Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Jeszcze tylko czekać aż powróci czterech hokage, niby niemożliwe, ale w tej mandze już nie takie przekręty były. Jak na razie bryluje w tym Pain, który zmiótł całą wioskę, a potem wszystkich ożywił (a co z Jirayą?) własnym kosztem. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 W nowym chapie podobał mi się sposób wykorzystania przybocznych Danzou Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Niby czeka sie na powrot Saske, z jego mega power upem, ale nie wiem niby jak on zatopowac Madare, ktorym ma Rinnegana, Izanagi, EMS...powerhouse. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mr. Blue Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Izanagi to Madara już raczej niema - no bo co? Pozbawi się sharingana podczas walki? (Tak, wiem, że ma ich cały zapas ale przecież oryginał jest najlepszy) Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 A teraz jak ma Rinnegana to chyba moze uzywac Izanagi bez ograniczen, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mr. Blue Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Gdzieś to wyczytał? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 A fuck me, moze mi sie cos pomieszalo. To co on potrzebuje do permanentnego Izanagi ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ciała Sage'a sześciu scieżek ;p Choć jest teoria, że Sage unikał ślepoty za pomoca Rinnegana, co by czyniło Madarę pół-bogiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mr. Blue Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Beznadziejna teoria. Pierwszy Mędrzec posiadał tak ogromną moc, że dzięki Izanagi był stworzycielem (tworzył materię za pomocą myśli). Nie wiązało się to jednak z jakąkolwiek konsekwencją, co można wywnioskować z gadki Madary podczas pojedynku z Konan - obecne Izanagi jest tylko marnym cieniem techniki Sage'a. Edytowane 14 Grudnia 2010 przez Mr. Blue Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Tak czy siak, nie wiem jak Sasuke ma teraz swieciec, przy takim powerhouse jak Madara, ktory mi sie wydaje ze bedzie probowal Edo tensei. Tzn wydaje mi sie ze nie bez powodu Kabuto powiedzial ze nie ma ryzyka w tej technice. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mr. Blue Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Myślę, że nauka Edo Tensei wymaga wielu lat, których Madara nie posiada. To, że ma ogromną moc nie oznacza od razu, że może używać jakiejkolwiek techniki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Po pierwsze - Sharingan kopiuje techniki - seale juz zna Po drugie - Uzytkownik Rinnegana moze uzywac kazdej techniki na swiecie. Ja mysle ze uzyje jej, i cos brzydkiego mu sie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mr. Blue Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Sharingan sprawia, że użytkownik "rozumie" Jutsu przeciwnika, co pozwala mu ją skopiować, ale tylko wtedy, jeżeli sam posiada odpowiednie warunki (np. posiadanie chakry odpowiedniego żywiołu i dośćspory talent w ninjutsu). Sharingan nie pozwala jednak skopiować technik opartych na chakrze Yin i Yang (dlatego np. Kakashi nie jest w stanie używać technik klanów Aburame, Nara czy Yamakachi). Techniki fujinjutsu (przyzywanie), do których zalicza się Edo Tensei, nie są oparte na żywiołach, więc sharinghan nie jest w stanie ich skopiować. Więc nawet Rinnengan tu nic nie pomoże - on daje władanie nad wszystkimi żywiołami, ale nie pozwala na używanie wszelkich technik - chociażby tych opartych na manipulacji chakry czy Edo Tensei. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Edo tensei to tylko rytułał, nie potrzeba jakiejs specialnej chakary. Scroll + handseal i ewentualnie ten Tag. Nie powiesz mi ze Kabuto ma jakas specialna chakare ? tu chodzi o to ze poprostu caly ten rytulal Edo tensei byl trzymany mocno w sekrecie. Teraz Madara go zna, i mysle ze bedzie probowal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mr. Blue Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Edo Tensei to nie rytuał, a specjalne fujinjutsu (Jutsu przywołania). Do tej pory prawdopodobnie tylko trzy osoby były zdolne je wykonać 2,3 Hokage i Orichimaru (Kabuto posługuje się nim tylko dlatego, że zaabsorbował Oro) - to Jutsu klasy S. Nawet jeżeli sharingan byłby w stanie je skopiować, to i tak trzeba wiele wysiłku by je opanować. Ale jak mówiłem to niemożliwe - te jutsu nie oparte na jakimkolwiek żywiole... Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 A swoją drogą Orochimaru chyba nie powiedział jeszcze ostatniego słowa... Pytanie pozostaje czy shinobi trzymający z Madarą to nadal Kabuto czy może już Oro? Bo jak wiadomo Oro może odrodzić się z choćby odrobiny chakry w innym ninja ( przykład: przeklęta pieczęć u Sasuke którą Itachi wygramolił z niego). Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Jego dusza jest uwieziona, wiec jesli cos by sie odrodzilo z Kabuto, to nie bylby Orochimaru, ale jakis klon/mutant z jego Chakara. Mi sie wydaje ze po to Kabuto zagaduje z Madara, zeby wyrwac/zmusic Sasuke do uwolnienia Oro z tego miecza Sasunoo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Uwięziona jest cząstka duszy Oro w technice Itachiego - Sasunoo, właśnie z przeklętej pieczęci Sasuke, ale przecież Kabuto przeszczepił sobie DNA Wężowatego i przez długi czas walczył, jak sam przyznał, żeby Orochimaru nie przejął kontroli nad nim. Ale nie zdziwię się zobaczymy jeszcze Oro. Masashi Kishimoto ma przecież różne, pokręcone pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 (edytowane) Z(pipi)ali mangę, a anime to już przemilczę - już nie pamiętam kiedy był odcinek z fabułą, fillerów nawet nie odpalam. Naruto doskonali kolejnego rasengana... po(pipi)ało już ich do reszty, jeszcze teraz klonów robić nie może, super. Chyba nie dostał żadnego power upu, który by nie obcinał innych zdolności. A na drugim biegunie mamy przegięcie pały w drugą stronę czyli Sasuke. Albo jeszcze lepszy motyw - Kabuto, który wskrzesza trylion niezniszczalnych Ninja i cholera wie skąd ma ich DNA. W Mediamarkt musiał sobie jakiegoś GPS'a kupić z programem "Z kamerą wśród grobów". Edytowane 16 Grudnia 2010 przez donsterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mr. Blue Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Matko jedyna, przecież to tylko manga. Nie rozumiem twoich zastrzeżeń... Chyba dobrze, że każdy power up czymś się charakteryzuje, jest wyjątkowy a nie tylko kolejne levele jak w DB. Po za tym, nie mamy żadnego przegięcia pały w stronę Sasuke, który poprzednio był słabszy niż Naruto SM (o czym wspomniał sam Madara) - nie wiemy też, jaką moc posiada obecnie. Jednak spokojnie, kiedy Naruto opanuje moc lisa, to będziemy mieli do czynienia z pojedynkiem Bogów . To i tak wszystko bez znaczenia, kiedy mamy tak zarąbiste chaptery wojenne. Oby Kakashi zarządził. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Ech... znając Maito Guy'a pewnie wpadnie na jakiś chory pomysł ala rywalizacja z Kakashim pt.: " Kto ubije więcej przeciwników". Też pomysł żeby dawać tych dwóch trutni do jednego oddziału Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mr. Blue Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Myślę, że i Kakashi i Guy raczej będą walczyć z równymi sobie przeciwnikami. PS. Mam nadzieję, że Kakashi użyje Kamui, bo to przecież świetna broń przeciwko wskrzeszeńcom - wysyła ich prosto do innego wymiaru, więc chociaż nieśmiertelni i tak się stamtąd nie wydostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 (edytowane) Po ostatnim chapterze myślę, że będzie tak samo jak z Sasorim i bratem Sai'a. Czyli walka, a potem melancholijna pogawędka i się uwolnią z techniki nieczystego wskrzeszenia.... Kakashi vs Zabuza - round 2: Fight! Edytowane 19 Grudnia 2010 przez Farmer87 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Raczej gadki nie bedzie, bo Kabuto wylacza u nich myslenie i robi z nich maszyny do zabijania. Kakasz bedzie musial MS'em wszsystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Myślę, że i Kakashi i Guy raczej będą walczyć z równymi sobie przeciwnikami. PS. Mam nadzieję, że Kakashi użyje Kamui, bo to przecież świetna broń przeciwko wskrzeszeńcom - wysyła ich prosto do innego wymiaru, więc chociaż nieśmiertelni i tak się stamtąd nie wydostaną. W ch.uj chakry zużywa Kamui, dobre na jednego przeciwnika, i to też nie zawsze trafia (Kakashi np. zabrał rękę Deidarze, ale jego samego nie wciągnął). Ciekawe, czy da się uniknąć tej techniki i czy MS chroni od niej samej, bo w sumie mógłby tak odesłać Madarę i po sprawie ;p Jeśli nie, to niech chociaż Kabuto wyśle, i nieumarli pewnie padną Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi