Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytania na temat X360

Featured Replies

Opublikowano

A jak to jest z gwarancją X'a w przypadku kupna za granicą? Planuję kupić w UK (ciekawe bundle w atrakcyjnych cenach) i w razie padki, co będę musiał robić? Telefon do MS czy jak?

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 101,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Taki problem:   Wersja jasper i na oryg. wentylatorach przy procesorze graficznym wylatuje ciepłe/letnie powietrze zaś przy procku głównym letnie/chłodne. Jakiś czas temu zainstalowałem sobie wen

• Gość bigdaddy
    Gość bigdaddy

nie było jeszcze przypadku bana za dysk i MS nie może czegoś takiego zrobić. To jest dodatkowe akcesorium a nie mieszanie w konsoli. Zawsze ktoś z zestawów fm3, ff13, re5, mw2, itd. może sprzedac taki

Opublikowano
  • Autor

w UK 1 rok gwary...

reklamowac mozna normalnie jak kupione u nas, tylko roznica w okresie gwarancyjnym...

Opublikowano

takie pytanko/ciekawostka: swego czasu katowałem juz na X360 COD2 (PAL), po blisko rocznej przerwie ponownie kupiłem ten tytuł (także PAL, wer. angielska) i po odpaleniu go napis "Call of Duty 2" w zakładce "Osiągnięcia" został zmieniony na zestaw dziwacznie wyglądających krzaczków i 2 na końcu (jeden języków dostępny w X360 - znajomy twierdzi że to wietnamski).

Dlaczego? Jak to naprawić?

Edytowane przez Amer

Opublikowano
w UK 1 rok gwary...

reklamowac mozna normalnie jak kupione u nas, tylko roznica w okresie gwarancyjnym...

Ee.. Z tego co mi wiadomo, gwarancja producenta jest wszędzie taka sama, prawda..? Tzn. 3 lata na RROD i 2 na resztę.

Opublikowano

Mam pytanie "początkującego online" - gdzie tworzy się xboxową tabelkę widoczną u wielu graczy na forach internetowych ( na tym też ). Są tam te informacje w co się ostatnio grało, liczba osiągnięć, nick, obrazek itp. ?

Opublikowano
e chyba mijasz sie z prawda, sa SALONY gier z X360 jak i innymi konsolami, nie wiem czy w wawie akurat ale sa...

o wypożyczalniach na X0 nie slyszalem bo chyba neioplacalne by to bylo u nas, ale jest cos podobnego, wymiana na inny tytul za doplata, nawet taka forma lepiej wychodzi bo nie ma ograncizenia czasowego jak to w wypozyczaniu...

Kiedyś zastanawiałem się nad załozeniem takiej xboxowej kafejki to okazało się, że jest to nielegalne z prawnego punktu widzenia. Chodzi tutaj o licencje, że nie można bodajze pobierać opłata za granie w gry, czy jakos tak. Owszem, takze slyszalem, ze gdies moga istniec takei salony, ale ze to nielegalne.

Opublikowano
w UK 1 rok gwary...

Ee.. Z tego co mi wiadomo, gwarancja producenta jest wszędzie taka sama, prawda..? Tzn. 3 lata na RROD i 2 na resztę.

Prosiłbym o potwierdzenie lub wyprowadzenie mnie z błędu :) Patrzyłem na kilka sklepów w Polsce i jest w niektórych napisane, że "Gwarancja: 12 miesięcy". No to zaraz - w Polsce też tylko rok?!

Opublikowano
  • Autor

problem w tym ze co innego jest gwarancja sklepu (tak na prawde to nawet moze byc ona zerowa)

co innnego gwarancja producenta

a jeszcze co co innego reklamacja z tytulu niezgodnosci towaru z umowa

wiec nei mieszaj tych pojec, bylo juz 100 razy pisane o tym...

w UK gwarancja producenta jest 1 rok (3lata na 3ROD)

u nas gwarancja producenta jest 2 lata(3 na 3ROD)

i tak jest, koniec kropka...

Edytowane przez Juchy

Opublikowano

Czy każdy X360 Elite to Falcon?

EDIT: OK, wygooglowałem - tak samo jak w przypadku Premiumów, trzeba szukać magicznego "175W" :)

Edytowane przez Tigro

Opublikowano

Czy to normalne że xbox od czasu do czasu się zawiesi? Po prostu taki freez ekranu i nic nie da się zrobić (widać co jest na ekranie ale nie da się ruszać, płyta w napędzie normalnie się kręci).

Opublikowano

Tak. Niuestety tak. U mnie konsola ma dogoden warunki w kwestji chłodzenia a jednak juz ze dwa razy mi sie zawiesiła.

