Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatnio widziałem/widziałam...

Featured Replies

Opublikowano
Nocny pociąg z mięsem - 1/10, po 40 bardzo długich minutach przewinałem do napisow koncowych.

Fajna rozwalanka, świetny klimat i niezłe (przynajmniej dla mnie) zakończenie. 7+/10.

• Odpowiedzi 15,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mad Max (2015) nie rozumiem zachwytu nad tym filmem, fabuła kiepska jak cholera, niektóre efekty tak tragiczne, że aż w oczy razi (wątpię, aby taki był zamiar reżysera), główny bohater tragiczny jak

• Mad Max: Fury Road/Mad Max: Na Drodze Gniewu (2015) - Pierwsza bomba prawdy: To nie jest film 10/10. Dlaczego? O tym w rozwinięciu.   Przychodzi taki moment w życiu człowieka, że ma już dość tych ws

• Gran Torino - o ja je.be co to ma być. Przekoloryzowana twardość Clinta, chińczyk z downem (scena jak tłucze w drzwi od piwnicy to jest maciek jak malowany), zamulasta historia. Jedyny plus to chyba k

Opublikowano

Persepolis (2007) - ciekawy pomysł realizacyjny i temat... dobry kawałek kina, ale to nie moja estetyka, więc zachwytów nie ma:)

Terminator Salvation (2009) - dobre współczesne kino akcji. Dużo się dzieję, ładnie wygląda [sFX i kolorystyka],wszystko dookoła ładnie wybucha i bosko brzmi. Reszta nierówna, czasem lepiej czasem gorzej- montaż, gra aktorska, scenariusz.

Pineapple Express (2008) - Seth Rogen, trawka, mafia i jest całkiem śmiesznie.

China Blue (2005) - dokument o chińskich fabrykach produkujących nasze jeansy...tu nie ma co gadać - to trzeba zobaczyć.

Reservoir Dogs (1992) - klasyk... komentarz zbędny:)

Some Kind of Monster (2003) - hmm dobre, szczere i... co ciekawe [przynajmniej dla mnie] stanowi integralną część albumu St. Anger - po tym filmie ta płyta nabiera innego "smaku".

X-Men Origin Wolverine (2009) - Jestem fanem Logana i spółki, ale to to jest rozczarowanie... a miało być tak pięknie - adaptacja "Weapon X" Windsor-Smitha i hit murowany:)

Manufactured Landscapes (2006) - jak w przypadku China Blue... słowa to za mało... trzeba obejrzeć

Opublikowano

Reservoir Dogs - też ostatnio zaliczyłem, plusów za dużo żeby wymieniać, niektóre sceny ostro zachodzą w pamięć

( Pan Blonde i jego tortury w rytm muzyki :] ), szkoda tylko że nie pokazano samej strzelaniny w banku i tego co się stało z Panem Blue.

Terminatora mam nadzieje jutro przyjąć na klatę, więc zobaczymy czy warto było ruszyć dupsko do kina :]

Opublikowano
Terminator. Ocalenie - Przed chwilą wróciłam z seansu. Nie podobał mi się. Balas, szkoda było kasy.
Opublikowano

Being John Malkovich - 4/10 <_<

Frost Nixon 7/10

Training Day 8/10

The Untouchables 8/10

Opublikowano

Uśpieni / Sleepers (1996) - Swietny dramat w grubej obsadzie - Bob De Niro, Kevin Bacon, Brad Pitt, Dustin Hoffman. Film opowiada o czwórce kumpli, ktorzy dorabiaja sobie u pewnego gangstera. Do tego utrzymuja bliskie relacje z ksiedzem (De Niro), ktory probuje ich skierowac na uczciwa droge. Niestety nie udalo sie i przez pewien czyn trafiaja do poprawczaka gdzie ich zycie zmienia sie w pieklo, z ktorego prawdopodobnie nigdy nie uciekna. Pozniej, jako juz dorosli ludzie obmyslaja plan zemsty.

Bardzo dobry film. Polecam.

8 na 10

Opublikowano

Snejk jak ty polecasz to będzie dobry :) Już "załatwiam". No i De Niro :wub:

Wielki Szu - Polski klasyk o pokerze, zdradzie, nienawiści, miłości, wielkich pieniądzach, a wszystko to w czasach PLR'u. Świetna gra aktorska, szczególnie Pieczyńskiego jako nadpobudliwego taksówkarza. 7/10

Opublikowano

Wanted - fajne kino akcji, swietne efekty kul , troche 'bajka', ale dla rozluznienia moze byc :)3+/6

The Bank Job - lubie , naprawde lubie takie filmy.Historia na faktach, o obrabowaniu banku (a jakze :]) z

tym panem:

jason-statham.jpg

nie bede nic wiecej pisal, o samej kradziezy itp, gdyz to moze tylko zniszczyc film ;]

warto

5/6

Edytowane przez banny

Opublikowano

Deathnote dla mnie 9/10 z początku trochę zamułka ale potem się rozkręca jak ktoś lubi japońskie kino to obowiązkowo .

Opublikowano

S.Darko - Donnie Darko mi sie bardzo podobal, ale opowiesc o siostrze jest slaba, film jest strasznie nudny, jedynie muzyka na plus no i moze aktora grajaca Samanthe dała rade

Opublikowano
Deathnote dla mnie 9/10 z początku trochę zamułka ale potem się rozkręca jak ktoś lubi japońskie kino to obowiązkowo .

Nieeee, anime 10x lepsze.

Żyj szybko, umieraj młodo - Fajny film, fajna muza, fajny klimat i pomysły. Fajny film.

