Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Monster Hunter Freedom 2/2G/Unite

Featured Replies

Opublikowano

ja łaziłem sporo w ceantaur S , dobra zbroja (skille) ale napewno nie god mode :P

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 172 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• cos nie moge dorwac rathalos plate, ucinam mu ogon, potem łapie i nic, to naprawde tak rzadki item? i czy mozna go zdobyc z normalnego rathalosa?

• Imo bardziej chodzi o ilosc sprzedanych konsol a nie silnik, Wii brakuje w sklepach a ps3 sprzedalo sie tylko pare milionow.

• nie ma co sie jarac MHP2G bo i tak nigdy nie wyjdzie po angielsku

Opublikowano

cholera jakis dobry sposob na lunastre i teostre dajcie, mam juz niezly sprzet a nie daje sobie rady z nimi u eldera

Edytowane przez Shen87

Opublikowano

podobny jak na innych - nie atakuj na pałe, obeserwuj i atakuj głownie kiedy zionie ogniem, ryczy po skosku w tył, macha ogonem, ewentualnie robi iskierki , w pozostalych wypadkach jest wielka szansa ze zaraz skoczy/pobiegnie i Cie zmiecie ;p

jesli masz fajna bron z dragonem staraj sie walic w glowe, po zabraniu polowy zycia złamiesz rogi (tylko bronią z dragonem) i wtedy wyłączy sie aura (podczas zatrucia tez aura nie dziala)

lune najlepiej pakowac w glowe, a teo tez w glowe jesli walsiz bronią z dragonem ale jesli walisz młotem bez dragona do taki sam dmg zadasz w tylnie nogi, wiec raczej wal w tylnie nogi bo o wiele łatwiej i bezpieczniej tam atakowac (bo jesli skoczy to moze Cie nie zahaczyć i nie zpozamiatac)

ogolnie czeso jesli walsiz w tylnie nogi to oni wieloktoreni sie odwracaja do Ciebie wiec turlaj sie i dalej stawaj przy nodze, wtedy mozesz sporo wpakowac, bo jesli atakuejsz glowe to lepiej po ataku trulaj sie w bok bo jest spora szansa ze skoczy do przodu

ewentualnie mozna atakowac bronią z water, tyle ze nią nie rozwalisz rogów zeby wyłączyc aure

ja polecam albo cos szybkiego z dragonem (ls, ds, sns) albo pożądny młot (wtedy walisz w nogi, ale tylko teo, bo luna od młota przyjmuje o wiele wiecej na glowe wiec sie oplaca skupiac na glowie)

Opublikowano

a ja sie zastanawialem dlaczego rogow nie moge mu rozwalic devil slicerem, ;p z dragonem mam tylko eternal schism, bede musial potrenowac walke dualami. potrzebuje kilka rogow bo chce zrobic smolder dragonsword =[

Opublikowano

zrob sobie te duale z lao z dragonem, ja teraz na nie skladam ;s zdobywanie tych ruby jest poryte ;q

Opublikowano

dlatego lepiej zrobic ultimus heaven and earth :P jest lepszy :P

chociaz ogolnie duale nie sa takie idealne bo jest mało okazji zeby wpakowac pełne combo, najszybciej sie zabija smolder dragon swordem :P

Edytowane przez Yano

Opublikowano

z teostra wiecej nie walcze, z kumplami sie nim zajme, nie mam cierpliwosci, smolder dragon sword musi poczekac, narazie bawie sie nowa zabawka Imperial swordem ;p

Edytowane przez Shen87

Opublikowano
dlatego lepiej zrobic ultimus heaven and earth :P jest lepszy :P

chociaz ogolnie duale nie sa takie idealne bo jest mało okazji zeby wpakowac pełne combo, najszybciej sie zabija smolder dragon swordem :P

jak zieje to w(pipi)iesz 2 i 3 na flincha przy dobrym wietrze xD

Opublikowano

jak nie? o.o

ustawiasz mu sie przy szyi i walisz kombem z demonize w leb od tylu xD

Opublikowano

walisz w szyje XD

oni mają "głowe" tylko z przodu xDD wiem ze to dziwnie brzmi :P ale w 2G młoty mają nowa animacje uderzenia, tzn przy uderzeniu w głowe pojawia sie rozbłysk ktory nie pojawia sie przy zadnej innej czesci ciała (po to zeby gracz wiedzial kiedy trafia w glowe i mogł sie skupic na ogłuszaniu)

tak wiedz w 2G łatwo sprawdzic czy sie trafia w glowe, i wlasnie wielu rpzeciwnikow ma mala glowe i gracz myslac ze w nią jednak trafia to wali w szyje :P

Opublikowano
  • Autor

Ja używam duali(double dragon) tylko na Basariosa,na G-ranku 3 min i nie ma basariosa.

Opublikowano

Ja tez Tylko dla MH kupilem XD zreszta pisalem o tym wiele razy:p

Psp mam od listopada i pare razy myslalem czy by nie kupic innej gry, np loco, tekken, gow.. Ale olalem to, mam w co grac :D

Opublikowano

sorka ze sie wtrące w debate o 2G ,ale jak zdobyć (zrobić) "thunderbug juice" w MHP2?? tylko pliss nie odsyłajcie mnie do stronki gdzie sa wszystkie mieszanki mikstur, tylko podajcie bo szukałem i znależć nie moge.

TNX

PS. pare dni mnie nie było a tu... ale ten temat sie rozwinął!!!!! ale na taką za(pipi)stą gre to nidz dziwnego :P pozdro fanatycy MH!!

Edytowane przez pumbx83

Opublikowano

thunderbug juice się otrzymuje (chyba) w lokacji nr 3 [?] z questa w tower map w elder village. jak będziesz widział takie latające światłka, to jest rozwal i potem patrz na ziemię. się znaczy szukaj na ziemi. :]

Opublikowano

Lain mogłabyś bardziej sprecyzować ,nie bardzo rozumiem

OK mam. miałaś racje ale ten qest jest 5* , ja mam dopero 4* TNX

Edytowane przez pumbx83

Opublikowano

Wypadaja z thunder bugów, czyli jeśli zabijesz takie świecące robactwo, lubiące pomieszkiwać w lokacji Tower, to jest duża szansa, że z wypadnie.

Jeżeli jesteś w 4* to możesz przehandlować trochę dragon wood (chyba ?) na thunderbug juice z dziadkiem na misjach (np. w górach).

Edytowane przez hiacynt

Opublikowano

mozesz zdobyc duuuuuzo wczesniej jak pojdziesz do trade eldera w jungli chyba, sprawdz na gamefaqs elder trade list czy jakos tak

Opublikowano

nagle pojawia sie kilku nowych uzytkownikow grajacych w mh ;p (no, niektory juz pare dni temu)

a wczesniej sie nie przyznawaliscie :P

Opublikowano

wlasnie odwrotnie ;p jak ktos gra to niech sie przynaje :D przeciez im wiecej tym lepiej :D

Opublikowano

jjjuuuuupiiiiiiiii!! na szczeście mój koteg naznosil pare dragon moss'ów i w górah wymienilem u dziatka!!!!!devil slicer is mine!!!!!

:D :D

aż hce sie łupać do bólu w MH.. i oby tak dalej!! :D;p

ps. potrzebuje jakąś dobrą lance/gunlance na tym poziomie (4*) poleci mi ktoś ??

(bo ponoć wszystkich broni trza sprobować :D)

Edytowane przez pumbx83

Opublikowano

Na tym poziomie nie dorwiesz lepszej bronii niz devil slicer ;] pewnie pobiegasz z nim gdzies tak do HR4/5 xD