Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Street Fighter IV

Featured Replies

Opublikowano
Nie wiem jak wasze odczucia ale sadze ze poki D-pady sa tylko 8 kierunkowe lepiej grac na Analogu

ostatnio moda jest na wypominanie ze ktos grał w tekkena przed SF4

ale powyzej to chyba zywcem od fuckmana oderwany

poprawiłem 8)

bo dawno się tutaj nie udzielałem

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 138,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bo nikomu sie nie chce w to grac a najlepszy Vega w polsce czyli ja gra w BlazBlue i czeka na Tekkena 6

• No xD z tego co pamietam to i tak wystarczalo zeby cie klepac xD masz szczescie ze gralem w to raz od Czerwca bo bylo by jak zazwyczaj xDDD

• Sorry ale THIS LOOKS SHOPPED !!! mowie o screenie z Dudleyem

Opublikowano
Moim zdaniem na krzyzaku gra sie w zaleznosci w jakim masz stanie(xbox360)

Od premiery gram na krzyzaku i teraz jest cos nie tak . Nie lapie mi wogole niektorych kombinacji w challenge

Byl u mnie znajomy stary wyjadacz bijatyk i tez nici

Albo ide do przodu i nagle sie zatrzymuje

Na drugim Padzie jest lepiej ale tez nie tak jak powinno byc

Teraz zaczalem grac na Analogu ale gram hmm z dwa dni wiec gram jak pussy :D

Nie wiem jak wasze odczucia ale sadze ze poki D-pady sa tylko 8 kierunkowe lepiej grac na Analogu

Chodz napewno latwiej grac postaciami chargowanymi na D-padzie .

Bullshit, za chiny nie zrobię ultrasa dyktatorem na d-padzie, bo przy zmiania z charge tyl-przod naciśnie sie przez przypadek parę razy góra, itd. <_<

Ale udało mi się zrobić ostatni trial hard Chunli, wszystko na d-padzie i szybka zmiana na gałkę aby odpalić ultra. :P No i dashowanie focusa gorzej na galce idzie.

Opublikowano

O szit drugie hard combo Viper na padzie od X0 mnie dobija. Najgorsze jest to, ze przed samym c.hp trzeba zrobić malego dasha i cały blyskawiczny cancel w ultrasa ;O . Dobrze, ze jest chociaż takie krótkie. Chore, juz wiem aby sie za nia nie zabierac na padzie od x0:P.

Opublikowano

^True...

Na sixaxisie się męczyłem z tym w chuja. Co dopiero na X0...

Opublikowano

Ej, ale poważnie, prze(pipi)ane, przeciez na tym padzie to ja nie scanceluje tego jeszcze dobrze a juz powinienem wstukać input ultrasa lol.

Nie, no weźcie mnie nie straszcie ze bedzie gorszy :D .

Opublikowano

No będzie :) Podczas animacji c.lp musisz wklepać super jumpa i ultrasa (tak w dużym skrócie) ;p

Opublikowano

Zrobił ktoś te 2 comba na padzie od x0?:).

Dla odpręzenia machnąlem hardy Goukena i imo spokojnie można je sadzić w VS.

Wie ktoś czy można coś zlinkować po p+mk Sakury? Bo overhead bez animacji wyskoku to w końcu nie w kij dmuchał.

Edytowane przez Aramis

Opublikowano

Może mi ktoś podpowiedzieć co robić Zangiefem, kiedy przeciwnik cały czas skacze i ucieka tak przed rzutami?

W 3rd Strike'u Hugiem wystarczył dp+noga i leciał rzut na lecącego. W SFII tez mozna było próbować rzucać lecącego Zenkiem.

Lariat jako anty-air się nie sprawdza, bo dużo ciosów z powietrza go przebija.

