Di 802 Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 W końcu doczekaliśmy się dwudziestopierwszowiecznej wersji Street Fightera na PC-ty. Okazuje się jednak, że nie będzie to typowa bijatyka, bowiem do sterowania używać będziemy... myszki! Street Fighter Online: Mouse Generation - bo taki tytuł nosi najnowsze dzieło Capcomu (a konkretnie oddziału Daletto) - ma zagościć na półkach sklepowych już w kwietniu tego roku, na razie tylko w Japonii.Czym będzie charakteryzowała się ta część? Przede wszystkim sterowaniem, które zupełnie nie pasuje do bijatyk. Myszka? Że co? - pytam. To już lepiej by się grało na macie do tańczenia. Poza dziwacznym sterowaniem w oczy rzuca się paskudna grafika oraz daleko posunięty kicz. Czemu? Bo każdą postać będzie można customizować. Ryu z tułowiem Chun-Li? Czemu nie. W końcu gra będzie online, więc widać w jaki przedział wiekowy celują twórcy. Screeny z gry możecie obejrzeć na stronie serwisu IGN. Trailer: http://www.gametrailers.com/player/30539.html Quote Link to comment
ornit 2890 Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 (edited) Muszę to mieć! Zamawiam preorder z play-asia (ew. z czegokolwiek)! Ta customizacja rządzi. Na filmiku widać nawet postać z głową ryby! OMFG! Istny SZAŁ! Można dashować i wybierać supera! BAJER! System co prawda przypomina MVC z tymi tragicznymi magic-series w powietrzu, nawet wygląd supera wystrzeliwanego przez Raju, eh... Ale i tak trzeba będzie to sprawdzić w praniu *ten z GT mi się nie otwiera więc nie wiem czy to samo. EDIT: Są airdashe na taką odległość (a nawet dłuższe) jak w GG! BESTIA! Edited February 19, 2008 by ornit Quote Link to comment
Di 802 Posted February 19, 2008 Author Share Posted February 19, 2008 Ja już nie mogę się doczekać zarywanych w A2 nocek z powodu tej gry. Quote Link to comment
C1REX 16 Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Ciekawe, czy tylko głowę, można zmienić, czy tułów też? Tzn. na rybę. Ryba strzelająca hadukenami : ) Lepsze niż kangur w tekkenie. Quote Link to comment
Yamat0 0 Posted March 8, 2008 Share Posted March 8, 2008 Myszą to ja potrafię grać... Tylko w Arkanoida. Poza tym nie wydaję kasy na gry dla PC. Quote Link to comment
Recommended Posts