Opublikowano

Co do salonów gier z xboxami to jest to chyba legalne gdyż na krupówkach w Zakopanym jest kafejka z 4x 360 i 2x ps3 ,ceny są z kosmosy bo:

1h z jednym padem=7zl

1h z dwoma padami 11zł

Biblioteka gier jest ogromna na x360 wyliczylem 70 tytułów!

Opublikowano
Czy to normalne że xbox od czasu do czasu się zawiesi? Po prostu taki freez ekranu i nic nie da się zrobić (widać co jest na ekranie ale nie da się ruszać, płyta w napędzie normalnie się kręci).

Zależy w jakim momencie. Gra, szperanie w Guide, dash?

Opublikowano

Zależy w jakim momencie. Gra, szperanie w Guide, dash?

W grach, nigdzie indziej mi się nie zawiesił, tylko w grach się zdarza (dwóch różnych grach).

Opublikowano

Mi sie zawiesil 2 razy przy Burnocie, w momencie kiedy loadowałem stan gry, przy wyborze samochodow. W innych grach wszystko jest ok, wiec mysle ze to wina gry, a nie konsoli.

Opublikowano

cholerka mam takie pytanie. Wczoraj zauwazylem ze w ciagu dnia konsola musiala nie wiem jaki cudem moze pradu nie bylo w domu czy jak - zresetowala mi sie data i mialem rok 2007 albo 2005. oczywiscie wszystko pozniej zmienilem na current date ale moje pytanie jest takie czy teraz moze byc zapisane ze niby gralem w gre wczesniej (chodzi mi o GTA4) czyli wlasnie w 2005/07 roku:/

pierwsze uruchomienie GTA4 mialem na konsoli na pewno data byla ok bo 29 april ale czy moze to teraz miec jakies konsekwencje w postaci bana czy cos???

Opublikowano

Przecież to logiczne że nie grałeś w GTA IV w 2005 roku. Była taka grozba od strony R* ale to tylko na tych co grali w grę powiedzmy 3 dni przed premierą. Ale to i tak tylko straszenie, o żadnych banach nie słychać.

Opublikowano
cholerka mam takie pytanie. Wczoraj zauwazylem ze w ciagu dnia konsola musiala nie wiem jaki cudem moze pradu nie bylo w domu czy jak - zresetowala mi sie data i mialem rok 2007 albo 2005. oczywiscie wszystko pozniej zmienilem na current date ale moje pytanie jest takie czy teraz moze byc zapisane ze niby gralem w gre wczesniej (chodzi mi o GTA4) czyli wlasnie w 2005/07 roku:/

pierwsze uruchomienie GTA4 mialem na konsoli na pewno data byla ok bo 29 april ale czy moze to teraz miec jakies konsekwencje w postaci bana czy cos???

Nie chce nic sugerować ale moim zdaniem kolega poprostu gral przed premierą :P a teraz boi się aby niedostać bana. Bo po 1. Jeśli data się zresetowała to z tego co napisałeś wynika że odrazu ustawiłeś ja na aktualną. Po 2 Jeśli uruchomiłeś grę dnia 29 Kwietnia 2008 to taka data zapewne bedzie w konsoli zapisana a nie 05/czy 07:P Także niemasz się czym martwić :) Co innego jeśli sa to 2,3 dni przed premierą tak jak napisał kolega marioo.

Opublikowano

A czy nie mozna jakos tego sprawdzic czy jest z poprawionym ?

I co z tym napedem Hitachi ?

Opublikowano

Różne firmy produkują napędy montowane w Xboksach, a sam Microsoft nie, dlatego podwykonawcami są Hitachi/LG, Samsung, BenQ. Więc wszystkie te napędy są "oryginalne".

Opublikowano

A ktory z nich jest najlepszy ?

Opublikowano
  • Autor
Czy konsole 175W maja poprawione chlodzenie ? ( z wejsciem HDMI)

zdjecie: http://www.wgraj.net/img.php?mode=full&file=17441

W większości są z poprawionym chłodzeniem.

nie w wiekszosci, a wszystkie wersje z HDMI maja inne chlodzenie niz wczesnej wersje bez HDMI

poza tym sam heatpipe nie ma zadnego znaczenia w awaryjnosci konsoli

to technologia wykonania procesora 65nm ma, a wszsytkie ze 175W zasilaczem sa w tej technologii

ile razy mozna ten sam temat walkowac...

A ktory z nich jest najlepszy ?

najmniej klopotow z awariami jest w BENQ

Edytowane przez Juchy