Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki laptop ?

Featured Replies

Opublikowano

Panowie dostane jakis w miare klawy laptok majac budzet okolo 1600zl? Nie zalezy mi na gierkach, potrzebuje po prostu czegos na studia, zebym mogl sobie odpalic film, ew photoshopa i muzyke w tle i zeby sie nie dlawilo ;) bede wdzieczny za jakies linki z propozycjami, bo przegladalem allegro ale najczesciej takie sprzety maja jakies z du.py wziete karty graficzne itp

o a cos takiego np

http://allegro.pl/najtaniej-asus-k52ju-k52-p6200-4g-500g-hd6370-hdmi-i1701193594.html

http://allegro.pl/acer-5750-2x2-0ghz-2g-ddr3-500g-gt-520m-hdmi-torba-i1690543270.html

dobry syf czy kaszanka zone?

Edytowane przez Sztajniec

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 503,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• poczekaj z miesiąc, będzie fajny lenovo do sprzedania

• Po kilku dniach użytkowania Omena jestem więcej niż zadowolony. Sprzęt jest wykonany bardzo solidnie, nie waży wcale dużo, a po złożeniu jest dosyć smukły i cienki jak na gamingowego lapka. Na ży

• wstrzymalbym sie z zakupem nowego laptopa do 2030 roku, bo wtedy to bedom!

Opublikowano

Pytanie jest bardziej o soft ale zadam tu bo dotyczy lapka ktorego postanowilem troche odkurzyc i wykorzystac nie tylko do pracy. Mam Lenovo Y560 i czy moglibyscie polecic jakies sterowniki do karty graf. etc do bardziej komfortowego grania i mniejszego grzania sie tejze karty.

Opublikowano

Powiem brzydko, ale pytanie z dupy. Skoro tam jest karta AMD, to wchodzisz tutaj i wybierasz najnowsze...

Opublikowano

Unikaj tego Asusa K52, którego linkowałeś wcześniej, jak ognia. Wadliwa seria i trzeba go wysyłać do serwisu. Czasem naprawią, czasem nie.

Opublikowano

to też zapytam:

szukam lapka do grania głównie w okolicach 3tyś zł.

prawie się zdecydowałem na tego samsunga rf711.

zastanawiam się głównie czy opłaca się wydawać 400zł na zmianę z i5 na i7, czy nie lepiej np dołożyć ramu.

jakaś inna propozycja w tej cenie?

Opublikowano

Laptop do pracy z grafiką dla osoby studiującej na ASP? Budżet to max 5000 zł.

Edytowane przez szaden

Opublikowano

Ja długo się zastanawiałem nad wyborem laptopa do roboty i do gier. Po dłuuugim namyśle i wybieraniu zdecydowałem się na Pavilliona dv6-6030ew.

Kupiłem go na tej aukcji: http://allegro.pl/hp-pavilion-dv6-6030ew-i5-hd6770-8gb-w7-gratis-i1719165603.html

Kurier był na drugi dzień, wszystko w porządeczku i jeszcze spray do czyszczenia ze ściereczkami dostałem ;)

Polecam Wam tego laptopa - nie mam się do czego przyczepić, no może mógłby trochę mnie grzać, ale kupiłem też podstawkę chłodzącą.

Gry chodzą w największych detalach - granie np. w takiego Wiedźmina 2 i Starcrafta 2 to prawdziwa przyjemność.

Opinie uzytkowników np. tutaj:

http://www.komputronik.pl/product/123261/HP_Pavilion_dv6-6030ew_-_8_GB.html

Edytowane przez [InSaNe]

Opublikowano

brał bym sony jeżeli wybierasz z tych 4.

samsung też jest ok. mam dwóch tygodni wspominanego wyżej rf711 (przez Ciebie wspomniany model jest wizualnie bardzo podobny) i jestem bardzo zadowolony i polecam wszystkim jeżeli chodzi o ten przedział cenowy i nastawienie na wydajność.

jedyny minus to nie oddzielone strzałki... jakiś idiota to projektował, ale powoli się przyzwyczajam (nadal muszę spojrzeć zanim nacisnę...).

