Daffy 10 529 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 A jakie wrażenia masz z samej gry ?? spełnia oczekiwania póki co?? czy raczej drobne rozczarowanie ? PS. głównie chodzi mi o to jak rozwija sie fabuła czy od początku stoi na wysokim poziomie. Gra nie rozczarowuje,sama rozgrywka dzięki 3d kamerze i celowaniu znad ramienia nadaje serii nowy wymiar rozgrywki.Do tego świetnie steruje się MKII który robi jako urządzenie służące do rekonesansu nowego terenu.Można zabrać każdą broń w grze,od przeciwników itp z tym,że niektóre mają blokadę,którą za odpowiednią kasę odblokuje Drebin.Kasa to punkty zdobywane za zbieranie itemów i amunicji.Bronie można modyfikować-tłumiki,lunety,latarki,granatniki itp mnóstwo bajerów. fabuła na razie spokojna choć podana w mistrzowski sposób ,czuć w powietrzu ,że zaraz się rozkręci(w sumie dalej jestem w trakcie wykonywania głównego celu przyjazdu na Bliski Wschód). Gra nie rozczarowuje ani trochę,ba gameplayowo i pod względem oprawy A/V jest lepiej niż się spodziewałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Do osób które grają. Jest jakoś wyjaśnione skąd Solid zna CQC? Solid już zna CQC od czasów MGS z PSX. Wtedy to nazywali CQB, a nie wyglądało tak jak teraz z powodu ograniczeń sprzętowych. Nieprawda. CQC jest oparte o nóż, którego Solid jak sam twierdzi nienawidzi. Kojima mógł się pokusić o jakieś wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Ficuś takie małe pytanie, czy odniosłeś wrażenie ze pierwszym cut scenkom na bliskim wschodzie brakuje jakby troche płynności, nie zebym narzekał ale chciałem wiedziec czy tez tak masz? Cutscenki na moje oko chodzą idealnie płynnie.Sama gra również nie zwalnia ale widać ,że w zamkniętych lokacjach,pokojach tak jakby przyśpiesza(pewnie wtedy jest 60fps a normalnie coś ponad 30fps co i tak daje wrażenie płynności obrazu).Uprzedzam ewentualne pytanie-gra nie chodzi jak GTA4-jest płynniejsza i to bez dyskusji A jakie wrażenia masz z samej gry ?? spełnia oczekiwania póki co?? czy raczej drobne rozczarowanie ? PS. głównie chodzi mi o to jak rozwija sie fabuła czy od początku stoi na wysokim poziomie. najwięksi znawcy którzy znaja główna oś fabuły i wiedza jak sie kończa wszystkie watki uważaja ze RIP: The Metal Gear Series 1987-2001 Ja tez mam watpliwości ale wypowiem sie wiecej jak zobacze całość... Cytuj Odnośnik do komentarza
jasiumaster 1 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Ficuś i Jakim nie minęliśmy sie dzisiaj w sklepie extrema? Pozdrawiam:) Sprawdzaliście już może MGSa online? Hmmm.... Co do fabuły to w Neo + pisało iż jest bardzo dobra a i wszystkie niejasności lub też dziwadła w stylu Vampa są dobrze i nie na siłę wyjaśnione... Edytowane 11 Czerwca 2008 przez jasiumaster Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 wiecie moze czy gra jest dostepna juz w sklepie PE? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gogiel 1 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Mam i gram. Poziom Hard to naprawde sporo wkur**ania się. Chyba trochę przesadzili z tym, że przeciwnik może Cię dostrzec leżącego ze sporej odległości. Wszystkim, którzy będą dopiero grali polecam oglądanie Sunny. Dziecko jest świetne. Dobra wracam do grania. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Hmmm.... Co do fabuły to w Neo + pisało iż jest bardzo dobra a i wszystkie niejasności lub też dziwadła w stylu Vampa są dobrze i nie na siłę wyjaśnione... Tylko wyjasnienia głównych watków moga rozczarować, sami zobaczycie, a niektóre rzeczy sa niezle naciagane przez Kojime, fabula nie jest tez tak bardzo filozoficzna jak ta z MGS2... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gogiel 1 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 wiecie moze czy gra jest dostepna juz w sklepie PE? Taj gra już jest dostępna. dziś do mnie dzwonili. Cytuj Odnośnik do komentarza
jasiumaster 1 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Hmmm.... Co do fabuły to w Neo + pisało iż jest bardzo dobra a i wszystkie niejasności lub też dziwadła w stylu Vampa są dobrze i nie na siłę wyjaśnione... Tylko wyjasnienia głównych watków moga rozczarować, sami zobaczycie, a niektóre rzeczy sa niezle naciagane przez Kojime, fabula nie jest tez tak bardzo filozoficzna jak ta z MGS2... Już znasz całą fabułę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Ficuś i Jakim nie minęliśmy sie dzisiaj w sklepie extrema? Pozdrawiam:) Sprawdzaliście już może MGSa online? Ktoś tam stał w kolejce za nami,tak więc pozdrawiam A MGO nie sprawdzałem,Jakim pewnie też nie To jest grzech grać online mając tak świetnego singla do dyspozycji BTW zobaczyłem 3 razy to intro-za każdym razem inne-co to ma być do jasnej ciasnej?nie rozumiem jego wizji i przesłani(o ile ma takie ). Edytowane 11 Czerwca 2008 przez Ficuś Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Hmmm.... Co do fabuły to w Neo + pisało iż jest bardzo dobra a i wszystkie niejasności lub też dziwadła w stylu Vampa są dobrze i nie na siłę wyjaśnione... Tylko wyjasnienia głównych watków moga rozczarować, sami zobaczycie, a niektóre rzeczy sa niezle naciagane przez Kojime, fabula nie jest tez tak bardzo filozoficzna jak ta z MGS2... Już znasz całą fabułę? sprawa The Patriots, motyw Liquid Ocelota, postać Big Bossa, o tym wszystkim wiem jak sie to wszystko kończy... wiem o wszystkich postaciach z gry, kto gine, kto przezyje itd. a reszta z tej gry nie jest az tak wazna na tle tych 3 najważniejszych rzeczy o których mówie powyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Jaaa ficek i rezta mam fajną nowinkę- włączjąc Online musimy... ściągnąc (pipi)ego patcha- chyba takiego samego jak w becie. Nawet nie zaczałem chociaz może powinienem, bo jeśli jutro mają być takie cyrki jak przy becie to ja dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) INFO dla tych co mają-odpalcie MGO i ściągnijcie patcha.Jutro jak cały świat się rzuci pewnie będzie podobny cyrk z jego ściąganiem jak było przy becie edit.hehe jakimiec skubaniec mnie uprzedził edit2-ściągaj z http to w 1,5 minutki Ci sciągnie patcha i będziesz spokojniejszy o cyrk jaki był z betą Edytowane 11 Czerwca 2008 przez Ficuś Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Aaa czyli nie jest to kilkuset megowa kobyła jak przy becie? Uff:d Po meczyku ale:D Cytuj Odnośnik do komentarza
jasiumaster 1 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Hmmm.... Co do fabuły to w Neo + pisało iż jest bardzo dobra a i wszystkie niejasności lub też dziwadła w stylu Vampa są dobrze i nie na siłę wyjaśnione... Tylko wyjasnienia głównych watków moga rozczarować, sami zobaczycie, a niektóre rzeczy sa niezle naciagane przez Kojime, fabula nie jest tez tak bardzo filozoficzna jak ta z MGS2... Już znasz całą fabułę? sprawa The Patriots, motyw Liquid Ocelota, postać Big Bossa, o tym wszystkim wiem jak sie to wszystko kończy... wiem o wszystkich postaciach z gry, kto gine, kto przezyje itd. a reszta z tej gry nie jest az tak wazna na tle tych 3 najważniejszych rzeczy o których mówie powyżej... Obawiałem sie tego troche:/ Czasami lepiej żeby niektóre kwestie zostały niedopowiedziane... ale myślę że nie będzie aż tak źle. W sumie Kojima ma talent do "przyrządzania" odpowiednio swoich historii. Np. motyw z ręką w MGS2 gdy Liquid przejmuje kontrole - patrzac z boku to troche głupi motyw i oderwany od rzeczywistości, mnie zato w pewnym sensie oczarował.... i ten głos Liquida z MGSa - od razu przypomniały się dobre czasy..... Szkoda że nie będzie tego głosu w MGSie 4:( Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Hmmm.... Co do fabuły to w Neo + pisało iż jest bardzo dobra a i wszystkie niejasności lub też dziwadła w stylu Vampa są dobrze i nie na siłę wyjaśnione... Tylko