Gość Fear Opublikowano 16 lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj Odnośnik do komentarza
ashka 219 Opublikowano 16 lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2008 Więc jest możliwe, że gra zafoliowana jest podróbą? Myślałem, że to gwarancja oryginalności gry... Jeszcze nie widziałam pirata ofoliowanego folią nintendo (z paskiem z czerwonym napisem). A ofoliować na maszynie możesz wszystko, tyle że to będzie zwykła, goła folia Cytuj Odnośnik do komentarza
Alfred 0 Opublikowano 16 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2008 Która z dwóch poniższych Advance Wars jest oryginalna? http://www.allegro.pl/item329484795_advanc...al_unikat_.html http://www.allegro.pl/item327244641_advanc...sara_games.html Na obu aukcjach napisane jest, że oryginalna, ale naklejki są zupełnie inne...<_< PS. Wiedziałem, że na allegro jest masa piratów, ale, żeby 90% to były podróby to już przesada... Naciąłem się niestety na jednego użytkownika i teraz będą po 100 razy sprawdzać czy dana gra jest oryginalna... Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 839 Opublikowano 16 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2008 Na 95% jestem pewien, że obie są oryginalne. A naklejki? Spójrz na prawy dolny róg :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza
Gosiek 0 Opublikowano 16 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2008 Mi też oba wyglądają na oryginały, zwłaszcza, że mają wybite numery na naklejkach. A różnica w wyglądzie bierze się z tego, że cart na pierwszej auckji to wydanie europejskie, a na drugiej - amerykańskie. Tu możesz sobie porównać - link. Dla pewności możesz jeszcze zapytać sprzedawcę, czy na szynie jest napis Nintendo, piraty go nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Alfred 0 Opublikowano 16 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2008 Fajna stronka mobygames na której są wrzucone zdjęcia pudełek i cartridge'y, pomocna w namierzaniu piratów na allegro. Wielkie dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza
sokol 1 Opublikowano 17 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2008 Hej. Właśnie dziś zakupiłem GBA SP (miałem 4 lata temu zwykłego GBA którego opchnąłem bo kasy na PS2 mi brakowało). Kiedyś jak kupowałem na allegro gry na GBA to wszystkie mi chodziły, savy też nie zawodziły, ale jak czytam posty w tym temacie to aż się za głowę łapię. Wiem pewnie zadawano to pytanie już kilka razy, ale jaki jest niezawodny sposób na rozpoznanie pirata. Raczej numer na nalepce nic nie daje mam Yoshi's Island który ma takowy numer, a jak się włącza grę to pojawia się napis "Nintendo deep hatred..." Więc sami widzicie na pirata się nadziałem. Pomóżcie jaki jest niezawodny sposób na rozpoznanie podróby? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gosiek 0 Opublikowano 17 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2008 Pomóżcie jaki jest niezawodny sposób na rozpoznanie podróby? Ten link już się w tym temacie wcześniej pojawił, ale warto go podać jeszcze raz - tekst o tym, jak rozpoznawać pirackie gry na GBA znajdziesz tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
sokol 1 Opublikowano 17 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2008 Dzięki serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 8 kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2008 http://allegro.pl/item342595653_pokemon_fi..._bcm_tanio.html Wygląda na oryginał, ale wolę się upewnić. Gdyby ktoś mógł wyrazić swoją opinię, byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
n-name 0 Opublikowano 24 kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2008 oryginal Cytuj Odnośnik do komentarza
sokol 1 Opublikowano 1 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2008 Nie widać wybitego numeru, więc uważałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza
ashka 219 Opublikowano 1 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2008 Przecież te Pokemony mają wybity numer. Między C a E widać 2. Swoją drogą cena nie z tej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 647 Opublikowano 16 listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2009 Jak ma się sprawa z bardziej renomowanymi sklepami sprzedającymi gry GBA? Na amerykańskim Amazon zauważyłem interesującą mnie grę (nową) z opisem "available for shipping to select countries outside the U.S.". Czy mam pewność, że kupuję oryginał, czy jakieś ryzyko istnieje? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi