C1REX 16 Opublikowano 23 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2008 Na forum VFDC fajny post się trafił. 3 sposoby trzymania sticka. Ja gram tym drugim. As far as I know there are three popular ways of holding the joystick: The Beat Knuckle The Door Knob The Wine Drinker Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 23 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2008 Ja trzymam inaczej. Trzymam zmodyfikowanym 3cim sposobem, mam kijaszka miedzy trzecim a najmniejszym palcem, nie miedzy 2 srodkowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 23 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2008 (edytowane) 3 sposoby trymania sticka z balltopem. Na battopie żaden z nich się nie sprawdzi. Widziałem graczy grających na balltopie którzy wykorzystywali połączenie 1 sposobu z drugim. Czyli ni to od boku ni to od góry. Imo najlepiej znaleźć coś co odpowiada własnym preferencjom. W końcu każdy ma inną dłoń, każdy ma inne umiejętności w operowaniu nią. Edytowane 23 stycznia 2008 przez Liberty666 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 24 stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2008 No ja osobiście też nie gram dokładnie tak, jak na zdjęciu. Bardziej pewnie trzymam, niż na drugim zdjęciu, ale nie jak z pierwszego zdjęcia. Dałem te foty bardziej po to, by dać ludziom pomysł w jaki sposób można trzymać gałkę i by sami sobie znaleźli odpowiedni chwyt. Cytuj Odnośnik do komentarza
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 24 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2008 (edytowane) No ja rozumiem. Na pewno komuś się to przyda, w jakimś tam stopniu. Jeszcze tylko rodzaje chwytów dla battopa by się przydały. Z tego co wiem to są tylko dwa. Już 8 miesiąc gram na AS'ie i wciąż zmieniam chwyt (choć obecnie w niewielkim już stopniu), szukam na max'a optymalnego rozwiązania by muc jak najbardziej wykorzystać potencjał mój jak i gałki. Edytowane 24 stycznia 2008 przez Liberty666 Cytuj Odnośnik do komentarza
destructor 0 Opublikowano 26 stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2008 Ja mam inny sposób trzymania, zbliżony do 2 ale to nie to. Mojego sposobu używam na battopie i balltopie. Ale nie można się ograniczyć do tego że się chwyci gałę i się trzyma ją tak przez cały czas. Trzeba czasami zmienić chwyt zależnie od sytuacji, np. żeby lekko przesunąć się w prawo puszczam gałę i 'uderzam' w nią 3 palcami z lewej strony, paluchy złączone ze sobą, ruch odbywa się w nadgarstku, zupełnie inny ruch dłoni wykonuję przy delikatnym krótkim ruchu w inne kierunki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gizi 0 Opublikowano 14 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2008 (edytowane) Dziś mój pierwszy dzień styczności z AS i muszę powiedzieć że całkiem przyjemnie sie na tym gra. Najlepsze co mi sie udało posadzić po 2 godz treningu EWGF , f d~f/d+1, 1+4,EWGF na Ogre'a bo niestety mam tylko T3 w tym momencie I miale pytanie. Czy jak bym się nauczył WD w T3 to czy z taką samą dynamiką da się go przenieść do T5. Czy jest jakaś różnica ? Edytowane 14 marca 2008 przez Gizi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Siwy_ Opublikowano 14 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2008 mi sie dashuje tak samo, mozesz smialo cwiczyc na trojce Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 15 marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 marca 2008 Mógłby z Was ktoś nagrać tutorial dla nowych użytkowników, jak grać na sticku i wykonywać najprostrze ruchy? Cytuj Odnośnik do komentarza
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 16 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2008 Snake, poproś naszego kolege Kamila by zrobił dla nas coś takiego:P. Cytuj Odnośnik do komentarza
GhettoKingSas 0 Opublikowano 25 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2008 po czym poznac ze przycisk sie psuje? dzis jak gralem w VF5 to przycisk od bloku turbo dostal jak go mocno dociskam to nie speeduje czy to jest oznaka ze sie psuje? czy moze cos tam nie laczy w srodku gram drugi tydzien(ostro) i mam nadzieje ze nie zajechalem tak szybko sticka Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 25 marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 marca 2008 No właśnie podobno z tymi przyciskami w Hori mogą być problemy. Ludzie sobie przekładają przyciski w tym sticku, albo zmieniają konfig. Ja osobiście szarpię gałką bardzo agresywnie; podobnie z przyciskami. Co prawda Sanwa trochę kosztuje, ale jednak jakość wykonania sprawia, że to aktualnie najpopularniejsza marka w stickach do bijatyk 3D. Zwłaszcza do VF5. Jak ktoś będzie chciał zmodować sticka, to polecam odezwać się do kowala. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 25 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2008 Jak mialem HRAPa do PS2 i zmienilem w nim przyciski to nie zauwazylem zadnej roznicy. Pozniej oddalem te przyciski komus, sprzedalem sticka i wiem ze na obu rodzajach graja znojomi do dzis. Wiec nie wiem jak to z tymi przyciskami jest Jesli chodzi o galki, to oczywiscie roznica jest i ja czuc w zasadzie od razu, ale przyciski sa IMO przereklamowane nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 25 marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 marca 2008 Przyciski Hori są zaskakująco dobre, o czym już pisałem. Problem pojawią się w tym konkretnym sticku, bo się zwyczajnie psują. Ludziom po kilka sticków już padło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi