony inne komiksy i CR ich nie widzi. Sprawdzałem już chyba z 10 różnych i nic, mimo że mają takie samo rozszerzenie - cbz. Pobrałem z ciekawości jeszcze raz Outcast bo myślałem, że może darmowa wersja programu ma jakieś ograniczenia czy coś, ale powyższy komiks widzi i działa bez problemu. Ktoś wie ocb?

Edit: Na PC nie ma problemu z innymi komiksami  :scratch_one-s_head:

Edited by Luqat
Posted

nie wiem, mam nadzieje ze pomoglem. a jaki OS? w każdym razie twój post mógłby potencjalnie rozpocząć ciekawa dyskusje nt najlepszych appek do komiksow na urządzenia mobilne...

Posted

Nie pomogłeś, ale dzięki za posta ;) Pomogłem sobie sam przeinstalowując appkę, widocznie coś się zbiesiło. W każdym razie teraz działa. OS to android jakby ktoś się zainteresował. Natomiast co do apek komiksowych to nie mam porównania bo wcześniej nie korzystałem z takowych, jako że wolę papier, ale Comicrack mogę polecić bo jest lekki, intyicyjny, ma sporo opcji, obsługuje wiele formatów no i jest za free. No, a znalazłem tą appkę po tym jak szukając informacji o Outcast znalazłem cyfrową wersję komiksu, który zresztą polecam. Przed chwilą skończyłem z kolei lekturę Nocnego Kierowcy i również rekomenduję, bo historia zacna B-)

• 1 year later...
Posted

Pewnie na nowo Ameryki nie odkryję, bo ci co siedzą w temacie pewnie już wiedzą(a do tego kącika też niespecjalnie wchodziłem). Ale kilka tygodni temu odkryłem anglojęzyczną stronę http://www.readcomics.tv/ . Fpisdu komiksów online: Marvel, DC, Dark Horse i wiele innych. Większość z nich to kompletne serie. Ale iskra która na nowo rozpaliła moje zamiłowanie do komiksów to strona http://cmro.travis-starnes.com/ (czytanie płatne). Jest tam lista komiksów ustawiona chronologicznie wg.wydarzeń w świecie Marvela. Czyli linia pokazująca w jakiej kolejności czytać wszystkie serie i crossovery. Gdy Marvel wszedł do Polski w latach 90', czytając serie wkurzałem się widząc adnotacje do bieżącej sytuacji że np."wydarzenia miały miejsce w oryginalnym Spider-Man #388". Tutaj spełnia się mokry sen maniaków. Zacząłem od pierwszego komiksu FF4 z 1961r. Pierwsze komiksy wieją sandałem, ale warto poznać korzenie mimo wszystko. Wsiąkłem jak mały kaziu.