Opublikowano

moze przestac starac sie rzucic na pale za kazdym razem jak przeciwnik jest blisko xD

zenek ma od (pipi)a combosow konczonych zielona raczka i sporo dmg zabieraja

najlepiej jakby mial shoryu i jeszcze wiecej hp bo teraz itak ma za malo :lol:

zawsze mozesz wciagnac focusem atak z jumpina i wsadzic rzut na gwarant jak zcrumplujesz, ba ... nawet ultra

Edytowane przez GhettoKingSas

Opublikowano
zawsze mozesz wciagnac focusem atak z jumpina i wsadzic rzut na gwarant jak zcrumplujesz, ba ... nawet ultra

To jest jakaś myśl, ale jak po jumpin poleci srk, to dupa.

Mi chodzi o jakiś cios który dobrze gasiłby skaczących.

Brakuje mi rzutu na lecącego.

Ja nie mówię tutaj tylko o Twojej grze, bo Ty starasz się trochę kombinować.

Ale grałem już z takimi Ryu, którzy nie robili nic innego jak odskok do tyłu i kulka, i tak do ściany, potem przeskok z wiatrakiem, odskok do tyłu, kulka i tak non stop.

Może to i skuteczna taktyka, ale moim zdaniem powinien być jakiś sposób na to.

Opublikowano
Ale grałem już z takimi Ryu, którzy nie robili nic innego jak odskok do tyłu i kulka, i tak do ściany, potem przeskok z wiatrakiem, odskok do tyłu, kulka i tak non stop.

Może to i skuteczna taktyka, ale moim zdaniem powinien być jakiś sposób na to.

A może by tak dp+PP na pałkę?

Opublikowano

wogole to korbka jest dobrym anti air tylko musisz timing miec synek, ma wysoki priorytet na poczatku animacji

nie mysl ze bedziesz sie krecil jak po.je.bany 5 sek i nikt ci na leb nie wskoczy :lol: jak z toba gralem to czekalem na koncowa faze animacji i sie wpier.da.lalem w ciebie xD poogladaj walki

nawet jak bedziesz mial hit trade to mozesz w juggla wbic jeszcze zielona lape :) tylko wez sie ogarnij bo noobisz narazie ;p

Opublikowano

to fakt lariat zbija wszystko prawie ale na poczatku animacji.. pod koniec mozna w to wjechac i machnac combo :P

a probowales na uciekajacego ryu robic ta zielona reke ? nie pamietam jakto sie nazywa ale to sie robi jak shoryu. Jest szybkie, zjada kulki a po bloku przeciwnika da sie tam chyba wsadzic piledrivera :)

Opublikowano
zapowiedzianego patcha(dodatku) jeszcze nie ma

"In fact the general "source" of the 3/31 date has even changed to read Q2 2009."

Info mam z gadu gadu.

Edytowane przez GaScAn

Opublikowano

czyli ze patch 30 czerwca...

Opublikowano

ktos wie cos o tym turnieju h3 i sfa w lodzi ?? wiem ze 4,5 kwietnia znam adres ale za cholere nie wiem kiedy sf i o ktorej sie zacznie :/

Opublikowano

Pozyczone na pare kolejnych dni,wyzywac mozliwa powolna proba zmiany postaci

Opublikowano

Dopiero teraz cos napisze o street fighter4. Gram od polskiej premiery …Pierwsze co zrobiłem to lekko się załamałem nic nie wchodziło( gram w wersje 360) załamka totalna i zdziwienie przecież w SF alpha grało się i było ekstra i żadnych problemów..Ale zacząłem przygodę od trybu arcade najłatwiejszy poziom. Odblokowałem postacie co po 3 dniach grania już niemiałem większych problemów jeśli chodzi o odblokowanie Gukena i Akumy . Zwiększyłem wiec poziom granie na medium wszystko ok. do ostatniego bosa :P pobawiłem się treningiem i wkroczyłem w świat online tu zaczyna się zabawa na początku ostre łupnie zebrałem pare razy ale wkońcu zacząłem wygrywać , achiv za 10 wygranych walk…. powoli się wygrywa i wychodzi EX potem kombo naprawde takie wygranie cieszą Najczęściej ja zakładam gre niewinem jak wybieram szukaj i znajduje hosta pokoje już są zajete .Niema co się zrażać do gry jest po prostu super :) i daje dużo satysfakcji :) a staram się grac codziennie . Dozo baczenia ONLINE :spartanin: