Skocz do zawartości

Godspeed You! Black Emperor

Featured Replies

Opublikowano

nagral ktos te koncerciwo?

• Odpowiedzi 182
  • Wyświetleń 30,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Godspeed You! Black Emperor   Asunder, Sweet and Other Distress     01. Peasantry or 'Light! Inside of Light!' [10:28] 02. Lambs' Breath [09:52] 03. Asunder, Sweet [06:13] 04. Piss Crowns Are T

• Na drugi dzień. Podają ci wszystkie dane do konta i trzeba hajs przelać, przyślą bilet pocztą.

Opublikowano

zaje.bisty koncert ! :D mam parę fotek z chu.jowego telefonu, później coś napisze bo dopiero wróciłem

Opublikowano

setlista

1. 13 blues

2. god bless

3. take these hands

4. milion died

5. metal bird

bis : microphones a potem horses

bootleg live @ Wrocław, CRK 11.10.2008

http://www.sendspace.com/file/wsn51m

ogółem to CRK strasznie małe i duszno f(pipi), koncert trochę się opóźnił. Brzmienie było świetne, imo. Pomiędzy kawałkami Efrim zapodawał tekstami, miło :) Po koncercie polecieliśmy z Wietkiem po płyty [40zł cd/60zł vinyl] i po autografy od członków zespołu z którymi na luzie można było pogadać czy zrobić sobie fotę [Wietnam ma bo robiłem za fotografa] Poźniej było exo after party na mieszkaniu i dziś rano dopiero do domu wróciłem.

Warto było, mam nadzieję że wpadną do Polski jeszcze nie raz :)

Opublikowano

jakoś nie :P

czekam na fotki od Wietnama i coś tam kręcił jeszcze swoją wypaśną komórą ;)

Opublikowano

Da ktoś link do f#a#oo ?

Na Diino z kilku stron wcześniej nie mogę wejść, twierdzi, że złe hasło.

A chciałbym w końcu tą kapelę obczaić :)

Opublikowano

bardzo bym prosil o:

f#a#oo (vinyl, 1997)

Lift Your Skinny Fists Like Antennas to Heaven (2000)

Tiny Silver Hammers (2004)

aMAZEzine! 7" (split, 1998)

plis :)

wlasnie zaraz jade do Sopotu na California Stories Uncovered i Caspian, takie namiastki Emperora, a co do tematu to uwielbiam te dluzyzny, moje ulubione kawalki GYBE, Floydow, Archive itd to te co maja wiecej niz 20minut ;) pozdrawiam

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Na pewno kogoś zainteresuje: 2 kawałki, które grali na kilku koncertach, Gamelan i Albanian do tej pory nie wydane na płytach. Pewnie już tu było ale linki nie działają a moja wersja jest dopasiona. Wersja z konceru na L'Olympic, podobno najlepsza. Przyciąłem je ładnie, wyciąłem wszystkie dźwięki z otoczenia, oklaski i szumy mikorofonów, jakość nagrania jest świetna a sam zapisałem to w 320 kbps. Byłby .flac ale mi audacity nawala. Smacznego.

Gamelan jest genialny.

http://www.sendspace.com/file/k630cm

A sam chciałbym George Bush cut up while talking i Beaten down. Ma ktoś? Ni (pipi) nie moge znaleźć

Edytowane przez Mikes

Opublikowano

Ja uważam Albanian za genialny ;p

Dzięki za ten wrzut ;*

Opublikowano
Na pewno kogoś zainteresuje: 2 kawałki, które grali na kilku koncertach, Gamelan i Albanian do tej pory nie wydane na płytach. Pewnie już tu było ale linki nie działają a moja wersja jest dopasiona. Wersja z konceru na L'Olympic, podobno najlepsza. Przyciąłem je ładnie, wyciąłem wszystkie dźwięki z otoczenia, oklaski i szumy mikorofonów, jakość nagrania jest świetna a sam zapisałem to w 320 kbps. Byłby .flac ale mi audacity nawala. Smacznego.

Gamelan jest genialny.

http://www.sendspace.com/file/k630cm

A sam chciałbym George Bush cut up while talking i Beaten down. Ma ktoś? Ni (pipi) nie moge znaleźć

Dzięki za link, Beaten Down (live) i Busha wrzucę wieczorem.

Opublikowano

George Bush Cut Up While Talking - http://www.speedyshare.com/258603246.html

Beaten Down wrzucę kiedy indziej, bo nie mam czasu, żeby poszperać w płytach.

Zresztą to są takie ciekawostki, a nie pełnoprawne kawałki.

Edytowane przez Grzegosz

Opublikowano

Ok mam juz wszystko poza Sunshine + Gasoline w dobrej jakosci, ma ktoś?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No chce się zapoznać z GY!BE. Da ktoś ich reprezentatywne albumy w sensownej jakości?

prosze

Opublikowano

1. wchodzisz do internetu

2. szukasz GYBE blogspot etc

3. sciągasz jak leci, ew olewając ostatni

4. ???

5. PROFIT

Opublikowano

ściągnij całą dyskografię, nie ważne od czego zaczniesz i tak będziesz zadowolony.

Yanqui moim zdaniem jest równie dobre co pozostałe albumy, w żadnym stopniu nie odstaje pod względem jakości(druga połowa 091500 part one, no kurde.) Nie wiem skad sie wzielo tak duże niedocenienie tej płyty.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

fenomen A Silver Mt. Zion pozostanie dla mnie niezrozumialy do konca zycia, zrobilem drugie podejscie do tej kapeli, przesluchalem Horses in the Sky oraz 13 Blues for Thirteen Moons i to jest tak nudne ze ciezko jakis kawalek do konca przesluchac, moze na slabsze plyty trafilem nie wiem. Pozostane jednak przy red sparowes i explosions in the sky :<

Edytowane przez Shen87

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra - Kollaps Tradixionales

[2010]

2aeunb5.jpg

Tracklist

1. There Is A Light
  2. I Built Myself A Metal Bird
  3. I Fed My Metal Bird The Wings Of Other Metal Birds
  4. Kollapz Tradixional (Thee Olde Dirty Flag)
  5. Collapse Traditional (For Darling)
  6. Kollaps Tradicional (Bury 3 Dynamos)
  7. 'Piphany Rambler

http://stylesmile.ifolder.ru/15818497

http://www.multiupload.com/1U7BH6V16R

Opublikowano

fenomen A Silver Mt. Zion pozostanie dla mnie niezrozumialy do konca zycia, zrobilem drugie podejscie do tej kapeli, przesluchalem Horses in the Sky oraz 13 Blues for Thirteen Moons i to jest tak nudne ze ciezko jakis kawalek do konca przesluchac, moze na slabsze plyty trafilem nie wiem. Pozostane jednak przy red sparowes i explosions in the sky :<

Ale to jest temat o GY!BE.

Zamiast A Silver Mt. Zion można wstawić Godspeed You! Black Emperor, dać dwie płyty od nich i na jedno wyjdzie.

Opublikowano

Koval, no nie pier dol! Płyta roku! Już ściągam.

Opublikowano

Koval, no nie pier dol! Płyta roku! Już ściągam.

No nie wiem, jest dobra, 'I built myself a metal bird' jest świetne.