Fab3r 4 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Mięsa w domu nigdy nie uzyskacie tak dobrego jak w budkach, no chyba że złapiecie jakiegoś dorodnego kota. Cytuj Odnośnik do komentarza
Saunter 3 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Apropo kebabów to jedyne słuszne robią prawdziwi Turcy zza zachodniej granicy. Kebab w przygranicznym Guben po prostu zamiata wszystkie jakie do tej pory jadłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Kebab z wrocławskiej Magnolii - również robiony przez prawdziwych turków, chrupiąca bułka, świetne sosy, pyszne mieso, jak na razie najlepszy jaki jadłem, polecam tam zajeść. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fab3r 4 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Miejscówki w Katowicach: Kebab House, Silesia - pyszny Koło Pałacu Młodzieży (chyba każdy zna tą budkę) - najbardziej za(pipi)iste kebaby i lachmadżuny jakie jadłem ul. Katowicka, koło kościoła (blisko mojego domu) - również robiony przez turków, pyszny Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukaszeq 0 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Bardzo dobre kebaby Warszawa Centralna: * Bosfor Kebab - tzw. "Ahmed" podziemia Centralnego przy zejściu z przystanku tramwajowego na Al. Jana Pawła II w kierunku Mokotowa. * Kebab Luksor - przy wejściu do Złotych Tarasów z poziomu -1, krańcowy korytarz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Salwacha 1 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 czyli jak zrobic dobry kebab. macie przepis na mieso? na placki? co dajecie do srodka? Wersja arabska: Szisz Kebab Składniki: 4 porcje 500 g jagnięciny 1 czerwona cebula, pokrojona w ósemki 1 zielona papryka MARYNATA: 1 cebula 4 łyżki oliwy z oliwek starta skórka i sok z 1/2 cytryny 1 rozgnieciony ząbek czesnku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki tymianku PONADTO: 4 chlebki pita kilka liści sałaty 2 pokrojone w plastry pomidory sos chili Opis przygotowania: 30 min. Jagnięcinę pokroić na kawałki. Przygotować marynatę: cebulę drobno posiekać, wycisnąć z niej sok (ściskając miedzy dwoma talerzykami), sok przelać do reszty składników na marynatę, wymieszać, dodać mięso, wymieszać i odstawić do lodówki na 2 godziny. Paprykę pokroić na kawałki. Mięso wyjąć z marynaty, nadziewać na szpikulce, na przemian z cebulą i papryką. Piec na gorącym grillu przez ok. 8-10 minut, polewając marynatą i często odwracając. Chlebki pita rozkroić, do każdego włożyć liść sałaty, zsunąć mięso i warzywa ze szpikulców, na wierzch położyć plastry pomidorów, skropić sosem chili i podawać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 501 Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Najlepszy kebab w Berline w dzielnicy Kreuzberg ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ .NIGDY niejadłem równie smacznego ^_^ ^_^ .Nie w jakiś wielkich centrach handlowych z kucharzem w wyprasowanym fartuszku tylko na Kreuzbergu,najlepiej w podrzędnej budzie(jak kemping wyglądają)Pyszoty Cytuj Odnośnik do komentarza
ojejcu 86 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 pizza po turecku w kurdyjskim Mezzogrill. Normalnie boskie. Idealne przyprawy, sosy, świeże surówki i masa mięsa z baraniny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figlarz 1 272 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Ja jeszcze dodam, że w Katowicach, zaraz koło budynku dworca (przy wejściu od strony Urzędu) jest NAJLEPSZY kebab w Polsce. Lepszego nie jadłem. Jestem tam stałym klientem. Nazywa się Tipaza Kebab. Na uczelni gość ma ksywkę "Mistrz". Słusznie Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.