Jump to content

Współpraca X360 z Liveboxem Telekomuny

Mefi23

Recommended Posts

Posted

Witam.Jestem nowy wiec prosze help me! a mianowicie mam liveboxa i wireless network adapter.

I niby x widzi liveboxa ,ale gdy robi sie test to zatrzymuje sie na tym ze nie widzi sieci

Co mam zrobic?

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

A no faktycznie mozliwe ze to bedzie problemem,a to chodzi Ci o ten czarny przycisk w dolnej czesci liveboxa?

Kiedy mam to wcisnac?Przy wylaczonym x'ie czy jak szuka?

Edited by Mefi23
Posted

Na dole są dwa takie wystające, czarne "przyciski". Jeden włącza efekty świetlne, drugi pozawala na dołączenie nowych urządzeń WiFi. Masz to włączyć zanim zaczniesz wyszukiwać sieć przez konsolę. Jak funkcja będzie uruchomiona jedna z diod Liveboksa będzie migać. Po paru minutach automatycznie się wyłączy.

Posted

No więc, dzisiaj mi przyszedł LB (za darmo xD) i się zastanawiam co robić. Prosze o jakies zdanie na temat czy nie ma jakis ubytków w łaczu jak sie podłaczy przez LB? Jakie łącza macie? Ja mam NEO 1mb. Wystarczy?

• 4 weeks later...
Posted

Moja sytuacja wygląda tak:

Mam Liveboxa TP podłączonego przez wtyczkę Wi-Fi do laptopa, z którego z kolei idzie kabel Ethernet do X'a. Wszystko było ok do wczoraj, kiedy to wyskoczyło mi: "Serwer DNS: Nieudany". Na dodatek podczas podłączania Ethernet komputer traci łączność z siecią.

Co robić?

Posted (edited)

hmm a jeśli mam kompa podłączonego do liveboxa kablem ethernet, to jak kupię drugi taki kabel i od kompa dam go do xboxa,będzie mi wtedy dzialało?

.................

właśnie się skapnąłem,że w kompie jest tylko jedno wejscie na kabel -.- W takim razie jak podłączyć x-a do netu? pudełko stoi 2 piętra niżej, więc nie mogę połączyć kompa za pomocą wi-fi, bo brak sygnału ; /

Edited by konan129
  • 2 months later...
Posted

Witam, mam takie pytanko, jestem "szczęśliwym" posiadaczem neostrady z liveboxem. Łączę komputer z internetem za pomocą karty Wi-Fi. Nie mam możliwości podłączenia xboxsa bezpośrednio do liveboxa... Czy mogę w takiej sytuacji podłączyć konsolę do netu przez PCta??

Moja sytuacja wygląda tak:

Mam Liveboxa TP podłączonego przez wtyczkę Wi-Fi do laptopa, z którego z kolei idzie kabel Ethernet do X'a. Wszystko było ok do wczoraj, kiedy to wyskoczyło mi: "Serwer DNS: Nieudany". Na dodatek podczas podłączania Ethernet komputer traci łączność z siecią.

Co robić?

Wygląda na to że, podłączenie jest możliwe... Ma ktoś pomysł jak to zrobić??...

(PS. Z pytaniem przychodzę z zamkniętego tematu http://www.psxextreme.info/xkloc-PC-neostr...box-t64200.html )

• 5 months later...
Posted

Witam, mam problem z podłączeniem x'a z liveboxem. Mianowicie nie znajduje mi IP. O dziwo kiedyś wszystko automatycznie śmigało a teraz nagle stop i nic nie mogę zrobić? Próbowałem wpisywać manualnie IP i nic... proszę o pomoc?