Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS3 Scena, Underground. Piraty i BM = Warn

Featured Replies

Opublikowano

Jaki tam koniec jailbreak'a !

Właśnie wyszło info z pewnego źródła o shackowaniu 3.50 !! Zaniedługo ma być dostępne dla ogółu :)

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 186,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Są tacy - nawet nad Wisłą. ;]     Tylko co mnie obchodzi przeciętny Kowalski, który nawet nie rozumie czego używa? Tym bardziej co mnie obchodzi Sony? Niech starają się aby OFW był atrakcyjniejszy

• Dziś pierwszy dzień zabawy z CFW Kmew czy jakoś tak 3.55 małe problemy ( dużo black screen i errorów ) - konsola nie ma BD-Rom'u Lecz poszło, etap kolejny to PSN z podmienionymi certyfikatami. Zobacz

• nie Juchy zcustomizowane, to jeszcze nie łatka na OFW:P a CFW:D Jeszcze tak dobrze nie ma, aby było "oficjalne" by SONY:D

Opublikowano

dlaczego te wszystkie filmy sa krecone z ukrycia z piwnicy czy ki (pipi)?

zamiast zapalic swiatlo to zapalniczka pokazujaca sticka.

Oni chyba naprawde sa w podziemiu, siedza w piwnicach i kanalach i programuja :teehee:

Opublikowano

Filmiki na 'Jutubach' to żaden dowód i nie ma się czym ekscytować (podobno Team JB opracował exploit dla 3.50, ciekawe...). Z kolei powyższy filmik rozwalił mnie kompletnie. Zapalniczka! Underground pełną gębą...

Ale ja nie o tym: na horyzoncie majaczy już downgrader dla 3.50. Darmowy oczywiście.

Opublikowano

Zapalniczka! Underground pełną gębą...

Ale ja nie o tym: na horyzoncie majaczy już downgrader dla 3.50. Darmowy oczywiście.

lol.niezłe hehe

Opublikowano

Już jest, ale odtwarzanie filmów BD-Video jest po takim zabiegu niemożliwe, więc to raczej kiepski pomysł (chyba, że komuś nie zależy). Jest już podobno payload dla 3.50, Sony z kolei odpowiedziało fw 3.55. Ehhh... Pie*e, kupuję drugą konsolę, nie będę się szczypać z tym... Jedna do homebrew, jedna do gier. Może nadejdą kiedyś lepsze czasy (exploit HV >> CFW?), na razie jednak to zabawa w ciuciubabkę.

Opublikowano

Sprzedaję ps3 u kupuje slimkę. Za dużo misji z tym jailbreakiem;) a szkoda mi online:)

Opublikowano

Jeśli ktoś exploitował tylko po to aby piracić to nic dziwnego, że jego zawiódł. Mnie nie zawiódł, natomiast trwa to zbyt wolno a ja chcę nowe gry. Stąd dwie konsole. :P

BTW: już ponoć chodzą BD-Video.

Edytowane przez Berion

Opublikowano

Jaka podmiana plików? Dwg do 3.15 w SM i upg do 3.41 z poziomu XMB.

Edytowane przez Berion

Opublikowano

Swiat schodzi na psy. Sony chce pilnowac swojego interesu i uchronic sie przed mozliwymi stratami. A tymczasem wychodzi na to,ze to przerozni kombinatorzy i zlodziejaszki sa strona pokrzywdzona. Jak tak dalej pojdzie to trzeba bedzie jeszcze piratom odszkodowania placic za to,ze scigaly ich firmy walczace z piractwem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba, że ktoś napisz emu lub przeportuje jakiegoś zPC

Opublikowano

Przecież opatentowali przystawkę z Emotion Engine, jako alternatywa dla PS3 bez kompatybilności, więc myślę że do lipca każda PS3 będzie wspierać kompatybilność wsteczną, o ile posiadamy daną przystawkę.

Opublikowano

Tyle że temat mało kogo interesuje. Paru osobników ma JB i tyle, lecz zdecydowana większość olewa temat. Coś jak jtag na klocka.

Opublikowano

Od czasu nielegalnego wykorzystania kodu Sony i wprowadzenia tzw. Jailbreaka, obserwoawalem poczynania sceny nieco blizej.

Na dzien dzisiejszy nie stworzono NIC godnego uwagi. Granie w gry (starsze) z HD w ogole mnie nie kreci, skoro mam plyty z tymiz grami obok. Duperele typu emulator Snesa (obecny na wszystkim PS2, PSP etc) czy amatorski tetris mam w lepszym wydaniu chocby w PSN.

Trace PSN, trace Blu-Raya na starszych maszynach (czyli rowniez mojej) , trace mozliwosc odpalenia najnowszych gier.

Musze dodatkowo zaplacic za JB lub inny wynalazek, dokupic wiekszy HD (jesli mam czas bawic ze zgrywaniem plyt).

Niech mi ktos teraz wytlumaczy sens korzystania z JB (pomijam piratow, czyli zlodziei). Scena tworzy sobie ciagle nowe programy FTP, tudziez nowe wersje emulatorkow.

Nie pomne juz o szumnie zapowiadanym emulatorze PSP, ktory po dzis dzien wywoluje na mej twarzy usmieszek.

Opublikowano

Dla kowalskiego nic, dla kogoś kto ma gry debug, a nie ma konsoli debug = zyska wiele. A Ty nie pograłbyś w Crysis2 już dziś?:-)

no właśnie.

Opublikowano

Umowa poufności i tylko beta testerzy, oraz gazety mają dostęp

NDA

Opublikowano

Dla kowalskiego nic, dla kogoś kto ma gry debug, a nie ma konsoli debug = zyska wiele. A Ty nie pograłbyś w Crysis2 już dziś?:-)

no właśnie.

Nie, nie pograłbyś. Nie mierz wszystkich swoją miarką.

Opublikowano

Tak. Nie są "epic fail" skoro trzymały się ponad 3 lata.

Opublikowano

No tez sie zgadzam z kolega wyzej, kolesie szumnie krzycza epic fail a przez 3 lata walili glowa w mur :) Cwaniacy.

Tak czy siak wyglada ze w tej chwili zlamali calkowicie PS3, koles ma pelen dostep, zero dodatkowych urzadzen, ktore trzeba podlaczac, dostal sie do PS3 z poziomu lapka.

Na koncu mowi ze to Sony dalo ciala, oni nic wielkiego nie zrobili.

Opublikowano

no narazie dosc brutalnie wgrali swoje rzeczy przy uzyciu zewnetrznego sprzetu

a nad prostym updateem softa ciagle pracuja.

Ps te filmy z tej konferencji sa genialne.

Fajnie to wyglada jak pokazuja ze kazde urządzenie hackowali dla linux'a, homebrew i pokoju na swiecie i czego tam jeszcze chcecie.

a piractwo to wyszlo przez przypadek ;D