Jump to content

Jak bardzo i co lubisz jesc?

Reiko

Recommended Posts

Guest Słoik

Nienawidze kompletnie kuchni meksykanskiej. Najadlem sie tego w Stanach, i przy kazdym podejsciu, probie skosztowania mam w przeciagu pieciu sekund serdecznie dosc. A najsmieszniejsze jest to, ze typowe meksykanskie wyrobi bardzo czesto podaja w roznych samolotach, poczekalniach, etc. Tak czy inaczej, na dzwiek slowa tortillos, albo burito, od razu odechciewa mi sie jesc. Preferuje jedzenie wloskie, chinskie, rowniez polskie. Lubie makarony, uwielbiam kurczaka w kazdej postaci (swietny jest w sosie pomidorowym, ananasowym, etc). Gotuje czesto sam, albo stoluje sie na miescie ;]

• 4 months later...

Ja jem praktycznie wszystko i to bardzo często :) W tym tkwi właśnie mój problem. Potrafie jeść co chwile, np. jak nic nie mam do roboty czy mam się uczyć, naczęściej schodze do lodówki i coś jem. Niezależnie od pory, czasem nawet koło 2. w nocy jak przed snem np. jeszcze chce coś obejrzeć. Troche to nie współgra z ćwiczeniem na siłowni i podobno jest nie zdrowe, ale cóż, za żadną diete nie chce się brać :)

BTW

Żeby nie było- nie jestem gruby, podobno mam dobrą przemiane materii :D

• 4 weeks later...

Jak rzucilem szlugi to popier.dalam do sklepu po mieszanki bakaliowe... Sniadanie zaczynam od owoca, herbaty i pol Ciabaty (cala wazy 300g), w ktora laduje piers kury, albo puszke tunczyka, smaruje swoim dressingiem, warzywa. Druga polowke zabieram na zajecia, zjadam o ok. 12. Wpadam do chaty, zaczynam od zupy, potem 2 kromki czarnego chleba ze sledziem w curry, potem jakies jablko i teraz wcinam miche brazowego ryzu z kurzym cyckiem, 2 podgrzybkami, cebulka, do tego ogorek i papryka. Pewnie jeszcze zjem musli... Ano i ananasa podjadalem... Ale seryjnie jak przestalem jarac, to duzo zre o_O. Poza tym brazowy ryz rzoooondziiiii!! :)

Fascynujace, nie? ;]

Ja gotuje sam. Nie lubie kurczaka, lubie za to kazde inne czerwone mieso: od łososia, po swinke i konika. Najbardziej lubie surowe mięso np. kotlet tatarski. Do tego jakies piwko i kromka białego chleba, bo czarnego nie lubie. Nie jem na miescie, bo lubie wiedziec co jem. W ogole nie lubie fast-foodow chyba, że sam sobie zrobie hamburgera(tylko wtedy to nie jest takie "fast") Lubie kuchnie polską, meksykanską, chinską..każdą. Oby było mięso i najlepiej na ostro. Czasem tez jakiegos kalmara w(pipi)e czy inne owoce morza.

• 2 weeks later...
  • 8 months later...
Nienawidze kompletnie kuchni meksykanskiej. Najadlem sie tego w Stanach, i przy kazdym podejsciu, probie skosztowania mam w przeciagu pieciu sekund serdecznie dosc. A najsmieszniejsze jest to, ze typowe meksykanskie wyrobi bardzo czesto podaja w roznych samolotach, poczekalniach, etc. Tak czy inaczej, na dzwiek slowa tortillos, albo burito, od razu odechciewa mi sie jesc. Preferuje jedzenie wloskie, chinskie, rowniez polskie. Lubie makarony, uwielbiam kurczaka w kazdej postaci (swietny jest w sosie pomidorowym, ananasowym, etc). Gotuje czesto sam, albo stoluje sie na miescie ;]

Meksykańska kuchnia- palce lizać!

• 4 weeks later...

Ja jestem chory na włoskie potrawy narodowe. Spaghetti i Lasagne. Oczywiście sam robie, a moja lazania (a konkretnie sos) to absolutny przysmak w rodzinie. Oprócz tego uweilbiam typową wielkopolską potrawę - pyry z gzikiem i szczypiorkiem. Kto nie wie co to za potrawa niech żałuje ;)

Edited by Gooralesko
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...

Nic się przez dwa lata nie zmieniło.

Meksyk to zło.

• 10 months later...
Guest krzychu_419

Tylko zdrowe żarcie: białe mięso na parze (kurczak, ryba), świeże warzywa i owoce, chleb razowy własnej roboty!, mleko, oliwa z oliwek, twaróg, płatki owsiane, jajka, makaron.

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...