Cztery pokoje - jedynie ostatni wątek Tarantino rządzi, poprzednie (z Madonną, Banderasem) do pieca. Tim Roth zagrał jakoś tak średniawo.

Joe Black - Przydługawyyy, ale Pitt zagrał mistrzowsko. Można obejrzeć we dwoje.

Big Lebowski - kocham ten film, genialne dialogi, jeden z najbardziej lekkich filmów jakie widziałem no i postacie rządzą.

Opublikowano
Wielki Szu 7/10

:o ja widziałem ten film i nigdy nie dałbym 7, PSY są na 7 ale nie do ścierwo. No chyba ze tobie pomyliły się tytuły. tobie chodziło Konsula brzmi trochę podobnie.

poster-200.jpg

Opublikowano

Nowicki, już wiem który to gościu. 52 Dębiec zrobił jeden kawałek pod ten film.

Jak byłem mały to w czarno białym biazecie jeszcze te stare filmy oglądałem, kiedyś to było kino a dziś :/ Jeszcze Trójkąt Bermudzki jest ok, mniej wiecej tej samej klasy co te dwa filmy, Wielki Szu i Konsul.

9871b23ab862280fe467bd5a6c771e57.jpg

Opublikowano

Klątwa 3 - w maksymalnym skrócie, (pipi). 2/10

Z każdą częścią jest coraz gorzej.

Opublikowano
Gra aktorska na poziomie rekonstrukcji zdarzeń w polskim magazynie "997" w latach 80-90. Odradzam wszystkim! Plastikowe, skośne ludziki z zerowym wyrazem twarzy, ogląda się to jak ulicę sezamkową. Drugiej części już nie zdzierżyłem- usnąłem po 10 minutach.

Opublikowano
Wanted - długo się za to zabierałem, spodziewałem się jakiegoś mega durnego, naładowanego kiczem i dennym scenariuszem filmu, a dostałem... naprawdę wciągające kino akcji z całkiem nie najgorszą fabułą. Zdziwko. Jest efekciarsko, jest brutalnie, z kilkoma ciekawymi zwrotami, a do tego z gołym tyłkiem Angeliny, więc jest bardzo dobrze. 8/10
Opublikowano
Wanted - długo się za to zabierałem, spodziewałem się jakiegoś mega durnego, naładowanego kiczem i dennym scenariuszem filmu, a dostałem... naprawdę wciągające kino akcji z całkiem nie najgorszą fabułą. Zdziwko. Jest efekciarsko, jest brutalnie, z kilkoma ciekawymi zwrotami, a do tego z gołym tyłkiem Angeliny, więc jest bardzo dobrze. 8/10

Tak samo oceniłem:) Byłem ostatnio na Antychryście, a o moich wrażeniach można tu: http://dkc.blox.pl/ poczytać... 9/10

Opublikowano

Terminator - Se odświeżyłem bom dawno nie widzial. Efekty sie postarzaly. Najbardziej to widac na animatronicznym pysku Arnolda, ale klimat osaczenia i terroru pozostal ten sam co kiedys. Krew, przemoc, fucki. Kiedys mogli nakrecic powazny thriller sajens fikszyn z elektornicznym morderca. Az przykro patrzec, ze juz takich filmow sie nie robi vide T4 z pg13.....

9/10

Opublikowano

WarGames

Ten z 1983 roku. Tak pomyślałem że warto było by zrobić dobry Remake. Oryginał już tylko lekko trzyma w napięciu. A pomysł jest rewelacyjny, a dzisiejsza technologia wow, można by dać popis możliwości.

Opublikowano

Elektroniczny Morderca 2 - Co za film! CO ZA FILM!!! Niesmiertleny klasyk. Nigdy mi sie nie znudzi. Tyle lat minelo, a efekty nadal kopią dupe. Kazda scena akcji niszczy, pojedynki T800 z T1000 tu synonim kultu, fabula caly czas mega interesująca mimo, ze zna sie ja na pamiec no i zakonczenie przy ktorym zawsze sie wzruszam. Film kompletny. 10/10 Nigdy nie bedzie lepszego Terminatora.

bardzo rozbawila mnie scena tuż po pokonaniu T1000, w ktorej Arnold wstaje i mowi - I need a vacation :) Nie wdzialem jej wczesniej. Dopiero teraz obejrzalem Pełną wersje filmu

Opublikowano
Sex w wielkim miescie - co za crap :ASD 1/6

Taa, byłem na tym rok temu w kinie za namową wiadomoczego. Nie tylko ja sie zawiodłem. Koleś pare rzędów przede mną usiadł z wielką paczką chustek. Ani nie zwalił, ani sie nie popłakał, taki z tego film. Ni w ch.ja ni w nos. 1/10

Opublikowano
Uśpieni / Sleepers (1996) - Swietny dramat w grubej obsadzie - Bob De Niro, Kevin Bacon, Brad Pitt, Dustin Hoffman. Film opowiada o czwórce kumpli, ktorzy dorabiaja sobie u pewnego gangstera. Do tego utrzymuja bliskie relacje z ksiedzem (De Niro), ktory probuje ich skierowac na uczciwa droge. Niestety nie udalo sie i przez pewien czyn trafiaja do poprawczaka gdzie ich zycie zmienia sie w pieklo, z ktorego prawdopodobnie nigdy nie uciekna. Pozniej, jako juz dorosli ludzie obmyslaja plan zemsty.

Bardzo dobry film. Polecam.

8 na 10

10/ 10. Mój ukochany film. Bardziej wzruszającego filmu nie widziałam.