wyjasnienia głównych watków moga rozczarować, sami zobaczycie, a niektóre rzeczy sa niezle naciagane przez Kojime, fabula nie jest tez tak bardzo filozoficzna jak ta z MGS2... Już znasz całą fabułę? sprawa The Patriots, motyw Liquid Ocelota, postać Big Bossa, o tym wszystkim wiem jak sie to wszystko kończy... wiem o wszystkich postaciach z gry, kto gine, kto przezyje itd. a reszta z tej gry nie jest az tak wazna na tle tych 3 najważniejszych rzeczy o których mówie powyżej... Obawiałem sie tego troche:/ Czasami lepiej żeby niektóre kwestie zostały niedopowiedziane... ale myślę że nie będzie aż tak źle. W sumie Kojima ma talent do "przyrządzania" odpowiednio swoich historii. Np. motyw z ręką w MGS2 gdy Liquid przejmuje kontrole - patrzac z boku to troche głupi motyw i oderwany od rzeczywistości, mnie zato w pewnym sensie oczarował.... i ten głos Liquida z MGSa - od razu przypomniały się dobre czasy..... Szkoda że nie będzie tego głosu w MGSie 4:( Co do Liquid Ocelota to sie zdziwisz i to bardzo... I nie chodzi o to ze Kojima niedopowiedział pewnych kwestii, on je po prostu przeinaczył.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Afroman 81 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Jak chce se pospoilerowac to robcie to na gg czy cus. Faktow nie podajesz ale wez przestan tu naprowadzac ludzi na to co sie wydarzy w grze. Nie dosyc ze gry jeszcze nie mam(a miala byc dzisiaj, koorva) to juz wiem ze cos z Ocelotem bedzie przeinaczone . Cytuj Odnośnik do komentarza
senman0 0 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Kupił już ktoś po nocnej premierze w ultimie MGS 4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Ufff. Gra wciąga jak odkurzacz. Zacząłem grać zaraz po meczu i skonczyłem przed sekundą. Jestem już w drugim rozdziale- pierwszy pęka w około 4 godziny na hardzie. Czyli- jesli komuś się nie podoba miejscówka na bliskim wschodzie to długo się z nia męczył nie będzie:D Drebina mam odblokowanego i motyw jest niezły. Broni maskrycznie duzo i w sumie od razu mamy dostep do zayebistych pukawek i ich ulepszeń. Tłumik zakupiłem od razu ahhh fajna ta gra:D Cytuj Odnośnik do komentarza
AngelOfDust 1 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Mam pytanie, do tych co grali. Niektórzy mogą je wziąć za spoiler, dlatego wrzucam w tagi: Wszystko można kupić u Drebina? Tzn. nie zdobywamy broni jak w poprzednich MGSach, gdzie trzeba było je znaleźć w jakichś zakamarkach albo krzakach? A jak ma się sprawa ze specjalnymi przedmiotami? Tylko bez spoilerowania . Cytuj Odnośnik do komentarza
theGrimReaper669 0 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 http://www.gametrailers.com/player/35051.html?type= gametrailers review Cytuj Odnośnik do komentarza
AngelOfDust 1 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Jeszcze jedno pytanie, tym razem do recenzji z GameTrailers: są jakieś spoilery? Jeśli tak, to jak duże? Korci mnie, żeby obejrzeć, ale wytrzymałem do premiery bez spoilerów, więc i recenzje sobie daruję, jeśli jakieś zawiera ;P. Cytuj Odnośnik do komentarza
theGrimReaper669 0 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Jeszcze jedno pytanie, tym razem do recenzji z GameTrailers: są jakieś spoilery? Jeśli tak, to jak duże? Korci mnie, żeby obejrzeć, ale wytrzymałem do premiery bez spoilerów, więc i recenzje sobie daruję, jeśli jakieś zawiera ;P. spoilery sa,powiem tylko ze ocena za fabule wzbudzila niemale kontrowersje Cytuj Odnośnik do komentarza
bombel77 0 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 a ja właśnie otrzymałem a zagram dopiero wieczorem ,nocka zarwana Cytuj Odnośnik do komentarza
theGrimReaper669 0 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 ja dostaje niedlugo,problem w tym ze mamy mecz reprezentacji wiec tez pewnie zarwie nocke Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi