Jump to content

Emulacja gier na Xboksa

defjam

Recommended Posts

Posted

witam moj problem wyglada nastepujaco i tyczy sie wszystkich gier(tak mi sie wydaje) w moim przypadku jade empire ,

wlaczylem gre zrobilem update wszystko ok ,poczatek gry i trening w nim trzeba urzyc czarnego guzika który jest na padzie od pierwszego x-a ale na 360-tce go juz nie ma wiec stoje w miejscu nie wiem jak to obejsc czy jest na to jakis sposob??

• Replies 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted
witam moj problem wyglada nastepujaco i tyczy sie wszystkich gier(tak mi sie wydaje) w moim przypadku jade empire ,

wlaczylem gre zrobilem update wszystko ok ,poczatek gry i trening w nim trzeba urzyc czarnego guzika który jest na padzie od pierwszego x-a ale na 360-tce go juz nie ma wiec stoje w miejscu nie wiem jak to obejsc czy jest na to jakis sposob??

przyciski RB i LB zastapily bialy i czarny guzik.

• 2 months later...
Posted

Siemka!

Mam pytanie jako laik w tych sprawach O_o Mam X-a360 i możliwość podłączenia do internetu, a chciał bym zagrać w grę ze starego X-a, a konkretnie DOA3. Słyszałem że coś trzeba wgrać czy coś takiego, ale niestety nie mam pojęcia co mam zrobić... Bardzo był bym wdzięczny za pomoc i z góry dziękuje za odp ;]

Pozdro 4 ALL!

• 3 weeks later...
Guest MasterShake
Posted (edited)

gral ktos w silent hill 2? Kurde dzwiek jest ale obrazu brak i na component i na rgb. Wie ktos czemu?

Edited by MasterShake
Posted (edited)
Siemka!

Mam pytanie jako laik w tych sprawach O_o Mam X-a360 i możliwość podłączenia do internetu, a chciał bym zagrać w grę ze starego X-a, a konkretnie DOA3. Słyszałem że coś trzeba wgrać czy coś takiego, ale niestety nie mam pojęcia co mam zrobić... Bardzo był bym wdzięczny za pomoc i z góry dziękuje za odp ;]

Pozdro 4 ALL!

przedewszystkim musisz miec dysk twardy, a nie podales jaka masz wersje konsoli. bez dysku nie pojdzie.

gral ktos w silent hill 2? Ku.rwa dzwiek jest ale obrazu brak i na component i na rgb. Wie ktos czemu?

mialem tak samo w Oddworld: Munch's Oddysee. niby dzwiek byl, ale tylko background i to jakos mega cicho.

moze cos skiepscili przy emulatorze. bo gralem w inne pozycje i wszystko smigalo jak trzeba.

Edited by jiloo
Guest MasterShake
Posted

pogrzebalem po necie i sh2 kiedys dzialal a teraz nie ;f . NA x wyszlo tylko inner fears czy jeszcze jakas wersja?

• 1 month later...
Posted

zastanawiam się, czy odpalając grę z xboxa na 360 poprawia się framerate ? Powiedzmy tam gdzie jakaś gra nie domagała miejcami, czy na 360 też będzie zwalniała w tych samych miejscach ?

Guest MasterShake
Posted

watpie, jak gralem w fable to mi tak klatkowalo ze podziekowalem. Ale moze poprawili, sprawdzalem w styczniu 2007.

Posted

ehh m$..... to może inaczej. Wie ktoś jak chodzi fable po tych nowych apdejtach ? Chociaż przeszedłem tą grę pare razy, nadal mnie do niej ciągne a konsoli już nie mam.

Posted

Panowie, to jak wkońcu jest z tym Shenmue 2 ?? Bo BRADZO chciałbym znowu zagrać w to cudo, ale widząc jak zachowuje sie np. flagowe Halo 2 (jakieś zonki z niebem itp, ogólnie rozdziałka, rozciągnięcie, słabe kolory) to sie zastanawiam, a kabel VGA coś przeszkadza w Shenmue ? (bo Halo 2 nie odpalisz na VGA w multi). Jak ktoś ma jakieś doświadczenia to podzielcie się plz., bo chciałbym kupić ale nie wiem czy warto...chodzi oczywiście o kwestie techniczne (X360 + LCD + VGA + gra z X1)..

Guest MasterShake
Posted

ale co z shenmue ? Mam i dziala

Posted (edited)
a jak sprawa wyglada z sw kotor2? jakies problemy?

Tragedia. Przejście Peragusa to koszmar. Loadingi strasznie długi, gra klatkuje nawet jak chodzisz, bo w czasie walki to spada do SERYJNIE 5 fpsów. Do tego dźwięk jest skaszaniony i lubi często się gubić. Doszedłem do Telos (po wielu mękach) i zrezygnowałem. Wolę w to grać już na PC, tam przynajmniej lepiej chodzi. Jak mi nie wierzysz, to poczytaj oficjalne forum. Tam to ludzie mają dopiero problemy. Wolę nie wiedzieć co jest, jak się dojdzie do dalszych planet, pewnie jeszcze gorzej.

Edited by Jacobss
  • 1 year later...
Posted

sprawdzalem, tam jest tylko "restless dreams" a inner fears jest podobno tym samym tylko z inna nazwa (wersja na uk czy jakos tak). Ale czy pojdzie na pewno?