Opublikowano

Dell->Vaio->Samsung w tej kolejnosci. HP w ogole sie nie liczy, ze wzgledu na tragiczny support, gwarancje i to, ze jest to HP czyli lapek zdechnie w najmniej oczekiwanym momencie.

Opublikowano

Do wywalenia, kumpel znalazl mi laptoka na Allegro dobrego wg niego. Ja sie utargowalem i laptop do mnie jedzie :)

Edytowane przez Owiec

Opublikowano

Kumple nigdy nie mają racji i polecił Ci jakiś shit :|

Opublikowano

Zamierzam kupić laptopa. Laptop będzie uzywany glownie do:

a) internetu

b) filmów, wiec musi obslugiwac 1080p

c) czasami w cos na nim zagram (glownie starsze tytuly)

Laptop musi byc cichy, miec HDD o pojemnosci minimum 500gb, nie moze sie natomiast grzac i parzyc mnie w rece. Nowsze tytuly raczej nie beda na nim odpalane (no bo od czego sa konsole? ;)), jednak nie lubie, kiedy cos mi muli przy wlaczonych kilku programach na raz. Mysle, ze ok. 2k zl powinno wystarczyc. :)

Opublikowano

Mój stary netbook uległ zalaniu wiec muszę kupić coś nowego :) wybrałem 2 modele

Hp pavilion dm1

Lenovo s205

Procesory te same cena podobna jeden ma 3gb ramu drugi 4 :)

Używam tylko do internetu czasem ogladne film ale i tak podpinam pod LCD, nie gram chyba ze stare gry typu homm3 :)

Z recenzji wynika ze lepszy hp ale sam nie wiem

Z góry dzięki

Opublikowano

Raczej biorę lenovo bo jest bardzij wydajny i mogę rozbudować ram do 8gb a cena ta sama co hp, tylko w sklepie muszę jeszcze obadac trackpad bo w recenzji piszą ze dość mały :) jedyny minus w lenovo to bateria ale chyba będzie do przeżycia :)

Opublikowano

Bo?

ee mój dv6 po 15 minutach grania w Mass efect grzeje sie strasznie, do tego głosno chodzi.

najlepsze jest to, ze podobno te laptopy potrafia po roku, półtora paść 'ot tak'

ja nie jestem zadowolony z tego, co kupilem, zaluje.

mam taki:

DV6-6080ee(Metal_Dark_Umber)_LL060EA.png

Opublikowano

ME2 katuje każdego lapa, więc to nie argument ;)

A historię z tym padaniem potwierdziłeś jakimiś obserwacjami rynku, pracą w serwisie czy cuś?

Opublikowano

Za Lenovo przemawia klawiatura, jedna z najlepszych.

Przeciwko Lenovo przemawia to, że dorobili się na współpracy z IBM, a IBM dorobił się na pomaganiu Hitlerowi zarządząć obozami koncentracyjnymi.

Tak że wybór należy do ciebie.

Opublikowano

Przeciwko Lenovo przemawia to, że dorobili się na współpracy z IBM, a IBM dorobił się na pomaganiu Hitlerowi zarządząć obozami koncentracyjnymi.

dostarczali laptopy i soft do dzialu HR ?

Opublikowano

ME2 katuje każdego lapa, więc to nie argument ;)

A historię z tym padaniem potwierdziłeś jakimiś obserwacjami rynku, pracą w serwisie czy cuś?

me 1 , nie dwójka :P

te padania to wyczytalem z różnych forumów polskich

no ale może bedzie lepiej w moim przypadku

Opublikowano

Ekran 10-12", nie musi mieć wbudowanego napędu, duży dysk, LEKKI, głównie internet i office, czasem Heroes III lub film. za ok. 1000zł,

?